FC Emmen mag niet klagen in Velsen Zuid

Telstar - FC Emmen

FC Emmen treed vanavond aan met Alfons Arts en Michel van Oostrum, met Marc Hegenam, voor de eerste keer op de bank. Tegenstander is een ploeg in vorm want in Velsen Zuid wacht SC Telstar. Nadat bij SC Telstar een trainerswissel heeft plaats gevonden is het daar gaan draaien dus nu maar hopen dat het bij FC Emmen ook succesvol zal zijn.

Onder echt barre weersomstandigheden moeten beide ploegen aan de wedstrijd beginnen en de thuisploeg probeert het initiatief te nemen. Het is duidelijk nog wel even aftasten in de eerste tien minuten maar in de dertiende minuut moet Eric Oelschlägel redding brengen op een snoeihard schot van Mohamed Tahiri, een schot van grote afstand maar op het kletsnatte kunstgras krijgt de bal veel snelheid mee maar de Emmen goalie pakt de bal prima. Een minuut later is het Cain Seedorf die vanaf rechts naar binnen trekt en uithaalt maar dat schot gaat naast. Zo zijn de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg en is FC Emmen in het eerste kwartier nog niet in de buurt van het strafschopgebied geweest van SC Telstar. De eerste keer dat de ploeg daar komt is het Lucas Bernadou die net over schiet.  Het blijft dan toch de thuisploeg die de toon zet in de wedstrijd en in de 29ste minuut krijgt de ploeg loon naar werken als Mohamed Tahiri de bal in de zestien meter krijgt en Dennis Vos niet kort genoeg verdedigd en dan schiet de aanvaller de bal binnen, 1-0. In de 34ste minuut moet weer Eric Oelschlägel redding brengen na een snelle counter van SC Telstar en kan Youssef el Kachati schieten en de Emmen goalie werkt de bal tot corner. Het blijkt uitstel van executie want vanuit die corner is Thomas Oude Kotte die Julius Dirksen in de lucht klopt en de 2-0 binnenkopt.

In de 41ste minuut wordt FC Emmen een beetje in het zadel geholpen door scheidsrechter Hardeman want hij geeft Jay Kruiver een rode kaart nadat hij Vicente Besuijen vast houd terwijl die er bijna door was. Een zwaar bestrafte rode kaart want Thomas Oude Kotte liep nog naast Jay Kruiver en had nog in kunnen grijpen.
Op slag van rust komt FC Emmen goed weg als Jayden Turfkruier de bal op de bovenkant van de lat schiet. Gevaarlijk kan FC Emmen niet meer worden en gaan beide ploegen met de 2-0 naar de kleedkamer.

Met twee verse krachten in de ploeg moet FC Emmen in de tweede helft op jacht naar een doelpunt en al snel heeft men succes daarin want een lange bal van rechts van Patrick Brouwer wordt nog voorbij de tweede paal voor de goal gebracht door Ben Scholte en Vicente Besuijen kan de bal binnen schieten, 2-1.

Een minuut of vier later een curieus doelpunt als doelman Ronald Koeman dacht dat de scheidsrechter had gefloten omdat zijn ploeg een vrije trap zou krijgen en de bal, die hij vast had, zo maar weg gooit en precies voor de voeten van Ben Scholte en die kan de bal in een leeg doel schieten, 2-2. Wat een fout van de zoon van de bondscoach van het Nederlands Elftal. Zo krijgt FC Emmen wel leuke cadeautjes vanavond. De Drentse ploeg blijft daarna op jacht naar de voorsprong en krijgt via Vicente Besuijen de kans nadat hij ene lange bal van achreruit goed aaneemt en vrij voor Ronald Koeman kan schieten maar hij schiet tegen de doelman op. Direct daarna een kans voor Patrick Brouwer maar die gaat ook niet binnen maar in de 66ste minuut is het dan raak als een prima voorzet van Vicente Besuijen op Piotr Parzyszek en die kan vrij koppen maar Koemen kan nog redding brengen en ook in de rebound kan de FC Emmen spits niet scoren maar Maikel Kieftenbeld is dan sneller dan wie dan ook en reageert als snelste en kopt de 2-3 voorsprong binnen.

FC Emmen is dan nog niet tevreden en gaat weer op jacht naar meer doelpunten en in de 70ste minuut is het bijna Vicente Besuijen die Ronald Koeman vanuit de draai verrast. In de tegenaanval is het bijna gelijk als Zakaria Eddahchouri net niet af kan werken op een voorzet van Youssef el Kachati. Het blijft een levendige wedstrijd en een mooie wedstrijd om naar te kijken. Ook SC Telstar is niet tevreden met deze stand want men een man minder gaan ze op zoek naar de gelijkmaker. In de 85ste minuut heeft de thuisploeg pech als Vicente Besuijen een duidelijke overtreding maakt in de zestien meter op Danzel Gravenberch maar hij fluit er niet voor en zo mag FC Emmen niet klagen over de arbitrage vanavond. Beide ploegen gaan er dan nog voor en wat krijgt het publiek nog een leuke slotfase te zien maar gescoord wordt er niet meer en zo winnen Alfons Arts, Michel van Oostrum en Marc Hegeman hun eerste wedstrijd als nieuwe technische staf van de Emmenaren. Een belangrijke winst want een plaats in de play-offs komt wel dichterbij zo.

Opstelling SC Telstar: Ronald Koeman, Jay Kruiver, Mitch Apau, Devon Koswal, Thomas Oude Kotte, Jayden Turfkruier, Alex Plat, Tim van de Loo (Danny Bakker), Youssef el Kachati (Danzell Gravenberch), Mohamed Tahiri (Zakaria Eddahchouri), Cain Seedorf (Mees Kaandorp)

Opstelling FC Emmen: Eric Oelschlägel, Mike te Wierik, Dennis Vos, Julius Dirksen, Jeff Hardeveld, Lucas Bernadou (Maarten Pouwels), Maikel Kieftenbeld, Desley Ubbink (Ben Scholte), Vicente Besuijen, Joey Konings (Patrick Brouwer), Piotr Parzyszek

Scheidsrechter: Thomas Hardeman

Rode kaart SC Telstar: Jay Kruiver

Gele kaart FC Emmen: Mike te Wierik