Fan van F.C. Emmen
Nieuws

FC Emmen verliest voor de vierde keer op rij.

De laatste wedstrijd van het jaar 2023 moest FC Emmen naar De Krommendijk in Dordrecht waar de nummer 9 van dat moment op de ranglijst FC Dordrecht wacht. FC Dordrecht dat maar twee punten minder heeft dan FC Emmen en bij winst gaan ze klimmen naar plaats vier en dat zou een uitzonderlijke prestatie zijn. Als FC Emmen de winst mee terug zou nemen dan zou men klimmem naar plaats drie op de ranglijst. Bij een nederlaag zullen ze het jaar als nummer 6 eindigen.

De eerste kans in de wedstrijd is voor FC Emmen als Chardi Landu in de 23e minuut de bal op links krijgt en het strafschopgebied in dribbelt en tegen de buitenkant van de paal schiet. FC Emmen is in de eerste twintig minuten de ploeg die de overhand heeft en Patrick Brouwer schiet eens in de 21ste minuut en doordat meerdere spelers het zich van Trevor Doornbusch ontnemen kan de doelman pas op het laatst de bal keren. Direct daarna kopt Piotr Parzyszek de bal net over. De eerste keer dat de thuisploeg dreigend voor de goal van Jan Hoekstra komt is in de 23ste minuut als vanaf links Ilias Sebaoui de bal voorgeeft en Rene Kriwak een teenlengte te kort komt om de bal van richting te veranderen om Jan Hoekstra te verschalken maar nu kan de Emmen goalie de bal eenvoudig pakken. Gaandeweg de eerste helft krijgt de thuisploeg meer grip op de wedstrijd zonder echt tot grote kansen te komen. Eigenlijk is de wedstrijd niet om aan te zien want er gebeurt bijna niets, tot de 46swte minuut als de thuisploeg een vrije trap mag nemen bijna aan de zijlijn. Jop van den Avert neemt de bal en speelt hem lang op Oluwakorede Osundina, die neemt de bal aan en speelt Patrick Brouwer uit en schiet binnen 1-0. Een minuut later staat het alweer gelijk als FC Emmen de hulp krijgt van doelman Trevor Doornbusch want na een vrije trap van Joey Konings, die de doelman gemakkelijk kan oprapen, laat hij de bal glippen en rolt de bal binnen. Wat een ongelofelijke blunder van de keeper en zo gaan beide ploegen met de 1-1 de rust in.

De eerste kans in de tweede helft is weer voor FC Emmen als Chardi Landu naar binnen trekt vanaf links en uithaalt meer nu is goalie Trevor Doornbusch paraat en plukt de bal uit de kruising. Direct daarna is het een kans voor Shiloh ‘t Zand maar hij schiet in het zijnet maar een minuut later is het dan wel raak als Ilias Saboui naar binnen trekt en van een meter of 18 uithaalt en de bal vliegt binnen, 2-1. Direct daarna bijna het antwoord van FC Emmen maar Piotr Parzyszek kopt tegen de lat. Het begin van de tweede helft biedt al meer opwinding dan de hele eerste helft. In een fase waarin FC Emmen het moeilijk heeft is het in de 69ste minuut weer een aanval van FC Emmen en komt de bal bij Ahmed el Messaoudi en die poeiert de bal snoeihard op de lat, de tweede keer dat men het aluminium raakt. In de 73ste minuut een grote kans voor Piotr Parzyszek als hij in stelling wordt gebracht door Rui Mendes maar hij schiet de bal veel te slap in en zo gaat deze kans verloren. Een minuut of vij later is het alle hens aan dek in de zestien meter van FC Emmen en moeten de verdedigers tot twee keer toe de bal van de lijn halen. Eerst haalt Dennis Vos de bal van de lijn en direct daarna is het Jorrit Smeets die de ploeg van een grotere achterstand houd. In de 85ste minuut is het Jan Hoekstra die FC Emmen op de been houd als Ilias Sebaoui in vrije positie kan schieten maar de Emmen goalie red prima. Het blijft spannend tot het eind op deze manier. FC Emmen gooit alles op de aanval om toch de gelijkmaker te forceren. Vijf minuten extra tijd komt erbij en daarin moet het dan gebeuren. De grootste kansen zijn dan eigenlijk nog voor de thuisploeg maar Jan Hoekstra houd wederom FC Emmen op de been met een goede redding op een schot van Tim Receveur. Gescoord word er dan niet meer en zo verliest FC Emmen voor de vierde keer op rij en voor de tweede keer dit seizoen van FC Dordrecht.  Tevens is FC Emmen op de ranglijst gezakt naar plaats zeven nu maar het zit zo dicht bij elkaar dat het de volgende speelronde weer anders kan zijn. Toch hakken vier nederlagen op rij er wel in.

Opstelling FC Dordrecht: Trevor Doornbusch, Abdallad Aberkane (Tim Receveur), Bertlomeij Smolarczyk (Daniel van Vianen), Jop van den Avert, John Hilton, Mathis Suray, Jari Schuurman, Shiloh ’t Zand, Oluwakorede Osundina (Adrian Segecic), Rene Kriwak, Ilias Sebaoui

Opstelling FC Emmen: Jan Hoekstra, Patrick Brouwer, Mike te Wierik, Juliua Dirksen, Dennis Vos, Lucas Bernadou, Ahmed el Messaoudi (Antonie Huijzer), Jari Vlak (Jorrit Smeets), Joey Konings (Ben Scholte), Piotr Parzyszek, Cardi Landu (Rui Mendes)

Scheidsrechter: Robbin Hensgens

Gele kaart(en) FC Dordrecht: Jop van den Avert, Tim Receveur, Ilias Sebaoui