FC Emmen verliest in Deventer en is laatste in eredivisie

In een regenachtig stadion De Adelaarshorst zijn we er niet in geslaagd om een resultaat te behalen. De uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles eindigde in een 2-0 nederlaag.

Screenshot_20220918-162929_Twitter   Screenshot_20220918-162922_Twitter

De wedstrijd kwam wat lastig op gang. Na een openingsfase met veel balbezit maar weinig kansen kreeg Richairo Živković na een kwartier spelen de eerste kans van de wedstrijd na goed doorzetten van Rui Mendes. Twee minuten later kreeg Jari Vlak op randje zestien de bal voor z’n voeten, maar doelman Jeffrey de Lange wist zijn inzet te keren. Even later kreeg de ploeg van trainer René Hake zijn eerste kans, maar Willum Willumsson kopte een voorzet van Phillipe Rommens een metertje over.

Na het eerste kwartier kregen we het heft in handen en kreeg Živković, na een mooie actie, zijn tweede kans van de wedstrijd. Zijn schot ging echter voorlangs. Toch viel de openingstreffer aan de andere kant; Isac Lidberg kwam alleen voor Eric Oelschlägel, maar de doelman kwam als winnaar uit de strijd. Een paar seconden later was het alsnog raak voor de Eagles. Dit keer was het Oliver Edvardsen die alleen op de keeper af kon, hij wipte hem over Oelschlägel heen het net in.

Na de goal bleven de Deventenaren druk zetten en volgden kansen op de 2-0, maar mede dankzij Oelschlägel bleef het tot de rust bij 1-0.

Screenshot_20220918-163000_Twitter

De gelijkmaker blijft uit
Met de debuterende Mohamed Bouchouari in de ploeg voor Keziah Veendorp begonnen we aan de tweede helft. Die begon flitsend met kansen voor beide ploegen; eerst moest Oelschlägel ingrijpen na een schot van Bas Kuipers, in de tegenstoot gaf eerst Bouchouari goed voor richting Živković en was daarna Mendes nog gevaarlijk.

Tien minuten na rust volgde een enorme kans op de gelijkmaker. Živković zorgde er met een mooi hakje voor dat Mark Diemers door kon lopen, maar zijn schot werd op het laatste moment geblokt. In de aanval die daarop volgde kreeg Romeny een kans, maar zijn schot werd gepakt door De Lange. In de tegenstoot wist Go Ahead wél raad met de kansen die ze kregen en maakte Edvardsen zijn tweede van de middag.

Een kwartier voor tijd liet FC Emmen weer van zich horen. Ole Romeny gaf de bal mee aan de ingevallen Julius Dirksen, die met een goede voorzet een andere invaller (Fernando Pacheco) bereikte, maar De Lange voorkwam de aansluitingstreffer.

In de slotfase volgden nog een aantal kansen voor de thuisploeg. Het leek ook even 3-0 te worden toen Sylla Sow de bal in de lange hoek schoot, maar zijn doelpunt werd afgekeurd omdat hij een elleboogstoot had uitgedeeld aan Lucas Bernadou. De Franse middenvelder moest met een blessure naar de kant en kon de eindfase van de wedstrijd niet meer spelen.