Screenshot_20220820-201904_Twitter

Vanavond op De Oude Meerdijk geen Jong FC Utrecht maar het eerste elftal van FC Utrecht op bezoek. Een club met torenhoge ambities en waar veel geld in gestopt wordt door Frans van Seumeren. Ook FC Emmen heeft ambities alleen iets andere ambities. Kan FC Emmen vanavond dit FC Utrecht bij houden en kan het oud Emmenaar Bas Dost van scoren af houden?

Opstelling FC Emmen                               Opstelling FC Utrecht
Screenshot_20220820-210219_Twitter   Screenshot_20220820-205946_Twitter

Groninger Jochem Kamhuis was de scheidsrechter vanavond en om 21.00 floot hij voor het begin van de wedstrijd. FC Emmen begint goed aan de wedstrijd en maakt het de Utrechters best moeilijk en het eerste gevaar is dan voor de thuisploeg als via Richairo Zivković en Jari Vlak de bal komt bij Jeff Hardeveld en die geeft hard en laag voor maar de bal gaat over de achterlijn. Een paar minuten later moet Jeroen Veldmate redding brengen op een lage voorzet van Hidde ter Avest en de gasten krijgen dan twee corners achter elkaar te nemen. Uit de tweede is het Anastasios Douvikas die de bal in kan koppen terwijl er een vijf Emmen spelers voor hem staan. 0-1.

Direct daarna is het Ole Romey die op aangeven van Rui Mendes de bal net naast de goal krult. Het blijft levendig in de eerste minuten want Hidde ter Avest wil een voorzet geven in de 14e minuut maar de bal gaat richting de verre hoek en het is maar goed dat Eric Oelschlägel op zijn hoede is en de bal corner kan tikken. Een paar minuten later moet de Emmen keeper weer handelend optreden als een voorzet met buitenkant links van Othman Boussaid ingegleden kan worden door Daishawn Redan maar weer redt de keeper.

In de 24ste minuut is het Ole Romeny die met een mooie beweging zich vrijspeelt en uithaalt en de bal komt op de voeten van Vasilas Barkas en direct daarna haalt Jari Vlak uit maar dat schot wordt geraakt door een verdediger. Een corner is het gevolg en vanuit die corner komt FC Emmen op gelijke hoogte. Mark Diemers neemt de bal en geeft hem laag op de in komen lopende Ole Romeny en die haalt hard uit en het staat 1-1. Zeven minuten mag de thuisploeg genieten van de gelijke stand want weer na een dood spelmoment komt FC Utrecht op voorsprong. Vanuit een corner is het bij de eerste paal Bas Dost die heel laag de bal in kan koppen, 1-2.

Mark Diemers is er in de 38ste minuut dichtbij als hij een bal krijgt van Rui Mendes en direct uithaalt maar de bal gaat net naast en even later is het Rui Mendes die zelf kan schieten maar hij schiet op de keeper en in de rebound is het Richairo Zivković die net over kopt. Daar blijft het bij in de eerste helft en zo gaan beide teams met de 1-2 rusten.

Screenshot_20220820-220302_Twitter

FC Utrecht trainer Henk Fraser gaat in de rust wisselen en brengt Djevencio van de Kunst voor Midobo Sagnan en hij gooit zijn systeem om en gaat van 3-4-3 naar 4-3-3.

De eerste kans is voor de thuisploeg na rust als Keziah Veendorp een bal onderschept en direct meegeeft aan Rui Mendes maar net iets te hard dus de keeper zit erbij maar Rui Mendes kan nog terugleggen op Jari Vlak alleen hij kan niet afwerken.

Een minuut of vier later is het juichen op De Oude Meerdijk als Lukas Bernadou met een mooi hakje de bal geeft op de mee op gekomen Jeff Hardeveld en dan komt de bal bij de tweede paal waar Rui Mendes de bal binnen kan schieten, 2-2. Een verdiende gelijkmaker.

FC Utrecht gaat dan weer wisselen en halen Can Bozdogan en Anastasios Douvikas naar de kant en brengen Taylor Booth en Moussa Sylla.

FC Emmen is verreweg de betere ploeg in deze tweede helft en heeft veel meer balbezit en in de 72ste minuut wisselt Dick Lukkien en haalt Richairo Zivković, Mark Diemers en Jeroen Veldmate naar de kant en hij brengt Jasin Assehnoun, Michael Heylen en Azzedinne Toufiqui. De laatstgenoemde krijgt dan een minuut of vier later de kans maar op aangeven van Rui Mendes schiet hij net over en de aanval daarna is het Jari Vlak die de bal krijgt en vanaf een meter of 18 uithaalt en het lijkt een makkelijk bal te worden voor de keeper maar het is Nick Viergever die de bal van richting veranderd en zo staat de keeper op het verkeerde been en de bal gaat binnen en staan FC Emmen op 3-2. FC Utrecht begint dan een slotoffensief om toch maar niet met legen handen huiswaarts te keren maar tot veel kansen komen ze niet. Ook brengen ze nog Mimoun Mahi en Rocco Shein voor Daishawn Redan en Luuk Brouwers.

In de 87ste minuut komt Fernando Pacheco nog binnen de lijnen voor Ole Romeny. Er komen dan drie minuten extra tijd bij en in de eerste minuut is het oud Emmenaar Bas Dost die met een volley nog gevaarlijk kan uithalen maar Eric Oelschlägel pakt de bal geweldig. Dat was het laatste van de wedstrijd en zo boekt FC Emmen een prima en verdiende winst op FC Utrecht.