FC Emmen veroordeelt tot promotie/degradatie wedstrijd spelen voor handhaving

Een leuke affiche vanmiddag op De Oude Meerdijk waar landskampioen Feyenoord op bezoek gaat bij FC Emmen. Kan de thuisploeg weer stunten en na de winst op PSV en gelijkspel tegen Ajax wederom een resultaat halen tegen een topclub. Punten die welkom zijn  in Drenthe want de thuisploeg wil natuurlijk de strijd om promotie/degradatie ontlopen.

FC Emmen begon goed aan de wedstrijd en zocht veelvuldig de aanval en toonden weinig ontzag voor Feyenoord. De landskampioen kon niet veel uitrichten in de openingsfase op een individuele actie van Sebastian Syzamański na, die naar binnen kapte en op randje zestien uithaalde, waarbij een knappe redding van Mickey van der Hart noodzakelijk was.
Feyenoord trok gaandeweg de eerste helft wel het initiatief naar zich toe en FC Emmen wachtte geduldig af. In de 15e minuut kon de thuisploeg een snelle counter plaatsen en stuurt Keziah Veendorp Richairo Zivković diep en die was sneller dan Mars Wieffer en met een bekeken schuiver liet hij Justin Bijlow kansloos, 1-0. De Drentse ploeg liet bij vlagen goed voetbal zien en verstopte zich niet, maar Feyenoord voerde het tempo op. Na een halfuur spelen kwamen de Rotterdammers via een actie van Oussama Idrissi op gelijke hoogte door de bal in de bovenhoek achter Van der Hart te schieten, 1-1. Een actie waar Idrissi bekend om staat en heel moeilijk te verdedigen is. Een kleine domper, maar FC Emmen bleef doorgaan en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong.
Tien minuten voor rust een hoofdrol voor scheidsrechter Pol van Boekel als Richairo Zivković met een slimme loopactie de Rotterdamse defensie te snel af is maar dat fluit van Boekel voor een eerdere overtreding die begaan zou zijn op Keziah Veendorp. Een onbegrijpelijke actie van de matige scheidsrechter.

Een paar minuten later zagen we deze wedstrijd voor het eerst de kracht van het duo Mark Diemers – Ole Romeny. Ole Romeny kwam vrij voor het doel van Feyenoord en Mark Diemers wist hem met een fijne voorzet te bereiken. Een grote mogelijkheid, maar de bal ging helaas naast.

Na rust was de eerste wapenfeit voor Feyenoord als Neraysho Kasanwirjo in de 20ste minuut van afstand schiet maar Nickey van der Hart is attent. Even later drong Feyenoord weer aan. Via een voorzet van Alireza Jahanbaksh tikte Santiago Giménez de bal op de buitenkant van de paal. Echt veel kansen zag het volle stadion niet en vele dachten al aan een gelijkspel tot de 80ste minuut als Danilo de bal op zijn hoofd krijgt na een prima voorzet van Lutsharel Geertruida en de 1-2 binnenkopt. Daarmee is het verzet van FC Emmen gebroken want zes minuten later is het wederom Danilo die scoort op aangeven van Alireza Jahanbaksh, 1-3. FC Emmen moest nu alles geven want in Rotterdam stond Excesior met 3-0 voor tegen Fortuna Sittard en dat was slecht nieuws voor FC Emmen. Scoren kon d eploeg van Dick Lukkien niet meer en zo bleef het bij de 1-3 overwinning voor Feyenoord. Door deze nederlaag en de winst van Excelsior is FC Emmen vast op plaats zestien geëindigd en is met zeker van het spelen voor promotie/degradatie.

FC Emmen: Mickey van der Hart; Mike te Wierik, Miguel Araujo, Jeroen Veldmate, Lorenzo Burnet (Julius Dirksen), Keziah Veendorp (Lucas Bernadou), Ahmed el Messaoudi (Jari Vlak), Ole Romeny, Mark Diemers, Jeremy Antonisse (Oussama Darfalou); Richairo Živković (Jassin Assehnoun).

Feyenoord: Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer, David Hancko,Quilindschy Hartman (Marco Lopez); Quinten Timber (Neraysho Kasanwirjo), Orkun Kökçü, Igor Paixão (Alireza Jahanbakhsh), Sebastian Szymański ( Danilo), Oussama Idrissi (Javairo Dilrosun); Santiago Giménez.

Scheidsrechter: Pol van Boekel

Gele kaart(en) FC Emmen: Richairo Živković

Gele kaart(en) Feyenoord: Santiago Giménez, Mats Wieffer