FC Emmen verliest op het Kasteel

Sparta - FC Emmen
Vanavond op het prachtige Kasteel de wedstrijd tussen Sparta en FC Emmen. Een wedstrijd met een historie die de gasten uit Emmen nooit zullen vergeten, de promotiewedstrijd die hun naar de eredivisie bracht. Vanavond een heel andere wedstrijd. Sparta dat prima aan het seizoen begon en op plaats 9 terug te vinden is met 11 punten en FC Emmen is de rode lantaarndrager met 5 punten uit 8 wedstrijden en de minst scorende ploeg uit de eredivisie.

Opstelling Sparta                                             Opstelling FC Emmen
Screenshot_20221008-190216_Twitter   Screenshot_20221008-190255_Twitter

De gasten uit Emmen mogen van scheidsrechter Pol van Boekel de wedstrijd in gang zetten om kwart voor 7. De eerste minuten is het aftasten van beide ploegen en de eerste mogelijkheid cq. kans is voor de gasten als Mark Diemers een vrije trap voor de goal slingert en de bal via het hoofd van Dirk Abels bijna in de goal verdwijnt maar Nick Olij red de situatie. Een minuut of vier later is de eerste echte kan voor de thuisploeg direct raak als een voorzet vanaf links van Mica Pinto op het hoofd komt van Vito van Crooij en hij kopt de bal buiten het bereik van Eric Oelschlägel in de verre hoek, 1-0. Vito van Crooij die daarmee zijn achtste goal op rij scoort op het Kasteel.

De wedstrijd voltrekt zich daarna in een traag tempo en voor de neutrale toeschouwer is het niet leuk om naar de kijken. Kansen ziet het publiek nauwelijks, een schot van Jari Vlak die naast gaat en een schot van Arno Verschueren wordt voor de lijn weg gehaald is eigenlijk het enigste en vlak voor rust is het Mark Diemers die na een combinatie met Ole Romeny en Rui Mendes uit kan halen met zijn linkerbeen en die gaat via het been van Bart Vriends net naast. Uit de corner die volgt geen gevaar en na een minuut extra tijd blijft het hierbij en gaan beide ploegen met de 1-0 naar de kleedkamer.

Screenshot_20221008-195641_Twitter

FC Emmen trainer Dick Lukkien bracht na rust twee wissels in de ploeg en brengt hij Achmed el Messaoudi en Mohamed Bouchouari voor Lucas Bernadou en Richairo Zivković. FC Emmen gebint goed aan de tweede helft want in de 6e minuut na rust leid Adil Auassar balverlies en is het Rui Mendes die Ahmed el Messaoudi inspeelt en die tikt de bal door op Mohamed Bouchouari en die geeft voor op de geheel vrijstaande Ole Romeny en die tikt de gelijkmaker binnen, 1-1. Een prachtige aanval van de Emmenaren. Hiermee scoort Ole Romeny de vierde goal van FC Emmen van de zeven die ze maakten tot nu toe in dit seizoen.

Sven Mijnans probeert het in de 57ste minuut een keer maar zijn schot gaat over en een aantal minuten later moet FC Emmen aanvoerder Jeroen Veldmate ingrijpen met een sliding om een schot in kansrijke positie van Tobias Lauritsen onschadelijk te maken. In de 69ste minuut moet FC Emmen verder met tien man als Miguel Araujo zijn tweede gele kaart binnen tien minuten krijgt na een tackle op Arno Verschueren . Direct daarna een kopkans voor Tobias Lauritsen maar Eric Oelschlägel kan de bal onder lat weg plukken.

In de 77ste minuut de volgende wissels en voor de thuisploeg komen Koki Saito en Joshua Kitolano en gaan Younes Namli en Jonathan de Guzman eruit en bij FC Emmen komt Michael Heylen voor Rui Mendes. Twee minuten later is het Mica Pinto die de bal voorgeeft vanaf links en Sven Mijnans verlengt de bal zacht met het hoofd op het hoofd van wederom Vito van Crooij en die kopt de 2-2 binnen. Tot de VAR het bekijkt en hij de treffer annuleert want in de aanloop naar de goal staat Koki Saito buitenspel, dus geen voorsprong voor Sparta.

Sparta neemt dan het heft in handen en proberen gebruik te maken van de overtal situatie en in de 82ste minuut is het al raak als uit een corner van Vito van Crooij de bal op het hoofd komt van Bart Vriends die in de lucht Keziah Veendorp aftroeft en de 2-1 wel binnen kopt. Keziah Veendorp die totaal niet omhoog komt in het duel en aan de grond genageld staat. FC Emmen incasseert hiermee de 6e treffer in het laatste kwartier dit seizoen.

20221008_204210

Bij FC Emmen komt dan nog Jassin Assehnoun voor Jeroen Veldmate en bij Sparta komen Jeremy van Mullem en Mario Engels voor Dirk Abels en Tobias Lauritsen. Lorenzo Burnet moet dan in de 90ste minuut met een blessure naar d ekant en Julius Dirksen komt hem vervangen. Vijf minuten extra tijd komt er minimaal bij dan. In de 93ste minuut lijkt FC Emmen op 2-2 te komen als Ole Romeny de bal binnen tikt maar de assistent scheidsrechter heft de vlag en moet de VAR kijken want ook zou er hands zijn gemaakt. Zelfs twee keer krijgt een Spartaan de bal tegen de hand of arm. De VAR beslist geen goal. Arno Verschuren gaat dan nog naar de kant en wordt vervangen door Omar Rekik en direct na de wissel is het Sven Mijans die de bal achter de defensie van FC Emmen wil plaatsen en het lijkt dat Michael Heylen de bal weg kan werken maar maait volledig over de bal en dan is het Mario Engels die volkomen vrij voor Eric Oelschlägel de bal binnen kan schieten, 3-1. Daarmee is de wedstrijd beslist en gaat FC Emmen wederom zonder punten vanuit Rotterdam terug naar Emmen, de derde keer dit seizoen inmiddels.