Na het promotiefeest is het vanavond FC Emmen op de eigen Oude Meerdijk dat aantreed tegen een ploeg in vorm Roda JC. In Kerkrade had FC Emmen het ook moeilijk en de Limburgers zijn de laatste 8 wedstrijden ongeslagen en scoren veel. Wat kan FC Emmen daar tegen doen. FC Emmen trainer Dick Lukkien miste in ieder geval in vergelijking met de vorige wedstrijd Keziah Veendorp door een schorsing en Ole Romeny met een blessure. Een belangrijke vraag vanavond, kan FC Emmen het kampioenschap vanavond pakken? Dan zal FC Volendam moeten verliezen in Den Bosch.

De opstellingen:

20220422_233701     20220422_233705

Limburger Pol van Boekel is de scheidsrechter hedenavond.

FC Emmen begon voortvarend aan de wedstrijd en probeerde direct Roda onder druk te zetten en kansen te creëren. In de 2e minuut al een schietkans voor Azzedinne Toufiqui maar zijn schot miste kracht maar in de 7e minuut is het al raak als Jari Vlak de bal makkelijk afpakt van Patrick Pflücke en de bal breed legt op Jassin Assehnoun en die schiet de 1-0 binnen. Een lekker begin voor de thuisploeg.

FC Emmen blijft daarna de betere ploeg en Roda JC heeft het erg moeilijk met het vroeg druk zetten van de thuisploeg en bij balbezit van de gasten staat FC Emmen erg compact. Vaak kunnen de Enmenaren ook een man tussen de linies vrij spelen. In de 18e minuut moet Reda Kharchouch de voorsprong verdubbelen als hij na een lange bal vanachter vrij voor de keeper staat maar hij schiet tegen de keeper op en direct daarna staat dezelfde Reda Kharcouch vrij voor de keeper en hij kan de bal breed leggen op Jassin Assehnoun die dan een leeg doel voor zich heeft maar weer schiet Reda tegen de keeper aan.

Een paar minuten later een voorzet van Reda Kharchouch op Rui Mendes maar de bal is veel te hard zodat Rui de bal niet goed kan raken. Direct daarna soleert Jari Vlak door de Limburgse defensie en net voordat hij wil schieten is het Robert Klaasen die met een tackle de bal tot corner tikt. In minuut 36 is het weer de bezige bij Reda Kharchouch die een prima voorzet geeft en bij de tweede paal kan Miguel Araujo de bal net niet binnen tikken. Roda JC stelt er weinig tegenover, een paar dreigende momenten maar dat is alles.

In de 37ste minuut kan wederom Reda Kharchouch vrij op de keeper afgaan maar aanvoerder Richard Jensen maakt het hem heel moeilijk en brengt hem ten val en dat betekent een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Trainer Jurgen Streppel reageert direct en brengt Daryl Werker als centrale verdediger en haalt Davy van den Berg naar de kant. Kansen zien we daarna niet meer en zo gaan beide ploegen met de 1-0 stand naar de kleedkamer.

We zien na rust twee ongewijzigde teams het veld betreden en kan FC Emmen nu wel de numerieke meerderheid uitbuiten?

Het eerste schot op goal van de thuisploeg zien we in de 59ste minuut als Jari Vlak van een meter of 18 uithaalt maar de keeper kan redding brengen.

In de 60ste minuut bij Roda van zich af als Patrick Pflüge ineens uithaalt van een meter of 20 maar de vuisten van Michael Brouwer brengen redding. Direct daarna gaat Jassin Assehnoun naar de kant en komt Peter van Ooijen binnen de lijnen en bij Roda komen Niek Vossebelt en Mohamed Amissi voor Bryan Limbombe en Xian Emmers.

Tot dan toe is het niet te zien bijna dat FC Emmen met een man meer speelt want in de 66ste minuut vanuit een ingooi van de gasten krijgt invaller Amissi de bal ineens voor de voeten en haalt hard uit maar de bal gaat over.

Dan gaan bij FC Emmen Jari Vlak en Reda Kharchouch naar de kant en komen Lucas Bernadou en Metehan Güçlü in de ploeg. Lorenzo Burnet gaat ook eens op slalom toer en walst zo de 16 meter binnen alleen zijn schot gaat ver naast. In de 77ste minuut is het dan eindelijk raak als de prima invallende Lucas Bernadou vanaf rechts een prima voorzet geeft en Metehan Güçlü de bal kan tikken en zo de 2-0 op het bord schiet. De eerste goal voor Metehan Güçlü.

Dan is het verzet van Roda JC gebroken en kan FC Emmen de wedstrijd lekker uitspelen en brengt het ook nog Teun Bijleveld en Arnaud Luzayadio in de ploeg en Roda brengt dan nog Jamie Yayi Mpie en Toner Altman voor Dylen Vente en Robert Klaasen. Scheidsrechter van Boekel zegt dan dat er nog 2 minuten extra tijd bij komt en daarin is Roda nog eens dreigend met een hard schot van Amissi maar Michael Brouwer is weer paraat. Er gebeurt dan niets meer en zo blijft het 2-0 en dan is het afwachten op de uitslag van de wedstrijd FC Den Bosch – FC Volendam want die wedstrijd is even stil gelegd bij de stand 1-2 en daar blijft het bij en is FC Emmen nog geen kampioen. Dat moet de volgende week dan gebeuren in Eindhoven tegen FC Eindhoven. Nog één punt hebben de mannen van Dick Lukkien nodig om het seizoen met een kampioenschap af te sluiten.

Foto's bij FC Emmen na winst op Roda JC nog 1 punt verwijderd van kampioenschap, verslag, foto's, filmpjes en interviews.