Fan van F.C. Emmen
Nieuws

FC Emmen verliest verdient in Wijdewormer van Jong AZ

Jong AZ - FC Emmen

Op de maandagavond troffen in Wijdewormer op het AFAS trainingscomplex de talenten van Jong AZ en FC Emmen elkaar. De “jonkies” van AZ hebben in de stand één punt meer dan FC Emmen dus bij winst gaan de mannen van Fred Grim over Jong AZ heen. Plaats acht is dan in zicht en die zal nodig zijn om de play-offs te halen. Trainer Fred Grim heeft zijn elftal weer omgegooid in vergelijking met de wedstrijd die met 0-3 van FC Groningen werd verloren. Bij Jong AZ onder de lat Sem Westerveld, maar liefst zestien maanden was hij afwezig door een zware knieblessure en vanavond maakt hij dus zijn rentree.

Onder prachtige weersomstandigheden, ongeveer 17 graden, begon men aan de wedstrijd. De eerste echte mogelijkheid is voor FC Emmen als Jeff Hardeveld een verre ingooi heeft en de bal voor de voeten valt van Patrick Brouwer en die kan de bal met de buitenkant van de voet net niet genoeg vaart mee kan geven om tot doelpunt te produceren. Daarna neemt de thuisploeg het initiatief en drukt FC Emmen terug en de Drenten zakken ook ver in en bouwen het middenveld vol. Als FC Emmen balbezit heeft dan is het de bal heel snel weer kwijt. Toch krijgt de thuisploeg een goede kans als Ernest Poku zich in de zestien meter vrij speelt en wil uithalen maar Michael Heylen kan met een sliding het schot keren.

Vijfentwintig minuten zijn er dan gespeeld als Ro-Zangelo Daal de bal krijgt aan de linkerkant en naar binnen trekt en dan uithaalt en dat schot vliegt geweldig mooi binnen en zo staat Jong AZ verdiend op voorsprong, 1-0. Zes minuten later komt FC Emmen goed weg als een lang aanval van Jong AZ eindigt op randje zestien meter waar Dave Kwakman uithaalt maar zijn schot beland op de paal. Het zou in ieder geval niet onverdiend zijn geweest want er is maar één ploeg die voetbalt en dat is Jong AZ. Een schot van Jayden Addai gaat dan net over nadat hij ook van buiten naar binnen trekt.

Tegen de verhouding in komt FC Emmen dan in de 41ste minuut op gelijke hoogte en daar heeft men wel de hulp van Jong AZ voor nodig als Jurre van Aken de bal terug speelt op Sem Westerveld en die neemt de bal aan en speelt Joey Konings uit maar hij speelt de bal te ver voor zich zodat Patrick Brouwer de bal kan overnemen en schuift de bal uit een moeilijk hoek binnen, 1-1. Cadeautjes moet je uitpakken en dat deed FC Emmen en drie minuten later staat het maar zo 1-2 als FC Emmen weer een cadeautje krijgt als een afgeslagen bal op de slof wordt genomen door Maikel Kieftenbeld en via het been van Dave Kwakman vliegt de bal binnen en dan staat het 1-2. Jong AZ is heer en meester in de wedstrijd maar geeft twee cadeautjes weg en die pakt FC Emmen uit.

Het spelbeeld in de tweede helft is niet veel anders als in de eerste helft want Jong AZ heeft het meeste balbezit en FC Emmen wacht af. In de 57ste minuut mag Jong AZ een vrije trap nemen aan de linkerkant van het veld en die neemt men snel en dan krijgt Dave Kwakman de bal voor de voeten en schiet net van net buiten de zestien de 2-2 binnen. De onfortuinlijke bij de tweede goal van FC Emmen neemt revanche en maakt de verdiende gelijkmaker.

In de 63ste minuut krijgt FC Emmen dan via een snelle counter een kans om wederom op voorsprong te komen maar Vincente Besuijen gaat alleen op de goalie af en is te besluiteloos om de bal te spelen naar de meegekomen Joey Konigs en zo kan Sem Westerveld de bal eenvoudig oprapen.

In de 71ste minuut is het Jong AZ dat op voorsprong komt als een bal van achteruit van Maxim Dekker met een hele subtiele voetbeweging door Kees Smit doorgetikt wordt op Ernest Poku en die neemt de bal aan en tikt hem dan onder Eric Oelschlägel door in de goal en zo staat Jong AZ weer op voorsprong, 3-2. Een verdiende voorsprong.

Ernest Poku krijgt dan in de 83ste minuut nog een goede kans maar hij werkt de bal net naast na een lange bal van achteruit en direct daarna moet Eric Oelschlägel redding brengen op een prima schot van Ro-Zangelo Daal na een prachtige pass van Sem Dekkers. Een paar minuten daarna is het bijna gelijk als Dennis Vos een bal goed doorkopt op Maarten Pouwels en die tikt de bal net langs Sem Westerveld maar de bal gaat naast. FC Emmen trainer Fred Grim gaat dan alles op de aanval zetten en wisselt aanvallend om toch maar een puntje mee terug te nemen naar Drenthe. Zes minuten extra tijd komen er dan bij maar daarin gebeurt niets meer en zo eindigt Jong AZ – FC Emmen in 3-2, een verdiende overwinning voor de thuisploeg en door deze stand blijft Jong AZ de nummer 8 in de KKD en zakt FC Emmen naar plaats 12 in de stand.

Jong AZ: Sem Westerveld, Jurre van Aken (Sem Dekkers), Maxim Dekker, Finn Stam, Lewis Schouten, Enoch Mastoras, Dave Kwakman, Jayden Addai (Loek Postma), Kees Smit (Tom Kerssens), Ro-Zangelo Daal, Ernest Poku

FC Emmen: Eric Oelschlägel, Mike te Wierik, Michael Heylen (Piotr Parzyszek), Julius Dirksen, Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld (Ben Scholte), Patrick Brouwer, Desley Ubbink, Jorrit Smeets (Dennis Vos), Bradley van Hoeven (Vicente Besuijen), Joey Konings (Maarten Pouwels)

Scheidsrechter: Kevin Puts

Gele kaart(en) Jong AZ: Dave Kwakman, Ro-Zangelo Daal, Sem Dekkers

Gele kaart(en) FC Emmen: Maikel Kieftenbeld, Desley Ubbink, Dennis Vos