Vanavond in Varsseveld het treffen tussen De Graafschap en promovendus FC Emmen. Een oefenwedstrijd ter voorbereiding op de nieuwe competitie die de Superboeren weer in de KKD uitkomen en FC Emmen dus in de eredivisie.

Vanavond traden de mannen van Adrie Poldervaart met de volgende namen:

Jurjus, Schouten, Lammers, Hillen, Büttner, Korte, Bouihrouchane, Brittijn, McCausland, Gravenberch, Haen.

Dick Lukkien plaatste de volgende namen op papier:

Hengelman, Luzayadio, Heylen, Dirksen, Hardeveld, Vlak, Kieftenbeld,  Bernadou, Mendes, Romeny, Ebecilio

De Emmenaren beginnen beter aan de wedstrijd en spelen een prima eerste helft, en dat nog steeds zonder hun complete verdediging van het afgelopen seizoen. Veendorp, Araujo, Veldmate en Burnet zijn nog afwezig net als el Azouzzi. De eerste kans is voor FC Emmen als Romeny, na een goede actie van Mendes en Ebecilio, een schietkans krijgt maar hij raakt de bal verkeerd en direct daarna schiet Ebecilio de bal hard recht in de handen van Jurjes.

In de 11e minuut lijkt FC Emmen op voorsprong te komen als Hardeveld de bal vanaf links terug legt en Bernadou de bal verlengt op Romeney en die schiet binnen …………………maar hij staat buitenspel.

Na een kwartier spelen wordt er een drinkpauze ingelast want het is nog steeds bloedheet. Pas in de 25ste minuut het eerste wapenfeit van De Graafschap als Büttner van een meter of 30 uithaalt maar zijn schot gaat over.

Even later krijgt Hardeveld een schietkans maar de bal die naar de kruising gaat wordt keurig gepakt door Jurjus. In de 39ste minuut schiet Romeny de bal hard op de lat op aangeven van Vlak En voor rust is het dan eindelijk raak als aanvoerder Vlak vanaf randje zestien uithaalt en raak schiet. Dat was tevens het laatste van de eerste helft en zo gaan beide ploegen met de 0-1 stand rusten,

De Graafschap heeft de volgende spelers op het veld staan:
Bakker, Schouten, Lammers, Schenk, Baas, Lever, Schuurman, Yadir, Neghli, Haen, Önal

FC Emmen begint de tweede helft met de volgende spelers:

Hengelman, Luzayadio, Hardeveld, Dirksen , Bijleveld, Kieftenbeld, Vlak, van Ekeris, Bernadou, Scholte, Assehnoun.

De Emmenaren beginnen ook de tweede helft weer goed en komen in de 57ste minuut op 0-2 als Scholte binnenkopt nadat van Ekeris zijn man uitkapt en de bal voorgeeft op het hoofd van Scholte, 0-2.

In de 64ste minuut wisselt De Graafschap drie keer en haalt het Haen, Lammers en Schouten naar de kant en komen Gravenberch, Fortes en van der Logt erin. FC Emmen haalt dan Kieftenbeld en Bernadou naar de kant en brngen Toufiqui en Sánchez. Direct daarna een goed schot van Baas maar die gaat net naast. Een aantal minuten later is het Yadir die met een mooie actie twee verdedigers voorbij gaat en de bal voorgeeft en die wordt met kunst en vliegwerk weggewerkt. En direct daarna is Gravenberch gevaarlijk en weer een schot van Baas die gevaarlijk is. De Graafscha zet nadrukkelijk aan nu om de 0-2 weg te werken,

Yadir en Lever gaan dan naar de kant en worden vervangen door van der Heiden en Lukassen.

Zeven minuten voor tijd dan de aansluitingtreffer als Lukassen op aangeven van Gravenberch schitterend raak schiet en twee minuten later scoort van der Heiden en staat het weer gelijk, 2-2. Eén minuut voor tijd is het dan 3-2 als Fortes raakt kopt. Daar blijft het bij en zo wint De Graafschap deze oefenwedstrijd nadat het dus na 83 minuten nog op een 0-2 achterstand stond.