Fan van F.C. Emmen
Nieuws

FC Emmen wint in slotseconde in Utrecht

Jong FC Utrecht - FC Emmen

Na weer een teleurstellend resultaat tegen TOP Oss moesten de mannen van FC Emmen weer oprichten want op sportpark Zoudenbalch wachtte Jong FC Utrecht.

 

In het eerste kwartier ging het gelijk op en waren er weinig echte kansen. Beide ploegen hanteerden voornamelijk de lange bal, maar daarin kwamen de verdedigers vaak als winnaar uit de strijd. Dat de openingstreffer na een half uur spelen uit een standaardsituatie viel was dan ook niet verwonderlijk. Een vrije trap van Jong FC Utrecht kwam voor het doel van Eric Oelschlägel (die zijn vijftigste wedstrijd in Nederland speelde) en werd ongelukkig in eigen doel gewerkt door Mike te Wierik.

Kort na de 1-0 waren de Emmenaren dichtbij de gelijkmaker. Een schitterende combinatie richting het Utrechtse doel eindigde bij Jorrit Smeets, wiens schot op de lat belandde. Daar was Smeets heel dichtbij een treffer in zijn tweehonderdste wedstrijd in het Nederlandse betaalde voetbal.
Er verscheen een getergd Emmen na rust, dat hoog druk op de jonge Domstedelingen zette. De ploeg van Fred Grim was nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en gaf de tegenstander niet de tijd en ruimte om op adem te komen. Er ontstond dan ook gevaar voor het doel van Jong Utrecht, eerst met een lage voorzet van Joey Konings die helaas niet op maat was en later met een kopbal die door een Utrecht-verdediger met de hand werd weggeslagen. Helaas ging de bal toch niet op de stip.

De Drenten bleven jagen op de gelijkmaker en de nog voor rust ingevallen Piotr Parzyszek was er dichtbij. Hij tikte een voorzet van Jeff Hardeveld richting de korte hoek, maar doelman Andreas Dithmer zat er nog net tussen. Nadat ook Lucas Bernadou en Hardeveld gevaarlijk het doel onder vuur hadden genomen, was het dan eindelijk raak. Het was de net ingevallen Patrick Brouwer die de dik verdiende gelijkmaker op het scorebord zette door een afvallende bal tegen de touwen te schieten.

Helaas kreeg Emmen kort daarna weer een tegentreffer. Het leek wel alsof er een overtreding werd gemaakt op Hardeveld, maar Utrecht-invaller Mees Akkerman mocht door en schoot de 2-1 binnen. Na die tegenslag bleven de Emmenaren jagen op een nieuwe treffer, al was de tegentreffer duidelijk een klap.

Emmen bleef in de slotminuten gevaarlijk. Maarten Pouwels kopte een voorzet van Brouwer binnen, maar de vlag was omhoog voor buitenspel. Zo leek het allemaal echt flink tegen te zitten voor de mannen in het blauw, maar in de blessuretijd kreeg de ploeg toch nog loon naar werken. De ballen werden er continu ingepompt vanaf de zijkant en uiteindelijk kon Te Wierik daarvan profiteren: 2-2.

En het werd nog mooier voor de Drentse formatie. Oelschlägel plukte in de slotseconden een vrije trap van Jong FC Utrecht uit de lucht en zocht meteen de diepte bij Brouwer. Die omspeelde de keeper en legde terug richting Desley Ubbink, die na het draaien de 3-2 binnenschoot.

Door de overwinning doen we goede zaken op de ranglijst. Onze volgende wedstrijd is op vrijdag 29 maart, dan spelen we thuis tegen Jong Ajax. De ticketverkoop start aanstaande woensdag om 18.30 uur.

Jong FC Utrecht: Dithmer; Van Hees (90. Viereck), Kooy, Hardley, Held; Yah (79. Bukala), Andersen, Jenner; Schlichting (71. Akkerman), Van de Haar (71. Boggende), Edhart (90. Driezen).

FC Emmen: Oelschlägel; Schouten, Te Wierik, Vos (46. Dirksen), Hardeveld; Kieftenbeld, Bernadou (87. Pouwels); Besuijen (44. Parzyszek), Smeets, Van Hoeven (72. Brouwer); Konings (72. Ubbink).

 

Bron; www.fcemmen.nl