FC Emmen sleept gelijkspel uit vuur in Maastricht

FC Emmen moest vandaag de verste reis in deze competitie maken als men naar Maastricht moet voor de confrontatie met het laag geklasseerde MVV.

FC Emmen begon goed aan de wedstrijd want in de 8e minuut kreeg men de eerste goede kans als doelman Romain Matthys de bal zo maar in de voeten speelt van Achmed el Messaoudi maar de Emmenaar stift de bal over het doel. Na een kwartier was het even schrikken als Jari Vlak en Ozgur Aktas neer gaan nadat ze met de hoofden tegen elkaar botsen en na een tijdje staan beide weer al gaat dat bij de captain van FC Emmen wat moeilijk nog, hij heeft een behoorlijke bloedneus. Na een minuut of zes verzorging vervolgt Jari Vak de wedstrijd.

Beide ploegen proberen hoog druk te zetten op elkaar en dat levert regelmatig wat mogelijkheden op maar echt grote kansen ontbreken nog.

In minuut 22 is het feest in De Geusselt want Ozgur Aktas kopt een corner binnen en zo staat het 1-0. FC Emmen neemt dan het initiatief in de wedstrijd en is de gevaarlijkste ploeg en vooral Achmed el Messaoudi is bij veel gevaarlijke aanvallen betrokken. Zo combineert hij goed met Jari Vlak in de zestien maar tot schieten komt hij niet en even later bereikt een pass van Lucas Bernadou hem net niet. In de 35ste minuut een grote kans voor Piotr Parszyszek na slordig uitverdedigen aan Maastrichtse zijde maar zijn schot gaat rakelings naast en drie minuten voor rust moet de gelijkmaker eigenlijk op het bord staan als wederom Achmed el Messaoudi vanaf links de zestien meter ingaat, na een prachtige pass van Desly Ubbink, maar weer is Romain Matthys hem de baas. Zo blijft het bij rust 1-0.

FC Emmen zet in de tweede helft direct weer en met twee verse krachten binnen de lijnen en in de 53ste minuut is het Piotr Parszyszek moet scoren als wederom uitblinker Achmed el Messaoudi een combinatie aangaat met Ben Scholte en de bal voorgeeft op de geheel vrijstaande Emmen spits maar hij vergeet de bal binnen te tikken en zo gaat de bal voorlangs. Wat een kans. Een minuut of zes later is het Patrick Brouwer die over rechts doorkomt en hij speelt Mike te Wierik in en die speelt Ben Scholte in en hij probeert met een hakje de geheel vrijstaande Piotr Parszyszek te bereiken maar de bal is net te kort. In de 69sten minuut komt FC Emmen goed weg als MVV een grote kans krijgt via Mart Remans maar het is Mike te Wierik die met een tackle de spits van scoren af kan houden en direct daarna krijgt FC Emmen loon naar werken els Ben Scholte de bal vanaf rechts voorgeeft en Piotr Parszyszek vanuit de draai de bal binnenschiet, 1-1. Twee minuten kan Patrick Brouwer FC Emmen op voorsprong koppen maar hij koopt de voorzet van Desley Ubbink net naast.

In de 78ste minuut komt FC Emmen weer goed weg als Koen Kostons op Jan Hoekstra afgaat en in plaats van door te lopen en zelf te schieten wil hij de bal breed leggen op Bryan Smeets en dan kan op het laatste nippertje Julius Dirksen in grijpen voordat Bryan Smeets kan scoren.

Direct daarna is het Jan Hoekstra die redding moet brengen op een schot van Tunahan Tasçi en even later is het De Geusselt dat schreeuwt om een strafschop als Koen Kostins neergaat in het strafschopgebied maar hij krijgt niets en de thuisploeg blijft jagen op een goal want weer twee minuten later is het wederom Tunahan Tasçi die bijna kan scoren maar zijn inzet word geblokt door Emmen been. Beide ploegen gaan nog voor de winst in de slotfase en in de 89ste minuut is het Piotr Parszysek die de winnende binnen lijkt te koppen na een voorzet van links van Ben Scholte maar met een schitterende safe is het Romain Matthys die de bal red. Zo blijft het bij deze 1-1 en gaat FC Emmen met een punt terug naar Drenthe

MVV: Romain Matthys, Leroy Labylle, Ozgur Aktas, Wout Coomans, Lars Schenk, Nicky Soeren, Marko Kleinen (Nabil el Basri), Bryan Smeets, Tunahan Tasçi (Dailon Livramento), Koen Kostons, Mart Remans (Ferre Slegers)

FC Emmen: Jan Hoekstra, Mike te Wierik, Michael Heylen, Julius Dirksen, Lorenzo Burnet, Jari Vlak, Lucas Bernadou (Patrick Brouwer), Achmed el Messaoudi (Jorrit Smeets), Rui Mendes (Ben Scholte), Piotr Parszyszek, Desly Ubbink (Maikel Kieftenbeld)

Gele kaart(en) MVV: Marko Kleinen

Gele kaart(en) FC Emmen: Jari Vlak, Patrick