FC Emmen stunt tegen PSV

In een bijzonder sfeervol stadion De Oude Meerdijk hebben we dinsdagavond met 1-0 gewonnen van PSV.

De Emmenaren kwam het veld op met rouwbanden vanwege het overlijden van vrijwilliger Bert Bosman. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Jeroen Manschot, was de eerste kans al gauw voor de bezoekers. Xavi Simons kwam alleen voor doelman Mickey van der Hart, maar schoot over. Overigens was de vlag ook omhoog voor buitenspel. Even later tikte Richairo Živković van dichtbij een voorzet van Mohamed Bouchouari net naast.

Zo beloofde het een leuke eerste helft te worden op De Oude Meerdijk – en dat werd het ook. Zo moest Van der Hart na een kwartier spelen redding brengen oog in oog met Johan Bakayoko, terwijl enkele minuten later Mark Diemers aan de andere kant een van richting veranderd schot nét naast zag gaan. Uit de daarop volgende hoekschop opende de Drentse formatie de score; Lucas Bernadou schoot vanuit de stuit knap laag raak: 1-0 en het stadion ontplofte van vreugde!

Het was zaak die voorsprong vast te houden, terwijl de Eindhovenaren op zoek gingen naar de gelijkmaker. Die kwam er niet, dankzij Van der Hart. De doelman redde knap in de één-tegen-één met Simons en kort daarna schoot Bakayoko voorlangs.

Vlak voor rust volgde nog een meevaller voor de ploeg van Dick Lukkien; Mauro Junior moest met rood van het veld na een harde tackle op Rui Mendes. De Portugees kon helaas niet verder en moest per brancard van het veld en werd vervangen door Ole Romeny.

Tweede helft
Na rust waren de eerste kansen weer voor FC Emmen. Romeny kon van dichtbij koppen uit een voorzet van Julius Dirksen, maar doelman Walter Benitez redde met een knappe reflex. Vijf minuten later was Jeroen Veldmate nóg dichterbij een tweede Drentse treffer; hij raakte vanuit een vrije trap de onderkant van de lat.

In het restant van de tweede helft kwamen de Emmenaren niet echt meer in de problemen, terwijl er af en toe voorin wel gevaar kon worden gesticht. Zo schoot Bouchouari vanaf randje zestien nog net naast en waren er een aantal gevaarlijke uitbraken die niet tot een doelkans leidden. De thuisploeg hield ook in een slotfase met veel corners en voorzetten vanaf de zijkant stand en zo bleef het bij 1-0 op De Oude Meerdijk.

Door de overwinning stijgen we voorlopig naar een veilige vijftiende plek op de ranglijst. Komende zaterdag spelen we om 18.45 uur uit tegen RKC Waalwijk, dat later vanavond op bezoek gaat bij Sparta Rotterdam.

FC Emmen – PSV: 1-0
24. Lucas Bernadou 1-0

Rood: 43. Mauro Júnior

FC Emmen: Van der Hart; Bouchouari, Araujo, Veldmate, Veendorp, Dirksen; El Messaoudi (81. Vlak), Diemers, Bernadou; Mendes (45+1. Romeny), Živković.

PSV: Benitez; Teze (75. Mwene), Branthwaite, Obispo, Mauro Júnior; Til (75. Veerman), Sangaré, Gutièrrez (89. Vertessen); Bakayoko (45+1. Max), El Ghazi (75. Fofana), Simons.