Fan van F.C. Emmen
Nieuws

FC Emmen viert overwinning: een echte teamprestatie volgens Fred Grim 'Ik ben boos geweest in de rust'

VOETBAL - "Inderdaad, dit zijn de beste momenten, vooral omdat we de wedstrijd hebben gewonnen," zei FC Emmen's coach Fred Grim. "We speelden tegen een sterke Jong AZ, en ondanks dat we voor de rust niet goed presteerden, hebben we toch weten te winnen. Dat verdient zeker een groot compliment."
"Vorige week verloren we in de slotfase, deze keer verzamelden we punten. Dat maakt voetbal mooi. Niets is zeker, hoewel het zeker was dat we erg slecht begonnen. De afgesproken hoge druk en strakke dekkingsverplichtingen werden helemaal niet nagekomen. Het was allemaal erg timide", vervolgde Grim.
"Ons niveau was niet goed genoeg om onzorgvuldige hakbal passes te geven"
"Bovendien waren veel ontvangsten ondermaats en ik zag onzorgvuldige hakbal passes waarvoor onze prestatie echt niet goed genoeg was. Ik was behoorlijk boos tijdens de pauze, want je kunt zo'n wedstrijd alleen winnen als je je houdt aan de gemaakte afspraken. Gelukkig hebben ze het na de rust opgepikt en ging het veel beter."

 

Er werd lof toegekend aan Jari en Jan, maar het was echt een teamprestatie. Grim gaf terecht lof aan Jari Vlak (onduidelijk of we zijn 'zwakke been' kunnen noemen) en aan keeper Jan Hoekstra, die volgens de Amsterdammer in de tweede helft twee uitstekende reddingen heeft gedaan. "Maar uiteindelijk was deze prestatie echt een teamprestatie en ik ben de rol van de invallers niet vergeten," voegde hij eraan toe. 

 

FC Emmen won de wedstrijd tegen Jong AZ met 2 doelpunten van Jari Vlak. FC Emmen klimt naar plek 4 in de Keuken Kampioen Divisie en blijft op achterstand van 4 punten op de twee koplopers, Roda JC en Willem II.

FC Emmen Jong AZ: 2-1
10 min Jayden Addai 0-1
39.min Jari Vlak 1-1
90+7 min Jari Vlak 2-1