FC EMMEN O21 EN O18 ZONDER OVERWINNING

FC Emmen O21 is na het gelijke spel van vorige week tegen Go Ahead Eagles O21 dit weekend tegen een nederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Nico Haak verloor door een doelpunt in de blessuretijd met 1-2 van Cambuur Leeuwarden O21. Op De Oude Meerdijk stonden de Emmenaren vanaf het eerste fluitsignaal onder druk, maar toch kwamen onze mannen op een 1-0 voorsprong. In de negende minuut ging de bal op de stip nadat Chesron Oostwoud onderuit werd gehaald door de Friese doelman. Dave Funke ging achter de bal staan en schoot beheerst binnen. Het leek erop dat FC Emmen O21 met een 1-0 voorsprong de rust in zou gaan, maar in de laatste minuut van de eerste helft kreeg Cambuur Leeuwarden O21 ook een strafschop. Ook deze ging binnen, waardoor de ruststand 1-1 was. De tweede helft ging redelijk gelijk op, totdat FC Emmen O21 in de 69e minuut verder moest met tien man; invaller Matt Passacquale ontving een directe rode kaart. Het tiental van FC Emmen O21 hield lang stand, maar in de blessuretijd ging het alsnog mis en viel de 1-2.

FC Emmen O18 begon voortvarend aan de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles O18 maar bleef ook zonder punten. De gasten wonnen uiteindelijk met 3-5. FC Emmen O18 kwam in de eerste minuut al op een voorsprong: via Merijn Mink en Tim Lemmen scoorde Mido Hamelynck van dichtbij de 1-0. Go Ahead Eagles O18 kwam na twintig minuten spelen terug in de wedstrijd en in de blessuretijd van de eerste helft werd het zelfs 1-2. FC Emmen O18 gaf in de tweede helft niet op en kwam opnieuw snel tot scoren. Jan Doldersum schoot van afstand de gelijkmaker binnen. Invaller Bujazid Hegic had halverwege de tweede helft de 3-2 op zijn hoofd maar hij kwam niet tot scoren. Aan de andere kant was Go Ahead Eagles O18 in de zeventigste minuut wel trefzeker en zo kwamen de Deventenaren voor de tweede keer op voorsprong. Twee minuten later beslisten ze de wedstrijd met de 2-4. In de blessuretijd werd het door een eigen doelpunt toch nog even spannend, maar Go Ahead Eagles O18 maakte even later de 3-5.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen dit seizoen in de Landelijke Twin Games competitie. FC Emmen O12 ging op bezoek bij FC Groningen O12, terwijl FC Emmen O11 bezoek kreeg van ADO Den Haag O11. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.

FC Emmen O16, O15 en O14 waren vrij en speelden een oefenwedstrijd. De uitwedstrijd van FC Emmen O13 tegen NAC Breda O13 werd door sneeuwval in Brabant afgelast.