FC Emmen speelt gelijk tegen Werder Bremen.

20220723_171308

Nadat eerder op de middag FC Groningen een forse nederlaag (6-1) leed tegen een team van Werder Bremen was het nu de beurt aan FC Emmen om tegen een team van de Duitse promovendus te gaan spelen. Werder Bremen startte met deze wedstrijd met 5 spelers die de laatste wedstrijd in het eerste team speelden en in de wedstrijd daarvoor maar 2 spelers die nu in de basis staan maar dat zegt tegen fysieke Duitse tegenstanders soms niets. Publiek was helaas niet welkom.

Screenshot_20220723-171337_Twitter   Screenshot_20220723-164300_Twitter

Om kwart over vijf mocht Ole Romey de wedstrijd in gang zetten. De eerste kans in de wedstrijd is voor FC Emmen als Rui Mendes Chiarodia uitspeelt en schiet maar de bal gaat net over. Het spel ging in de eerste half uur gelijk op, al hadden de Duitsers wel iets meer balbezit, maar weinig kansen creëerden beide ploegen. Af en toe wat dreiging maar dat was het ook en af en toe een plaagstootje en dan het meest van Bremen kant. In de 24ste minuut moet Oelschlägel ingrijpen na een goede vrije trap van Woltemade en de Emmer goalie doet het bekwaam.

Echt leuk was het niet om te kijken. In de 39ste minuut een gele kaart voor Lucas Bernadou wegens het neerhalen van een tegenstander (Burke) na een gevaarlijke aanval. Een minuut of vier voor rust is het Jari Vlak die na een voorzet van Keziah Veendorp net naast kopt en even daarna weer een aanval van Bremen via Rosenboom en Stage en het afwerken van wederom Woltemade maar in de handen van Oelschlägel.

Screenshot_20220723-185457_Twitter

Daar bleef het ook bij in de eerste helft en zo gingen beide ploegen met de 0-0 naar de kleedkamer.
20220723_180052

Dick Lukkien paste in de rust twee wissels toe en kwamen Arnaud Luzayadio en Jeff Hardeveld in het veld voor Keziah Veendorp en Lucas Bernadou.

De eerste echte kans zien we in de 59ste minuut als eerst Rosenboom gevaarlijk is maar Heylen red en in de nastoot schiet Burke naast en even later is het een voorzet van rechts die niet geraakt wordt door Woltemade en daarom levert het niets op maar dit was een kans voor de thuisploeg.

In de 63ste minuut komn bij FC Emmen Oussama el Azouzzi en Jan Julius Derksen in d eploeg voor Teun Bijlveld en Jeroen Veldmate.

In de 68ste minuut kan Oelschlägel redding brengen als een bal de diepte in gespeeld wordt en net op randje 16 kan hij redden.

FC Emmen gaat dan wisselen en brengt Lorenzo Ebecilio voor Ole Romeny. Een paar minuten later wederom een kans voor de thuisploeg maar het schot van Stage komt recht op Oelschlägel af. In de 59ste minuut wederom een kans voor Werder Bremen als Burke naar de Emmergoal kan snellen en eigenlijk de bal breed moet leggen op een medespeler maar hij besluit zelf te schieten maar zijn schot gaat over. Dan komt bij FC Emmen Peet Beijen nog binnen d elijnen en gaat Michael Heylen eruit.

In de 86ste minuut de grootste kans voor FC Emmen als Rui Mendes de diepte ingestuurd wordt en sneller is dan zijn tegenstander maar zijn schot wordt gekeerd door doelman Zetterer. De laatste minuten krijgt FC Emmen de beste kansen want in de 90ste minuut is het in een soort van scrimmage als de bal bij Rui Mendes komt en die haalt uit maar via een tegenstander gaat de bal naast. Een corner hoeft niet meer genomen worden want de scheidsrechter vindt het genoeg en zo eindigt dit duel zoals het begon 0-0. Een nuttige oefenwedstrijd voor de mannen van Dick Lukkien al speelden ze niet tegen het sterkste team van Werder Bremen.