FC Emmen overwint angstgegner Helmond Sport in zenuwslopende wedstrijd

Billen knijpen voor FC Emmen in Helmond

FC Emmen mocht op bezoek bij angstgegner Helmond Sport en dat is traditiegetrouw een zware opgave voor de Emmenaren. Van de laatste 22 onderlinge wedstrijden werden er maar twee gewonnen. Na ruim 90 minuten vanavond kwam daar een derde zege bij, a;s was het billenknijpen.

De ploeg van Fed Grim begon goed aan de wedstrijd en nam direct het initiatief en creëerde kansen. De thuisploeg kwam niet of nauwelijks van eigen helft af doordat FC Emmen heel hoog druk zette op hun. Jari Vlak kreeg in de eerste minuut al een goede kans maar zijn schot uit een moeilijke hoek ging via een verdediger voorlangs. FC Emmen bleef mogelijkheden creëren en na een minuut of acht was een één twee tussen Piotr Parzyszek en Rui Mendes net niet succesvol. In de 18e minuut de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg als Anthony van den Hurk de bal net over de goal van Jan Hoekstra kopt. Schoten van Desley Ubbink en Rui Mendes treffen dan geen doel maar in minuut 24 is het dan raak. Een mooie aanval via Jari Vlak die de bal breed legt op Rui Mendes en hij geeft voor op Piotr Parzyszek die de bal breed legt op Ahmed el Messaoudi en die schiet binnen, 0-1. FC Emmen blijft doorgaan met aanvallen en in de extra tijd is het wederom raak. Na een voorzet is het Mike te Wierik die uithaalt en doelman Wouter van der Steen kan de bal niet klemmen en in de rebound is Piotr Parzyszek er als de kippen bij om de 0-2 binnen te tikken. Met deze voorsprong gaan beide ploegen rusten.

Na rust komt de thuisploeg wat meer aan voetballen toe maar FC Emmen krijgt de eerste kans als Anthony van den Hurk de bal niet goed uit schiet en Jeff Hardeveld krijgt de bak en schiet direct op goal maar zijn inzet gaat net naast. Kansen voor Ahmed el Messaoui en Piotr Parzyszek worden niet benut en in de 67ste minuut is het schrikken voor de FC Emmen fans als Julius Dirksen zijn tweede gele kaart dus een rode kaart krijgt en de ploeg met een man minder verder moet als hij zich vergrijpt in de zestien meter. Een strafschop levert het de thuisploeg ook op. Topscorer van de KKD Martijn Kaars benut de gegeven strafschop achter Jan Hoekstra en is de thuisploeg terug in de wedstrijd, 1-2.

De thuisploeg ruikt dan kansen en zet FC Emmen onder druk en Jan Hoekstra aan het werk. Joeri Schroyen krijgt een goede schietkans maar dat gaat net naast. Het is de Emmen goalie die in extra tijd zijn ploeg op de been houd als hij een prima schot van Hakon Lorentzen uit de hoek plukt en de bal klemvast heeft. Daar blijft het dan bij en neemt FC Emmen drie belangrijke en zwaar bevochten punten mee terug naar Drenthe.

Helmond Sport: Wouter van der Steen, Bram van Vlerken (Arno van Keilegom), Flor van den Eynden, Pius Krätschmer, Joeri Schroijen, Ioannis Botos, Michel Ludwig (Elmo Lieftink), Mees Kreekels (Gabriel Culhaci), Martijn Kaars, Joseph Amuzu (Hakon Lorentzen), Anthony van den Hurk (Alvaro Marín).

FC Emmen: Jan Hoekstra, Mike te Wierik, Michael Heylen, Julius Dirksen, Jeff Hardeveld, Jari Vlak, Lucas Bernadou (Jorrit Smeets), Rui Mendes (Joey Konings), Ahmed el Messaoudi (Maikel Kieftenbeld), Desley Ubbink (Robin Schouten), Piotr Parzyszek (Dennis Vos)

Gele kaart(en) FC Emmen: Fred Grim (trainer), Julius Dirksen (2x), Jan Hoekstra

Rode kaart FC Emmen: Julius Dirksen (2x geel)