FC Emmen wint in Venlo en loopt uit op concurrentie

20220319_182829

Met de wetenschap dat concurrenten FC Volendam, Excelsior en Eindhoven gisteravond punten lieten liggen kon FC Emmen daar vandaag in Venlo gebruik van maken. Bij winst op het stugge VVV Venlo kan men op 3 punten voorsprong komen op de nummer 2 FC Volendam en maar liefst 8 punten op de nummer 3 Excelsior. FC Emmen trainer Dick Lukkien kon vandaag niet beschikken over Ole Romeny en captain Jeroen Veldmate waardoor Jari Vlak vandaag de captain is.

De namen van vandaag:

Screenshot_20220319-175141_SofaScore     Screenshot_20220319-175146_SofaScore

Screenshot_20220319-183931_SofaScore                            Screenshot_20220319-183954_SofaScore

20220319_183017

In de eerste minuut het eerste gevaar in de wedstrijd en daar zorgt Joeri Schroijen voor maar hij raakt de bal niet goed en in de 3e minuut gaat de bal op de stip aan de andere kant als binnen de 16 meter een overtreding wordt begaan op Jassin Assehnoun en de Emmenaren een strafschop krijgen. Reda Kharchouch ontfermt zich over de bal maar hij schiet de bal over. Dit was de kans op een vroege voorsprong maar helaas.

Direct daarna gevaar voor de goal van Michael Brouwer maar eerst kan Miguel Araujo een tegengoal voorkomen en direct daarna is het de Boer die de buitenkant van de paal raakt.

Een prima sfeer heerst er in De Koel en dat is altijd leuk en stimuleert. Reda Kharchouch krijgt in de 11e minuut een kans als Peter van Ooijen aan de rechterkant opstoomt maar dan is zijn pass op Rui Mendes niet helemaal goed maar vervolgens komt de bal via Jassin Assehnoun bij Reda Kharchouch die kan schieten maar dat schot is een prooi voor Delano van Crooij, FC Emmen is de betere ploeg maar creëert eigenlijk te weinig kansen om het VVV echt moeilijk te maken. In de 25ste minuut stoomt centrale verdediger Miguel Araujo op en geeft de bal mee op Peter van Ooijen die kan schieten maar ook zijn schot wordt gekeerd door de Venlose keeper. Een paar minuten later bijten de Limburgers van zich af en kan Rayan el Azrak schieten van randje 16 maar keeper Michael Brouwer is paraat en red. Peter van Ooijen krijgt in de 37ste minuut een gele kaart nadat hij hard doorgaat op Simon Janssen.

Direct daarna is het weer FC Emmen dat gevaarlijk is als oud VVV’er Peter van Ooijen met een mooie dribbel en een schaar kan schieten maar zijn schot gaat net naast. In de 40ste minuut een gele kaart voor VVVér Sem Dirks.

In de 41st wederom gevaar van Emmen kant maar uit een corner is de bal net te hoog voor Reda Kharchouch en Miguel Araujo om gevaarlijk te worden. Direct daarna een geweldige dieptebal op Reda Kharchouch maar één op één met de keeper tikt hij de bal net naast. Wederom een grote kans voor FC Emmen die gemist wordt. Verder gebeurt er niets meer in de eerste helft en gaan beide ploegen met de 0-0 stand rusten en dat is best opvallend want kansen waren er wel.

20220319_183314

Twee ongewijzigde teams betreden na rust het speelveld en beginnen aan het tweede bedrijf. FC Emmen zet VV direct weer onder druk in de tweede helft en het is wachten op grote kansen.

In de 50ste minuut de eerste wissel in de wedstrijd en die is aan de kant van VVV ls Ian Hussein Ngobi erin komt voor Mitchell van Rooijen. De eerste grote kans van FC Emmen zien we in de 64ste minuut als Rui Mendes binnen de 16 meter Reda Kharchouch aan en die kan schieten maar schiet met links heel zwak en gaat de bal naast. Een paar minuten later laat de techniek van Rui Mendes hem in de steek want na een prachtige pass krijgt hij de bal niet onder controle en kan daarom niet schieten. Direct daarna komt Azzedine Toufiqui in de ploeg voor Peter van Ooijen en Mitch Apau voor Arnaud Luzayadio.

In de 67ste minuut een prachtige diepe bal van Jari Vlak op Rui Mendes achter de defensie van VVV en het lijkt dat Sem Dirks de bal weg kan koppen maar hij raakt de bal verkeerd en dan staat Rui Mendes vrij voor de keeper en faalt dan niet en schiet de verdiende 0-1 binnen. De tiende goal van Rui Mendes dit seizoen maar het belangrijkste, de voorsprong voor FC Emmen. Direct daarna een gele kaart voor Ian Hussein Ngobi.

In de 76ste wederom een kans voor FC Emmen in een onoverzichtelijke situatie voor de goal maar Jassin Assehnoun kan de bal niet binnen werken.

VVV Venlo gaat in de 77ste nog eens wisselen en brengt het oud Emmen spits Sven Braken en Stan van Dijck voor Joeri Schroyen en Kees de Boer. In de 81ste minuut geeft Lorenzo Burnet aan dat hij niet verder kan en lijkt last te hebben van zijn hamstrings en zal worden vervangen door Jeff Hardeveld. Tijdens die wissel vraagt om Oussama el Azouzzi om een wissel. Direct daarna eens een schot van Limburgse kant van Yahcuroo Roemer waar Michael Brouwer even moeite mee heeft maar uiteindelijk de bal pakt.

VVV Venlo probeert het nog wel maar tot echt grote kansen komt de ploeg nog niet en dan komen er 5 minuten extra tijd bij. Vijf minuten waarin FC Emmen stand moet houden of nog een keer scoren en dat doet de ploeg als Sem Dirks in de 2e minuut van de extra tijd in fout gaat als hij heel makkelijk denkt Azzedine Toufiqui uit kan spelen maar die ontfutselt hem de bal en gaat alleen op de goal af en schiet de bal beheerst binnen en beslist daarmee de wedstrijd, 0-2. De drie punten gaan mee terug naar het noorden en doet de ploeg van Dick Lukkien prima zaken en komen dus op 3 punten voorsprong van naaste concurrent FC Volendam en een beter doelsaldo en komen op 8 punten voor op Excelsior.