FC EMMEN VERLIEST TEGEN OSNABRÜCK

In een oefenwedstrijd gehouden op het vv Emmen-terrein, verloor FC Emmen met 2-4 van VfL Osnabrück. Ze hielden de leiding in het eerste uur, maar verloren dit in het tweede uur aan de efficiënte bezoekende ploeg.

Vanaf het begin was Emmen de dominante ploeg. Ondanks dat er geen grote kansen waren, wisten Jeff Hardeveld en Jari Vlak tot tweemaal gevaarlijk te zijn van net buiten de zestien meter. Na zo'n twintig minuten namen echter de bezoekers de leiding toen Christian Conteh een tegenaanval omzette naar een doelpunt.

Binnen het tweede half uur hadden de Emmenaren gelijkheid bereikt. Een verre pass van Joey Konings werd door Hardeveld zorgvuldig voorgezet naar Piotr Parzyszek, die gemakkelijk de 1-1 scoorde. Ahmed El Messaoudi zorgde later voor de lead van de Drenthenaren met een prachtige treffer van twintig meter ver. Kort daarna miste Konings bijna een doelpunt, zijn schot was buiten bereik.

Het tweede uur begon met coach Fred Grim die een nieuw team het veld op stuurde. Er vond een kans plaats voor de 3-1 toen Rui Mendes op Chardi Landu passde. Helaas ging de bal voorlangs. Ook Mendes (krachtige schot) en George Younan (na pass van Landu) hadden kansen gecreëerd. Net als in de eerste helft, verschillende de score aan de andere kant. Lars Kehl probeerde de bal over Eric Oelschlägel te liften, maar de doelman wist er nog net bij te komen. De rebound viel echter voor John Verhoek die de gelijkmaker scoorde. In de daaropvolgende acht minuten kwamen er nog twee doelpunten, eindigend in 2-4 door Conteh's samenspel met een stiftje.

In het laatste half uur had FC Emmen nog genoeg kansen om de wedstrijd te winnen. Landu schoot echter van dichtbij in de keeper's handen en Jasper Huijzer kopbalde van zeer dichtbij naar het doel. Deze kansen werden niet benut, scheidsrechter Sam Dröge beëindigde de 2-4 wedstrijd na 120 minuten.

FC Emmen – VfL Osnabrück: 2-4
18. Christian Conteh 0-1
35. Piotr Parzyszek 1-1
56. Ahmed El Messaoudi 2-1
74. John Verhoek 2-2
76. Henry Rorig 2-3
82. Christian Conteh 2-4