FC Emmen o18 naar kwartfinale bekertoernooi

FC Emmen O18 heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. De ploeg van de jarige trainer Albert-Jan van Oosten won met 3-2 van FC Den Bosch O18.

Het bekertreffen werd vorige maand bij een 2-2 stand gestaakt na ongeregeldheden tussen beide ploegen. Zaterdagmiddag werd de bekerwedstrijd uitgespeeld. Met elf Emmenaren tegen tien Bosschenaren waren er nog slechts zeventien minuten te spelen. FC Emmen O18 begon goed aan de hervatting. Spits Lars Miedema was meteen dichtbij de 3-2, maar zijn kopbal ging via de paal naast. Na de grote kans kon FC Emmen O18, ondanks een man meer, weinig grote kansen creëren. Bij het ingaan van de blessuretijd kreeg Rinse Sietsma de bal in zijn gezicht en moest hij het veld verlaten. De wedstrijd leek af te stevenen op een penaltyreeks, maar in de 94e minuut viel dan toch de 3-2. Dim Otten kwam plotseling alleen voor de keeper waarna hij beheerst binnenschoot.

Door de overwinning speelt FC Emmen O18 op dinsdagavond 12 maart in de kwartfinale een thuiswedstrijd tegen Ajax O18.

Foto's: Jasper Boer