FC Emmen schrijft historie, KAMPIOEN

De spelersbus van FC Emmen vertrekt naar Eindhoven.

FC Emmen reist vannavond naar Eindhoven om in het Jan Louwers Stadio aan te treden tegen FC Eindhoven.  Het kan een historische avond worden voor FC Emmen want bij winst of een gelijkspel zijn ze voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen, of FC Volendam moet niet winnen in Dordrecht want dan zijn ze ook kampioen. Een wedstrijd dus waar wel spanning op staat. Gemakkelijk zal het niet worden want FC Eindhoven bezet de derde plaats in de KKD en hebben met Joey Sleegers een spits die er al 19 treffers in heeft liggen. Bij de Eindhovenaren twee oud FC Groningen spelers in de selectie, keeper Nigel Bertrams en Cas Faber (zoon van Ernest Faber).

De spelersbus van FC Emmen arriveert bij het Jan Louwers Stadion.

De namen van vanavond:
20220429_190029     20220429_185834

Scheidsrechter hedenavond is Joey Kooij en om even over 20.00 uur mocht de thuisploeg de wedstrijd aanvangen en binnen twee minuten kijkt FC Emmen al tegen een achterstand aan als op links Jasper Dahlhaus geheel vrijstaande bal mag aannemen na een prachtige pass van achteruit en naar binnen kan trekken en kan uithalen en Michael Brouwer kan vissen, 1-0.

Michael Brouwer moet in de 9e minuut weer in actie komen op een schot van Joey Sleegers en het schot is zo hard dat Brouwer de bal niet kan klemmen maar net op tijd de bal tot corner kan tikken. Direct daarna een levensgrote kans voor Reda Kharchouch als hij zo maar ineens vrij voor de keeper staat maar de bal op de keeper schiet. Weer een kans die Reda mist, net zoals de laatste weken. Direct daarna is de thuisploeg weer gevaarlijk als Joey Sleegers de bal voor geeft maar net niet een medespeler kan bereiken omdat Lorenzo Burnet ertussen zit. Het spel golft werkelijk heen en weer. Gaandeweg de eerste helft neemt de thuisploeg het heft in handen en FC Emmen kan sporadisch in de 16 meter komen van de tegenstander.

In de 23ste minuut komen de Emmenaren weer in de 16 als Azzedinne Toufiqui een pass achter de defensie geeft op Rui Mendes alleen die staat met de rug naar de goal en tijdens het draaien kan Nigel Bertrams de bal van zijn schoen plukken en in de tegenaanval komt Charles Brym de bal voor de voeten en staat alleen voor Michael Brouwer maar zijn schot komt recht in de handen van de Emmen keeper en direct daarna is het Joey Sleegers die kan schieten maar weer redt Brouwer. Qua kansen is de thuisploeg verreweg in de meerderheid.

In de 34ste minuut is het weer de thuisploeg met een grote kans en weer is het Charles Brym die de kans mist en recht op Michael Brouwer schiet. Op dat moment krijgt iedereen door dat FC Volendam op een 2-0 achterstand staat in Dordrecht. Virtueel is FC Emmen bij deze stand dus kampioen.

Reda Kharchouch krijgt nog een schietkans maar hij raakt de bal helemaal verkeerd en de bal gaat ver naast en zo gebeurt er niet veel meer want de aanvallen van FC Eindhoven zijn iets minder geworden en met de 1-0 stand gaat beide ploegen rusten. Op dat moment is de stand bij FC Dordrecht – FC Volendam 3-1.

Twee ongewijzigde ploegen komen het veld op na rust en de eerste kans is voor FC Emmen als een aanval vanaf rechts op links komt bij Lorenzo Burnet en zijn schot gaat voorlangs.  De Emmenaren beginnen een stuk beter aan de tweede helft als aan de eerste en nemen het initiatief. In de 59ste minuut een mooie aanval van FC Emmen die eindigt bij Rui Mendes maar hij heeft te lang werk om tot een schot te komen en zo kan er een Eindhovens voetje tussen komen. Een paar minuten later een scherpe voorzet van Lucas Bernadou op Reda en die kopt achterwaarts op doel maar Bertrams pakt de bal.

Eindhoven wisselt in de 65ste minuut Matthias Verreth voor Jens van Son, die hiermee zijn actieve carrière beëindigd en een paar minuten later brengt Dick Lukkien spits Metehan Güclü en Peter van Ooijen voor Reda Kharchouch en Azzeddine Toufiqui.

In de 77ste minuut krijgt invaller Metehan Güclü een kopkans vanuit een corner maar de bal gaat bij de eerste paal net naast. Direct daarna de volgende Emmen wissel als Jassin Assehnoun in de ploeg komt voor Lucas Bernadou terwijl het FC Emmen publiek steeds maar begint te zingen van Kampioenen en daar lijkt het heel veel op dat het gaat gebeuren want FC Volendam staat nog steeds met 3-1 achter in Dordrecht. FC Eindhoven gaat dan wisselen en haalt spits Charles Brym naar de kant, die daar niet van gediend is, en brengt Pieter Bogaerts.

Direct daarna weer een mooie aanval van FC Emmen die eindigt met een schot van Jari Vlak die net over de goal gaat. FC Emmen wisselt dan weer en haalt Jari Vlak en Lorenzo Burnet naar de kant en brengt nog Jeff Hardeveld en Mitch Apau en de thuisploeg wisselt nog eens drie keer en brengt Justin Ogenis, Koen Oostenbrijk en Mitchel van Rosmalen voor Jasper Dahlhaus, Jort van der Sande en Biran de Keersmakers.

Er komen dan vier minuten extra tijd bij en dan kan het feest losbarsten want FC Volendam staat op 3-2 achter en ze mogen nog een keer scoren zelfs dan nog is het kampioenschap voor FC Emmen en in Dordrecht blijft het 3-2 en is FC Emmen dus KAMPIOEN.

FC Emmen schrijft historie vanavond in Eindhoven want voor het eerst in de geschiedenis van de club is er een kampioenschap behaald. Een geweldige prestatie voor iedereen bij de club want na de promotie nu dus het kampioenschap. Het feest kan dan losbarsten bij de meegereisde Emmen supporters en die spelers betrekken de fans natuurlijk in het feest. Hierbij een uitgebreide fotoreportage van de wedstrijd en festiviteiten en gesprekken met Jari Vlak, Jeroen Veldmate en Dick Lukkien en een aantal filmpjes.