Fan van F.C. Emmen
Nieuws

FC Emmen nog één overwinning verwijderd van promotie naar eredivisie

Hedenavond op De Oude Meerdijk de volgende krachtproef voor de mannen van Dick Lukkien als Jong AZ op bezoek komt. Met een voorsprong van 6 punten op naaste belager FC Volendam, dat De Graafschap op bezoek krijgt, en 9 punten op plaats 3 Excelsior. Jong AZ een ploeg waar FC Emmen nog niet van won in de KKD dus wordt wel tijd. Kunnen ze het vanavond doen?

Opstelling van beide teams:

20220408_184641

Scheidsrechter vanavond is de 32 jarige Ingmar Oostrom. Nadat een aantal schoolkinderen met zelfgemaakte spandoeken van FC Emmen net veld betraden mocht de wedstrijd beginnen en mocht Reda Kharchouch de wedstrijd in gang zetten en moest de thuisploeg de eerste helft naar de fanatieke aanhang spelen.
In de 4e minuut krijgt FC Emmen een vrije trap te nemen en die wordt scherp voor de goal gebracht door Jassin Assehnoun en daar is dan Miguel Araujo die de bal binnen kopt en zo komt de thuisploeg op een snelle voorsprong, 1-0.

DSC_0042

Een minuut of wat later weer een mooie aanval van Emmen kant via een paar schijven en Reda Kharchouch kan schieten maar de keeper pakt de bal.

FC Emmen is in de eerste 22 minuten van de eerste helft de betere ploeg met het meeste balbezit alleen kansen worden er niet gecreëerd en Jong AZ probeert wel mee te voetballen maar het middenveld van de thuisploeg heerst. Af en toe komt de thuisploeg met leuk combinatievoetbal eruit.

In de 31ste minuut krijgt Misha Engel een gele kaart na een overtreding op Ole Romeny. Na een half uurtje kakte het een beetje in bij de thuisploeg en komt Jong AZ meer aan voetballen toe en in de 37ste minuut de eerste echte kans voor de bezoekers als via een aantal schijven de bal komt voor de voeten van Fedde de Jong maar zijn schot gaat net voorlangs de goal van een boze Michael Brouwer. Brouwer probeert zijn team even wakker te schudden lijkt het wel op.

Lorenzo Burnet gaat een minuut later op de grond zitten en kan niet verder en wordt vervangen door Jeff Hardeveld.

Jong AZ komt er aan het einde van de eerste helft wel meer en meer uit zonder echt heel gevaarlijk te worden en er komen dan twee minuten extra tijd bij in de eerste helft en daarin gebeurt niets meer en daar zal trainer Dick Lukkien blij mee zijn want zo kan hij in de rust even de puntjes op de i zetten.

Twee ongewijzigde teams komen na rust het veld op. Kan de thuisploeg de vorm van het eerste half uur terug vinden in deze tweede helft?

Jong AZ kwam wel beter uit de kleedkamer en was wat feller. In de 10e minuut van de tweede helft gaat Jeroen Veldmate er bij zitten en kan ook niet verder. Voor hem in de plaats komt Lucas Bernadou en Keziah Veendorp zal daardoor links centraal gaan spelen.  Ook Jari Vlak verlaat het veld en dan komt Arnaud Luzayadio erin. Keziash Veendorp neemt dan de aanvoerdersband over.

In de 64ste minuut neemt FC Emmen meer afstand van Jong AZ als Arnaud Luzayadio de bal vanaf rechts voorgeeft en de bal komt bij Jassin Assehnoun en die kan de bal verlengen met de buik en daar staat Ole Romeny en die haalt vanuit de draai uit en maakt zijn tweede en FC Emmens tweede van de avond en zo verdubbelt FC Emmen de voorsprong, 2-0.

De gasten dan in de 69ste minuut maar liefst 3 keer wisselen en dan komen Fons Gemmel, Jayden Addai en Bram Franken in de ploeg en gaan Misha Engel, Ricuenio Kawal en Fedde de Jong eruit.

In de 78ste minuut komen de gasten er nog gevaarlijk uit als Ernest Poku de buitenspelval omzeilt en de bal voorgeeft waar twee ploeggenoten geheel vrij staan maar dan is er altijd nog Miguel Araujo die met een perfecte sliding de bal wegwerkt. Even later in de 81ste minuut is het dan helemaal beslist want we hadden nog geen goal gezien van Rui Mendes en hij doet het weer hoor. Na een prachtige pass van Lucas Bernadeau dwars door de Alkmaarse defensie staat Rui Mendes vrij voor de keeper en schiet de derde voor FC Emmen binnen, 3-0. De zevende wedstrijd op rij dat Rui Mendes scoort.

FC Emmen gaat dan direct wisselen en gaan Reda Kharchouch en Ole Romey eruit en komen Metehan Güçlü en Azzedine Toufiqui erin. Ook Jong AZ gaat dan wisselen en brengt Vasileios Pavlidis, broertje van, en gaat Tijs Velthuis eruit.

Er komen dan 5 minuten extra tijd bij en in die extra tijd consolideert de thuisploeg de voorsprong en pakt weer drie belangrijke punten. Volgende week vrijdag speelt FC Emmen de uitwedstrijd in en tegen FC Dordrecht en bij winst is de ploeg gepromoveerd naar de eredivisie.

Wij spraken na de wedstrijd met trainer Dick Lukkien en met Ole Romeny die eindelijk zijn tweede goal maakte voor FC Emmen vanavond. Ook plaatsen we een fotoalbum.