Fan van F.C. Emmen
Nieuws

FC Emmen uitgeschakeld in het KNVB bekertoernooi

pev - emmen

Op voorhand een loodzware opgave voor FC Emmen vanavond in het Phillips stadion in Eindhoven waar PSV de tegenstander is in de achtste finale van het KNVB bekertoernooi. Dan moet trainer Dick Lukkien ook nog een aantal spelers missen zoals de landgeblesseerden Rui Mendes, Mart Lieder, Maikel Kieftenbeld, Jeff Hardeveld en Metehan Güçlü en ook Richairo Zivković, Oussama Darfalou, Jeroen Veldmate, Ahmed el Messaoudi en Lorenzo Burnet niet inzetbaar. Met dit aantal zul je bijna zeggen dat het een onmogelijke opgave is maar wie weet, de bal is nog altijd rond.

Al snel in de wedstrijd krijgt FC Emmen een goal tegen als Keziah Veendorp een domme overtreding maakt op Xavi Simons en Joey Veerman vanuit de vrije trap de bal op het hoofd legt van de tussen de Julius Dirksen en Miguel Araujo geheel vrijstaande Jarrad Branthwaite de 1-0 kan binnenkoppen.

FC Enmen is nog nauwelijks de middenlijn overgeweest als de volgende doelpunt er in ligt als Jarrad Branthwaite van een meter of achttien uithaalt en de bal van richting veranderd wordt door Mike te Wierik en de bal valt net naast de paal binnen, 2-0. Binnen kwartier met 2-0 achter komen is niet wat FC Emmen gewenst had en dat maakt de missie alleen maar meer kansloos.

In de 21ste minuut het eerste moment van de gasten uit Drenthe als Mark Diemers net buiten de zestien meter uithaalt maar het schot gaat net over de goal. In de 31ste minuut komt FC Emmen er weer eens uit en is het Jari Vlak die de bal voor kan geven vanaf rechts maar de bal komt achter Jasin Assehnoun en zo gaat deze mogelijkheid verloren. PSV is dan toe de veel betere ploeg en FC Emmen is eigenlijk figurant in de wedstrijd. Wat een verschil met de gewonnen thuiswedstrijd tegen PSV maar ja FC Emmen thuis of uit is dag en nacht verschil weten we inmiddels.

In de 41ste minuut krijgt de thuisploeg een vrije trap cadeau want Dennis Vos zou een overtreding gemaakt hebben op Johan Bakayoko maar er is werkelijk niets aan de hand maar de assistent scheidsrechter vlagt en uit die vrije trap die Patrick van Aanholt neemt valt de bal zo maar voor de voeten van Ibrahim Sangaré en die haalt uit maar de rechtervoet van Mickey van der Hart kan de bal stoppen en dan kan Keziah Veendorp opruimen.

Drie minuten gespeeld in de tweede helft als FC Emmen via een ingooi van Mike te Wierik de bal krijgt bij Mark Diemers en die draait zich vrij en haalt ineens uit met zijn linkerbeen en de bal vliegt maar zo binnen achter een verbouwereerde Joël Drommel. Het eerste schot op doel van FC Emmen en de bal zit erin, 2-1.

FC Emmen begint deze tweede helft beter te voetballen en komt vaker in de buurt van de zestien meter van PSV en de Drentse ploeg neemt het initiatief in de wedstrijd.

In de 72ste minuut is de thuisploeg weer eens gevaarlijk als Joey Veerman uithaalt en Mickey van der Hart de bal met de vingertoppen net naast kan tikken.

In de 77e minuut is het dan PSV dat op 3-1 komt als een bal van Joey Veerman de 16 meter in komt en Thorgan Hazard de bal met de buik voor de voeten legt van Luuk de Jong en de eerste bal die de spits raakt, tot dan is hij figurant in de wedstrijd, is dan van heel dichtbij raak, 3-1.

In de 80ste minuut komt dan Mauro Junior binnen de lijnen en dat doet bij veel Emmenaren pijn want iedereen denkt terug aan de smerige overtreding van hem op Rui Mendes en daar maar twee wedstrijden schorsing voor kreeg en Rui Mendes is nog minimaal twee maanden uitgeschakeld. Dit riekt echt naar klasse justitie van de KNVB.

Gescoord werd er niet meer en zo is FC Emmen uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Opstelling PSV: Joël Drommel, Jordan Teze, Jarrad Branthwaite (Olivier Boscagli) , André Ramalho, Patrick van Aanholt (Mauro Junior), Ibrahim Sangaré, Joey Veerman, Johan Bakayoko (Ismael Saibari), Guus Til (Thorgan Hazard), Xavi Simons, Luuk de Jong (Fábio Silva)

Opstelling FC Emmen: Mickey van der Hart, Mohamed Bouchouari, Mike te Wierik, Miguel Araujo, Julius Dirksen, Dennis Vos, Keziah Veendorp, Jari Vlak, Lucas Bernadou (Jeremy Antonisse), Jasin Assehnoun, Mark Diemers (Ben Scholte)

Gele kaarten FC Emmen: Jasin Assehnoun