Fan van F.C. Emmen
Nieuws

FC Emmen verliest van een goed Sparta

Helaas zijn we er niet in geslaagd om in eigen huis Sparta Rotterdam te verslaan. In een uitverkocht stadion De Oude Meerdijk werd het duel door individuele acties vlak voor het rust- en eindsignaal beslist in 0-2 voor de Rotterdammers.

In de openingsfase ging het spel op en neer. Nadat Mickey van der Hart voor het eigen doel al snel in actie moest komen, was Julius Dirksen kort daarna voor het andere doel gevaarlijk. Zijn afstandsschot belandde echter in de handen van Sparta-doelman Nick Olij. Het inspireerde Spartaan Vito van Crooij om het ook eens van afstand te proberen, maar Van der Hart redde opnieuw. Daarna was Dirksen weer gevaarlijk; hij pikte de bal aan de linkerkant op, dribbelde vooruit en schoot hard voorlangs. Zo was het een enerverend begin van de wedstrijd op De Oude Meerdijk.

Na een mooie steunbetuiging van het publiek voor voorzitter Ronald Lubbers (hij heeft gezondheidsproblemen), kwamen er goede kansen voor de ploeg van Dick Lukkien. Ole Romeny kon koppen uit een hoekschop, Jeremy Antonisse schoot na een mooie actie over en een vrije trap vanaf de zijkant van Mark Diemers zorgde voor chaos voor het doel van de bezoekers. Aan de andere kant hoefde Van der Hart zich niet erg in te spannen, hoewel hij wel ingreep bij enkele corners en een afstandsschot van Shurandy Sambo.

Na het eerste half uur kalmeerde de wedstrijd en leken beide ploegen met 0-0 te gaan rusten. Totdat Koki Saito vlak voor het rustsignaal vanaf de achterlijn meerdere Emmenaren uitspeelde en in de verre hoek raak schoot: 0-1. Een bittere pil voor de Emmenaren, die na rust dus reparatiewerkzaamheden te wachten stonden.

Een vergelijkbare tweede helft
Ook het tweede bedrijf kende een openingsfase met veel mogelijkheden. Van der Hart moest al snel ingrijpen bij een vrije trap vanaf de zijkant, waarna een Drentse uitbraak aan de andere kant voor gevaar zorgde. De pass van Romeny was net niet op maat voor Jari Vlak, waardoor Olij kon ingrijpen. Uit de vrije trap (want er werd een overtreding begaan op Romeny) kon Miguel Araujo net niet koppen uit een hoge bal van Diemers.

Nadat Romeny zijn teamgenoot Antonisse net niet wist te bereiken, was Sparta weer gevaarlijk. Een voorzet van Van Crooij belandde bij Arno Verschueren, die hard op de lat kopte. Daarna volgden weer drie kansen voor de Emmenaren; eerst probeerde de ingevallen Ahmed El Messaoudi een lage voorzet van Mohamed Bouchouari achter zijn standbeen langs binnen te tikken, vervolgens moest Olij zich strekken op een schot van Vlak en daarna kopte El Messaoudi een voorzet van Diemers in de handen van de Sparta-goalie.

Het was duidelijk dat de rood-witten, gesteund door het publiek, op zoek waren naar de gelijkmaker. Lukkien wisselde nog aanvallend en bracht Jasin Assehnoun en Danny Hoesen in de ploeg voor Jeremy Antonisse en Keziah Veendorp. Helaas wierp het geen vruchten af en vlak voor tijd kwam Sparta op 0-2. Net als voor rust was een individuele actie daarin beslissend; Van Crooij soleerde tussen twee Emmenaren door en schoot in de korte hoek raak, zo besliste hij de wedstrijd in het voordeel van de Spartanen.

Volgend weekend is er vanwege interlandvoetbal geen speelronde in de Eredivisie. De eerstvolgende wedstrijd voor de Drentse ploeg is op zaterdag 1 april, dan gaan we op bezoek bij hekkensluiter SC Cambuur.

FC Emmen – Sparta Rotterdam: 0-2
44. Saito 0-1
89. Van Crooij 0-2

Statistieken:
Schoten: 12-15
Schoten op doel: 6-8
Balbezit: 48-52
Corners: 1-8

FC Emmen: Van der Hart; Bouchouari, Araujo, Te Wierik, Dirksen; Veendorp (85. Hoesen), Bernadou (60. El Messaoudi); Romeny, Vlak, Antonisse (79. Assehnoun); Diemers.

Sparta Rotterdam: Olij; Sambo (90+4. Meissen), Vriends, Eerdhuijzen, Pinto; Van Mullem, Kitolano; Van Crooij, Verschueren (85. Abels), Saito (75. Meijers); Lauritsen.