Fan van F.C. Emmen
Nieuws

FC Emmen wint in Sittard dankzij Richairo Zivković

Eindelijk was het woord wat vanavond paste bij FC Emmen. Eindelijk voor Richairo Zivković want hij scoorde zijn eerste treffer voor de Emmenaren in de competitie en dat was tevens de winnende van de avond. Zijn treffer bezorgde de mannen van Dick Lukkien een 0-1 overwinning op Fortuna Sittard.

 

Fortuna Sittard miste vanavond sterspeler Burak Yilmaz en dat kwam de ploeg niet ten goede. Paul Gladon was zijn vervanger. FC Emmen begon met de verwachte namen en dezelfde elf als een week eerder tegen FC Groningen.

FC Emmen begon goed aan de wedstrijd en was de bovenliggende partij. Met name Richairo Zivković is een paar keer dreigend voor de goal van Fortuna maar weet het net nog niet te vinden. Mark Diemers probeert het ook eens met een afstandschot maar die gaat ook naast. Het is zelfs een keer dat aanvaller Mats Seintjes zijn verdediging te hulp moet schieten om Richairo Zivković van scoren af te houden. Fortuna stelde daar bar weinig tegenover, een moment van Paul Gladon was te melden maar Mickey van der Hart kon de situatie meester. Met de 0-0 stand gingen beide ploegen naar de kleedkamer.

Ook in het tweede bedrijf waren de gasten uit Drenthe de betere ploeg en kreeg het via Richairo Zivković een goede kans maar zijn schot verdween net over de kruising. Vijf minuten later was het dan eindelijk raak voor de minst scorende ploeg van de eredivisie als Keziah Veendorp Richairo Zivković diep stuurt en de spits schiet, met behulp van de keeper, de 0-1 tegen de trouwen. Deze bal had de keeper moeten hebben. Eindelijk de voorsprong en eindelijk de goal voor Richairo Zivković. En kwartier voor tijd dacht Mohamed Bouchouari het duel op slot te gooien als hij in de rebound de 0-2 binnenknalt, na een inzet van Richairo Zivković, maar tijdens het schot van Richairo Zivković stond hij buitenspel en dus geen goal.

Op het laatst ging Fortuna alles of niet spelen en kreeg het nog kansen, eerst via Remy Vita die een teenlengte tekort kwam om binnen te tikken en maaide Cole Bassett volledig over de bal vrij voor de keeper en redde Mickey van der Hart geweldig op een inzet van Tijjani Noslin. Daar bleef het dan bij en zo nam FC Emmen de belangrijke drie punten mee terug in de bus naar het hoge noorden.

FC Emmen: Mickey van der Hart, Mohamed Bouchouari, Miguel Sraujo, Jeroen Veldmate, Lorenzo Burnet (Julius Dirksen), Lucas Bernadou (Jari Vlak), Keziah Veendorp, Rui Mendes (Fernado Pacheco), Mark Diemers, Ole Romeny (Jassin Assehnoun), Richairo Zivković ( Metehan Güçlü).