Wissels: Leandro Merencia, Bjorn Klaassens, Levi Volkers, Elijah Mansaray,  Cesar Martinez

Joël van Kaam, Thijmen Blokzijl, Maxim Marianai, Nikolas Talo

Jorg Schreuder, Jan Muller, Daniël van Kaam

Jens Schraven, Tika de Jonge, Kian Slor

Wissels: Stijn Petiet, Wouter Prins, Fofin Turay, Agan Mjaki, Steyn Potma, Djurre Laansma, David van der Werff, Thim van Bergen, Jaivy Lourens

Nog onder droge weersomstandigheden werd de wedstrijd gespeeld en in de eerste helft was het meeste balbezit voor FC Emmen. Een goed positiespel legde men op de mat alleen er werd maar één echte kans gecreëerd. De kansen in de eerste helft waren voor de Groningers. Al in de 3e minuut een mooie dieptepass van Joël van Kaam op Tika de Jonge en die omspeelde de keeper maar nam de bal te hard mee en kon hem niet binnenwerken en even later begaat Tyrell Strik een overtreding op Kian Slor en uit de vrije trap legt Tika de Jong de bal terug op Jorg Schreuder op randje zestien meter en Jorg haalt uit maar het schot smoort in de wout van benen. Rond de 20ste minuut krijgt Jan Quispel een (terechte) gele kaart na een pittige tackle op de enkel van Daniël van Kaam en even later moet Jens Schraven naar de kant nadat hij ook geraakt werd op de enkel door een Emmenaar, voor hem komt Jaivy Lourens in de plaats. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Even later is het Luciano Carthy die ontsnapt aan een gele kaart als hij een pittige overtreding begaat op Nikolas Talo. FC Emmen gooit in deze fase de beuk er even in.

In de 32 ste minuut de eerste en enigste kans van FC Emmen in deze eerste helft als Luciano Carthy door de Groningse defensie kan slalommen maar op het laatst vind hij keeper Dirk Jan Baron op zijn weg. In de 37ste minuut komt FC Groningen dan op voorsprong als Jorg Schreuder van rand 16 meter kan uithalen, na voorbereidend werd van Kian Slor en Tika de Jonge, en hij laat de keeper kansloos, 0-1. Een mooie steekpass van Kian Slor op Tika de Jong levert weer een kans op en in de tegenaanval een snelle counter van Emmen kant en is het weer Luciano Carthy die een kans kan krijgen als hij vanaf de zijkant naar binnen trekt maar dan uitglijd en weg is de kans. Direct daarna moet het 0-2 staan als Daniël van Kaam op links de bal god voorgeeft en Kian Slor komt dan helemaal vrij en kan de bal binnen tikken maar tikt de bal naast, wat een kans en met deze misser gaan beide ploegen dan naar de kleedkamer, stand 0-1.

Bij FC Groningen komt dan Styn Potma voor Daniël van Kaam. De eerste kans in de tweede helft is de eerste kans weer voor de Groningers als een aanval over links komt bij Joël van Kaam en die kan uithalen maar een mooie redding van Maik ten Brinke voorkomt een doelpunt. Jaivy Lourens krijgt de volgende kans maar hij schiet recht op keeper Miak ten Brinke en dezelfde Jaivy Lourens krijgt een paar minuten later weer een schietkans maar weer red Maik ten Brinke.

FC Emmen gaat dan wisselen en brengt Levi Volkers en later zullen de andere wissels ook nog speelminuten krijgen, net als bij FC Groningen waar gaandeweg de tweede helft alle wissels aan spelen toe komen.

Een kopbal van Thijmen Blokzijl na een corner gaat net over en even later dom balverlies achterin bij FC Emmen als Dave Funke probeert Tika de Jong uit te kappen en dat lukt niet en het schot van Tika gaat over. FC Groningen speelt in de tweede helft beter als in de eerste helft maar vaak gaat het mis in de eindpass. FC Emmen kan weinig uitrichten qua kansen al speelt het niet echt slecht maar tot echte kansen komen is nog een probleem voor de ploeg.

Na een mooie aanval over rechts via Agan Mjaki en David van der Werff die de bal voorgeeft op de achterin vrijstaande Fofin Turay levert een kans op maar zijn schot gaat over. Bij FC Emmen is dan Elijah Mansaray inmiddels ingevallen. Een aantal minuten voor het einde een mooie aanval FC Emmen via de linkerkant als Giovarny Sluiter een mooie pass geeft op Matt Passacquale maar zijn schot gaat net naast en aan de andere kant moet weer Maik ten Brinke redding brengen op een goed schot van Agan Mjaki en bijna schiet Nawaaz Landfeld de bal nog in eigen doel na een voorzet vanaf links. Als hij de bal niet geraakt had dan had Jaivy Loyens kunnen scoren. Dat was het laatste van de wedstrijd en zo gaan beide ploegen naar de kleedkamer met de 0-1 eindstand. Hierbij een fotoalbum die zowel op www.fanvanfcemmen.nl als op www.fanvanfcgroningen.nl te zien zal zijn , net als dit verslag.

Foto's bij FC Emmen o21 verliest oefenduel in Barger Oosterveld van FC Groningen o21