Fan van F.C. Emmen
Nieuws

FC Emmen neemt een gelijkspel mee uit Breda

NAC - Emmen

De volgende erop of eronder wedstrijd voor FC Emmen. Wie dit een week of wat geleden had verwacht was waarschijnlijk voor gek verklaard maar onder het bewind van Alfons Arts, Michel van Oostrum en Marc Hegeman heeft FC Emmen toch een ommekeer kunnen maken en nu staan de in het Rat Verlegh Stadion in Breda tegenover NAC Breda in de halve finale van de play-offs voor promotie naar de eredivisie. Deel één van de tweeluik vanavond en zaterdag deel twee in Emmen.

Een geweldige sfeer hangt er in het stadion als de wedstrijd begint en als beide ploegen het veld opkomen worden ze verwelkomt met allemaal gele slingers op het veld. Wat een ontvangst voor beide ploegen. Het veld en vooral het doel aan de ene kant moet eerst goed schoongemaakt worden voordat men kan aftrappen. FC Emmen begint scherp aan de wedstrijd en probeert hoog druk te zetten op de opbouw van de thuisploeg. De eerste serieuze doelpoging komt dan ook van FC Emmen als Vicente Besuijen de bal vanaf rechts voorgeeft en via via komt de bal bij Desly Ubbink en die haalt uit maar via Cuco Martina gaat de bal over. In de 19e minuut weer een mogelijkheid voor de Emmenaren maar Vicente Besuijen kan niet genoeg ruimte vinden om te schieten nadat Piotr Parzyszek hem de bal meegeeft met het hoofd.

FC Emmen blijft de betere ploeg in het eerste half uur maar de voorzetten kunnen veel beter want die zijn nog niet best, terwijl er ruimte en mogelijkheden genoeg zijn om dat goed te doen. In de 28ste minuut eindelijk een kans voor de thuisploeg en ook direct de grootste kans van de wedstrijd als het centrum van FC Emmen niet goed staat en spits Sigurd Haugen ineens vrij door kan lopen tussen twee verdedigers in maar zijn schot wordt gestopt door Eric Oelschlägel. Een minuut later komt FC Emmen weer goed weg als Dominik Janosek een vrije trap mag nemen en via de vingertoppen van de Emmen goalie beland de bal op de paal. De thuisploeg bijt eindelijk van zich af. In de 34ste minuut weer een kans voor de thuisploeg als eerst Roy Kuipers schiet maar dat schot wordt geblokt en uit de rebound is het Sigurd Haugen die uithaalt maar dat schot gaat via een Emmen been over. FC Emmen moet niet teveel hoekschoppen weggeven want NAC Breda scoorde daarin veel. Niet uit een hoekschop maar uit een voorzet van rechts komt NAC Breda op voorsprong als Roy Kuipers een goede voorzet geeft vanaf rechts en dan kopt Sigurd Gaugen, die voor Dennis Vos komt, de 1-0 binnen. Een paar minuten later weer een goede aanval van NAC Breda die echt in de wedstrijd zijn gekomen en nu is het Sigurd Haugen die een voorzet van rechts niet tot doelpunt kan schieten, wel achter het standbeen langs trouwens. Dat is dan de laatste kans in de eerste helft en zo gaan beide ploegen met de 1-0 stand rusten.

Twee ongewijzigde teams beginnen dan aan de tweede helft en ook hier is het Desley Ubbink die het eerste schot op doel plaatst maar het schot gaat recht op Pepijn van de Merbel af. In de 78ste minuut de beste kans in de wedstrijd voor FC Emmen als Julius Dirksen een wereldpass geeft op Joey Konings en die tikt de bal voor op de geheel vrijstaande Robert Pouwels naar die schiet de bal over. Een niet te missen kans wordt toch gemist. Dan moet even later de VAR ingrijpen als Cuco Martina hands maakt in de zestien en scheidsrechter Nagtegaal wijst, na ingrijpen van de VAR, naar de strafschopstip. Vicente Besuijen mag zich over de strafschop ontfermen en blijft rustig en schiet de 1-1 binnen. Een tweetal minuten later viert men bij FC Emmen dan feest want men denkt dat Robert Pauwels dan de 1-2 binnen werkt maar hij schiet de bal uit de handen van de NAC goalie en wordt de goal terecht afgekeurd. Vier minuten extra tijd komen er dan bij en daarin wordt niet meer gescoord en zo houden beide ploegen elkaar vanavond in evenwicht en daar is FC Emmen vast het meeste blij mee. Zaterdag op De Oude Meerdijk de beslissing wie de finale van de play-off gaat halen en dan gaat spelen tegen of Excelsior of ADO Den Haag voor promotie naar de eredivisie..

NAC Breda: Pepijn van de Merbel, Boyd Lucassen, Cuco Martina, Jan van den Bergh, Manel Royo, Fredrik Jensen, Casper Staring, Roy Kuijpers, Aimé Omgba, Dominik Janosek, Sigurd Haugen

FC Emmen: Eric Oelschlägel, Mike te Wierik, Dennis Vos, Julius Dirksen, Jeff Hardeveld, Lucas Bernadou, Maikel Kieftenbeld, Bradly van Hoeven, Vicente Besuijen, Desley Ubbink, Piotr Parzyszek

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal

Gele kaart(en) NAC Breda: Jan van den Bergh

Gele kaart(en) FC Emmen: Desley Ubbink. Julius Dirksen, Lucas Bernadou