Fan van F.C. Emmen
Nieuws

FC Emmen na verlenging door in beker

FC Emmen speelde woensdagavond om 20.00 uur de bekerwedstrijd tegen ADO’20. De trotste koploper van de Derde Divisie bleek zeker geen makkelijke prooi. Het duel eindigde na 120 minuten voetbal in een 1-2 overwinning.

De wedstrijd begon aantrekkelijk. Na twee minuten was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Topschutter Ruben Doesburg werd weggestuurd in de diepte, maar zijn schot ging over het doel van Mickey van der Hart.

Een paar minuten later was daar de eerste kans voor Emmen. Keziah Veendorp wist Rui Mendes te bereiken achter de verdediging van ADO’20. Hij vond Ahmed El Messaoudi, maar die kwam niet tot scoren.

In de tiende minuut kreeg diezelfde topschutter Doesburg een directe rode kaart van scheidsrechter Erwin Blank. Hij zette een spijkerharde sliding in op Julius Dirksen en moest het veld verlaten. Hierdoor speelde FC Emmen bijna de gehele wedstrijd met een man meer.

Daarna volgde een lange periode met veel balbezit, maar zonder echte kansen. Vlak voor rust was Jasin Assehnoun nog dichtbij de openingstreffer maar het bleef bij 0-0.

Tweede helft
Het tweede bedrijf begon teleurstellend. Feyo Glim maakte na 58 minuten spelen de 1-0 voor de thuisploeg. Hij schoot de bal vanaf randje zestien bekeken achter Van der Hart. Een paar minuten later reageerde Richairo Živković met zijn eerste goal van het seizoen. Bouchouari gaf de bal mee en El Messaoudi. Hij gaf de bal voor op Živković en die wist raak te koppen. In de resterende minuten bleef het spelbeeld hetzelfde: Emmen had balbezit en probeerde daaruit kansen te creëren, en ADO’20 loerde op de counter. Hier kwamen echter weinig kansen uit, waardoor we gingen verlengen in Heemskerk.

Verlenging
In die verlenging kreeg de ingevallen Azzeddine Toufiqui na een paar minuten een kans op de 1-2, maar zijn schot werd geblokt. Gelijk daarna was het wel raak voor Toufiqui. Hij kon een goede voorzet van Romeny zo binnenlopen. In de rest van de verlenging gebeurde er eigenlijk weinig. FC Emmen speelde de wedstrijd zakelijk uit waardoor het bij 1-2 bleef en Emmen vrijdagavond om 23.00 uur in de koker zit. De loting voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker is live te zien op ESPN.

Aankomende zaterdag speelt FC Emmen de uitwedstrijd tegen Vitesse in het Gelredome. Ook zij kenden een lastige bekerwedstrijd en werden woensdagavond na strafschoppen uitgeschakeld in de beker door Kozakken Boys.

ADO’20 – FC Emmen: 1-2