FC Emmen sluit seizoen af met 3-0 winst op ADO Den Haag en de 4e periodetitel

Vanavond op de Oude Meerdijk alweer de laatste wedstrijd van het seizoen 2021-2022 van FC Emmen. Een zeer succesvol seizoen met een periodetitel, de promotie naar de eredivisie en het kampioenschap. Kunnen de mannen van Dick Lukkien zich nog een keer oprichten en het trouwe Emmen publiek op een leuke wedstrijd trakteren. ADO Den Haag is de tegenstander van hedenavond en we zijn benieuwd met welke spelers men naar Emmen komt. De verwachting is dat men spelers gaat sparen omdat ze dinsdag alweer in de play offs moeten spelen en dat gaan ze dus doen want zelfs de persmensen uit omstreken Den Haag kennen niet iedere speler van ADO. Die vonden het zelfs een beetje minachting want ook de trainer van ADO was niet in Emmen.

De opstellingen zijn:
20220506_184609     20220506_184612

Scheidsrechter hedenavond is de heer Sander van der Eijk.

Voor de wedstrijd begon werden eerst Rui Mendes en Dick Lukkien gehuldigd als beste speler en beste trainer van de vierde periode in de KKD.

FC Emmen nam direct vanaf het begin het initiatief in de wedstrijd en dat mocht je ook verwachten van de kampioen maar de eerste echte kans in de wedstrijd is voor de gasten uit Den Haag als vanuit een snelle counter, nadat er eerst een duidelijk overtreding vooraf ging op Azzedinne Toufiqui, was het Xander Severina die vrij kon doorlopen op Michael Brouwer en hij schoot tegen de Emmer goalie op terwijl voor de goal Fabian Shahaj geheel vrij liep. Goed voor de thuisploeg dat Severina dit niet zag. De thuisploeg was de betere ploeg maar kansen creëren was een probleem. Het was erg moeilijk voor de Emmer voorwaartse om een opening te vinden in de hechte defensie.

In de 30ste minuut de eerste echte kans voor de thuisploeg kreeg men in de 30ste minuut als een lange pass van Azzeddine Toufiqui achter de defensie komt bij Rui Mendes maar die schoot de bal in het zijnet. Een paar minuten later moet Michael Brouwer weer aan de bak als Amar Catic aan de rechterkant doorkomt maar weer is de minst gepasseerde keeper uit het betaald voetbal die red.

In de 37ste minuut een lange aanval van de thuisploeg die via Keziah Veendorp, die voorgeeft, en de bal via Reda Kharchouch en Rui Mendes komt bij Jassin Assehnoun maar zijn schot gaat naast en in de laatste minuut weer een kans voor de thuisploeg als een voorzet van Azzeddine Toufiqui goed geraakt wordt door Rui Mendes maar via een Haags been gaat de bal over. Er komt dan een minuut extra tijd bij en in die extra tijd gebeurt niets zodat beide ploegen met de brilstand gaan rusten. Het lijkt erop dat FC Emmen drie keer gaat wisselen want Lucas Barnadou, Metehan Güçlü en Ben Scholte lopen warm.

De wissels komen zeker binnen de lijnen en in de kleedkamer blijven Jari Vlak, Reda Kharchouch en Jassin Assehnoun en ook drie wissels aan Haagse kant. In de kleedkamer zijn gebleven David Puclin, Michael Mulder en Fabian Shahaj en voor hen komen Rafael Struick, Silvinho Esajas en Finn Dicke.

De eerste grote kans is voor de thuisploeg als Metehan Güçlü de bal geeft op Rui Mendes maar die werkt te zacht af zodat de Haagse keeper redding kan brengen. Direct daarna een goede pass van Keziah Veendorp op Ben Scholte en die kopt de bal terug op Metehan Güçlü maar die kan de bal net niet lekker neerleggen om goed uit te kunnen halen en weer even later is het Rui Mendes die alleen op de keeper afgaat maar tegen de keeper aanschiet. Wat een kansen voor de thuisploeg. De thuisploeg die veel agressiever uit de kleedkamer gekomen is.

In de 55ste minuut is het dan raak als een schitterende lange bal van Miguel Araujo komt bij Lorenzo Burnet en die de bal schitterend meeneemt en de bal over de Haagse keeper wipt. Schitterende goal van de man die bovenaan staat in het klassement als beste speler van de KKD.

In de 66ste minuut is het weer raak als Rui Mendes via via de bal krijgt in de 16 meter en de bal in de linkeronderhoek knalt en zo zijn vijftiende van het seizoen maakt en de derde voor FC Emmen, 2-0.

Azzeddine Toufiqui gaat er dan in de 68ste minuut uit en voor hem komt Peter van Ooijen nog in het team

Rui Mendes trekt in de 72ste minuut naar binnen en dan komt via via de bal voor de voeten van Metehan Güçlü en die schiet de 3e treffer binnen, 3-0.

Dan een mooi moment in de wedstrijd als in de 74ste minuut Jeroen Veldmate naar de kant gaat en zijn plaats wordt ingenomen door Peet Bijen. De man die zo lang moest revalideren van een zware blessure maakt voor het eerst weer minuten. Ook ADO gaat nog wisselen en haalt Amar Catic naar de kant en brengt Julian Marktvoort Beke. Direct daarna krijgt Metehan Güçlü na een pass van Ben Scholte de kans om de vierde treffer te maken maar zijn poging strand en even later kan dezelfde Ben Scholte nog de vierde maken na een voorzet van Rui Mendes maar ook die poging gaat naast. Zo blijft het bij een dik verdiende 3-0 overwinning voor de Emmenaren die het seizoen prima afsluiten zo. Een slechte eerste helft met een prima tweede helft en deze uitslag levert de kampioenen ook nog de vierde periodetitel op. Wat een seizoen voor FC Emmen, twee periodetitels, de promotie en het kampioenschap. Is dit ooit te overtreffen?

Na de wedstrijd krijgt doelman Michael Brouwer nog de Tonny van Leeuwen trofee uitgereikt als minst gepasseerde doelman in het betaald voetbal.

Foto's bij FC Emmen sluit seizoen af met 3-0 winst op ADO Den Haag en de 4e periodetitel