FC Emmen verslaat ook koploper Willem II op De Oude Meerdijk.

Eindelijk won FC Emmen weer eens een wedstrijd want na 9 wedstrijden op rij zonder winst wist men de vorige week te winnen in eigen stadion van SC Cambuur. Vanavond krijgt men weer een herkansing om op De Oude Meerdijk de drie punten in eigen huis te houden als de koploper in de KKD Willem II op bezoek komt. Bij de Tilburgers in de spits oud Emmenaar Jeredy Hilterman en op de bank Emmenaar Thijs Oosting. Bij winst van FC Emmen kan men de spanning in de KKD terug brengen, als de concurrenten van hun tenminste winnen.

20240301_195802

In de eerste twintig minuten zijn beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd alleen grote kansen kunnen beide ploegen niet bij elkaar spelen, ……….. tot de 21ste minuut als Jeff Hardeveld ver ingooit en veel spelers in de zestien meter missen de bal en dan wil Rúnar Sigurgeirsson de bal wegwerken maar speelt hem in de voeten van Vicente Besuijen en die kant de 1-0 tegen de touwen. Een doelpunt die eigenlijk uit de lucht komt vallen. Scheidsrechter Lindhout ziet blijkbaar niet, of wil het niet zien, dat er vanuit het uitvak zo wie zo één beker op het veld gegooid word want men stopt niet daarvoor. Direct daarna moeten de spelers wel even aan de kant want uit het fanatieke Emmen vak komt veel rook dat zich over het veld verspreid.

Na de onderbreking neemt FC Emmen het heft in handen maar tot echt grote kansen komt de ploeg nog niet. De eerste echte kans voor Willem II is voor Jeredy Hilterman in de 35ste minuut maar hij heeft net te lang werk om de bal onder controle te krijgen en te schieten. Vier minuten extra tijd komen er dan bij en daarin is goalie Eric Oelschlägel belangrijk als hij eerst een schot van Jeredy Hilterman prima pakt en in de rebound pakt hij het schot van Rúnar Sigurgeirsson en drie minuten later is het weer Eric Oelschlägel die een geweldige redding in huis heeft op een pegel van Jeredy Hilterman, op aangeven van Nick Doodeman. Mede hierdoor gaat men rusten met de 1-0.

Twee ongewijzigde teams beginnen aan de tweede helft en Willem II is het eerst gevaarlijk maar Jeremy Bokila kan een bal net niet onder controle krijgen anders had hij van dichtbij kunnen schieten en een paar minuten later is het weer Jeremy Bolika die na een pass van Matthias Verreth alleen op de Emmen goalie afkan maar de bal te ver voor zich uitspeelt en daarom kan de goalie ingrijpen. De koploper in de KKD neemt het initiatief in het begin van de tweede helft en af en toe komt de thuisploeg er nog uit. Zo ook in de 59ste minuut want dan moet “Tricolores” doelman Joshua Smits redding brengen op een prima hard schot van Ben Scholte. De thuisploeg komt dan ook weer beter in de wedstrijd.

In de 76ste minuut is het weer Eric Oelschlägel die een hoofdrol opeist op een kopbal van Ringo Meerveld vanuit een corner. Da bel komt wel enigszins recht op hem af maar hij reageert supersnel en tikt de bal weg. Direct daarna een kopbal van Raffael Behounek die net voorlangs gaat. Twee minuten voor tijd beslist FC Emmen de wedstrijd als Ben Scholte een lange bal voor de goal geeft die Patrick Joosten denkt even heel rustig aan te nemen maar hij verslikt zich in Bradley van Hoeven want die ontfutselt hem de bal en schiet dan in de korte hoek de 2-0 binnen. Vijf minuten extra tijd komt er dan bij maar de buit is binnen voor FC Emmen en komt men weer dichterbij de play-off plaatsen. Tevens brengt het de spanning terug in de kop van de ranglijst want een paar concurrenten pakken wel punten.

FC Emmen: Eric Oelschlägel, Robin Schouten, Mike te Wierik, Dennis Vos, Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld, Lucas Bernadou, Vicente Besuijen (Patrick Brouwer), Ben Scholte (Jorrit Smeets), Desley Ubbink (Bradley van Hoeven), Joey Konings (Piotr Parzyszek)

Willem II: Joshua Smits, Tommy St. Jago, Raffael Behounek, Erik Schouten, Rúnar Sigurgeirsson (Rob Nizet), Nick Doodeman (Khaled Razak), Jesse Bosch (Patrick Joosten), Matthias Verreth, Ringo Meerveld, Jeredy Hilterman, Jeremy Bokila (Thijs Oosting)

Scheidsrechter: Allard Lindhout