FC Emmen o21 verliest weer van FC Groningen o21

FC Groningen o21 speelde vanmiddag de uitwedstrijd op De Oude Meerdijk tegen FC Emmen o21. Na de eclatante 11-0 overwinning voor de Groningers in de thuiswedstrijd was iedereen benieuwd of het vanmiddag weer een grote uitslag zou worden.

FC Groningen begon vanmiddag met de volgende basis:

Jasper Meijster

Joël van Kaam, Thijmen Blokzijl, Maxin Mariani, Wouter Prins

Jorg Schreuders, Tika de Jonge, Jan Muller

Jens Schraven, Thom van Bergen, Kian Slor

Wissels: Stijn Petiet, Jaivy Lourens, Nikolas Talo, David van der Werff, Steyn Potma, Agan Mjaki,

FC Emmen deed het met de volgende namen: Owen van der Vlag, Joey Roefs, Bjorn Klaassens (Matt Passacquale), Nawaaz Landfeld (Amadou van Leeuwen), Elijah Mansaray, Tyrell Strik (Giovarny Sluiter), Dave Funke, Jan Quispel, Luciano Carty (Thom Hofman), Floris Quadvlieg, Levi Volkerts (Yassine Bouchnafa).

IMG-20221126-WA0021

De wedstrijd begon heel spectaculair want in de 3e minuut was het Kian Slor die de gasten uit Groningen op 0-1 schoot na een mooie individuele actie en direct daarna stond het alweer gelijk als Jan Quispel hard en laag bij de eerste paal binnen schiet. Binnen vijf minuten twee goals. Een lekker begin. Gaandeweg de eerste helft was er maar één ploeg die voetbalde en dat was FC Groningen. In de 8e minuut een mooie aanval via de rechterkant en Joël van Kaam geeft de bal prima voor en Thom van Bergen schiet de bal net naast.

In de 11e minuut komt FC Groningen dan op 1-2 na een mooie aanval door het centrum en Tika de Jonge schiet de bal langs oud FC Groningen doelman Owen van der Vlag, 1-2. De kansen rijgen zich aaneen voor de bezoekers en rond de 16e minuut missen Tika de Jonge en een paar andere Groningers een paar kansen achter elkaar. Het kan niet uitblijven dat er meer goals vallen vanmiddag.

Tika de Jong mist in de 24ste minuut een goede mogelijkheid want hij schiet de bal net naast en een minuut of twee later een prima voorzet van Jens Schraven en weer schiet Tika de Jonge maar Owen van der Vlag is op zijn hoede en kan deze bal pakken. Twee minuten later is het dan wel 1-3 als Tika de Jonge binnenschiet na een voorzet van Jens Schraven. Een paar minuten later een voorzet van Kian Slor op Jens Schraven maar die raakt de bal net niet goed en via een verdediger gaat de bal naast. Twee minuten later is het dan wel 1-4 als Kian Slor de bal voorgeeft op de geheel vrijstaande Tika de Jonge en die neemt de ba, eerst op de borst aan en schiet dan genadeloos de 1-4 in het zijnet. Levi Volkerts krijgt dan de eerste gele kaart van de wedstrijd van scheidsrechter Baars.

Tika de Jonge heeft het echt op de heupen vanmiddag want drie minuten voor rust schiet hij zijn vierde en de vijfde voor FC Groningen o21 binnen na een geweldige pass door het centrum van Thijmen Blokzijl, In de laatste minuut dan ook eindelijk weer een kans voor de thuisploeg als Jan Quispel maar zo vrij voor Jasper Meijster staat maar de bal naast schiet. Met deze 1-5 stand gaan beide ploegen dan naar de kleedkamer en dan is voor de Emmenaren ook maar goed, kunnen ze even op adem komen.

In de 56ste minuut is het FC Groningen die weer scoort en Thom van Bergen ook op het wedstrijdformulier komt na een prima actie in de 16 meter en hij de bal hard binnenknalt. Zal dit weer een wedstrijd worden waarin FC Groningen de dubbele cijfers haalt? In de 65e minuut gaat FC Groningen dan wisselen en men haalt Jorg Schreuders, Kian Slor, Joël van Kaam, Tika de Jonge en Maxim Mariani naar de kant en komen David van der Werff, Agan Mjaki, Steyn Potma, Nikolas Talo en Jaivy Lourens in de ploeg. Dat zie je toch maar zelden dat er vijf spelers in één keer gewisseld worden en dat bent wel een risico met zich mee want als er een blessure valt dan heb je niemand achter de rug en moet je met tien man verder. Jens Schraven is in de 68ste minuut dicht bij een treffer maar gelukkig voor de thuisploeg is Owen van der Vlag paraat nu en een paar minuten later is het dezelfde Jens Schraven die weer uithaalt maat dit keer te slap om Owen van der Vlag te verrassen. Het spel van FC Groningen wordt er door de wissels niet beter op en het is te zien dat het niveau wel omlaag gaat door deze wissels.

In de 71ste minuut gaat Jan Quispel in het strafschopgebied door en wordt van achteren aangetikt door Wouter Prins en de scheidsrechter wijst (terecht) naar de stip. Dave Funke ontfermt zich over de bal en stuurt Jasper Meijster de verkeerde kant op en zo staat het 2-6. Schoten van Jan Muller , Jens Schraven en Steyn Potma treffen dan geen doel en Agan Mjaki treft nog eens de lat en zo blijft het uiteindelijk bij de 2-6 eindstand.

Volgende week zaterdag gaat FC Groningen o21 op bezoek bij ADO Den Haag en als koplopen PEC Zwolle wint van Willem II is die ploeg kampioen van deze najaarscompetitie.