Fan van F.C. Emmen
Nieuws

FC Emmen maakt schoon schip, 15 spelers vertrekken.

FC Emmen heeft afgelopen vrijdag bij De Mepperdennen het seizoen 2023/2024 waarin promotie helaas niet gelukt is afgesloten. Onder het genot van een hapje en drankje namen vele spelers ook afscheid van de club en werd Maikel Kieftenbeld in het zonnetje gezet omdat hij in de wedstrijd tegen FC Dordrecht zijn 500ste wedstrijd in het betaald voetbal speelde.

Technisch manager Nico Haak heeft de laatste tijd vele gesprekken gevoerd met heel veel spelers van de club en een groot aantal spelers zal de club verlaten. Zo zien de fans Kyan van Dorp, Michaël Heylen, Maikel Kieftenbeld, Piotr Parzyszek, Maarten Pouwels, Desley Ubbink, Eric Oelschlägel, Jorrit Smeets, Lucas Bernadou, Lorenzo Burnet, DJ Buffonge, Vicente Besuijen, Patrick Brouwer, Bradly van Hoeven en Jeff Hardeveld niet meer terug. Dat zijn dus maar liefst vijftien spelers.
Nico Haak: “We willen binnen de selectie verjongen en zo waarde creëren op de lange termijn. Mede daarom hebben we afscheid moeten nemen van bepaalde spelers. Het is natuurlijk niet zo dat we met al deze spelers niet doorwilden. Sommigen hadden we graag willen behouden, maar die hebben helaas zelf besloten te vertrekken.”

Met Dennis Vos, Gijs Bolk en Ben Scholte is gesproken over een nieuwe verbintenis. Jan Hoekstra, Robin Schouten, Mike te Wierik, Julius Dirksen, Faris Hammouti, Joey Konings, Chardi Landu en Jorn Hekkert liggen voor komend seizoen nog vast.

Er zijn ook gesprekken geweest met de huidige technische staf. We hopen op korte termijn de technische staf voor komend seizoen te kunnen presenteren. Velen hopen dat de huidige technische staf blijft en dat verdienen ze ook na wat ze gepresteerd hebben.

Afscheid in het stadion
Begin volgend seizoen zullen de vertrekkende spelers en stafleden bij een thuiswedstrijd worden uitgenodigd voor een gezellige avond op De Oude Meerdijk, om zo ook afscheid te nemen van het publiek.

Selectie voor volgend seizoen
“Nu duidelijk is dat we ook volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie spelen, kunnen we onze plannen verder uitwerken. We moeten een groot deel van de selectie opnieuw vormgeven en daar ben ik momenteel druk mee bezig”, vertelt Haak. “Het uitgangspunt is dat we straks veertien volwaardige spelers hebben om in de Keuken Kampioen Divisie direct resultaat te halen. Dat wil zeggen: de play-offs halen en misschien wel iets meer. Daarnaast zoeken we vier talentvolle spelers van buitenaf die we kunnen ontwikkelen om waarde te creëren, denk aan iemand als Julius Dirksen. Dat proberen we dan nog aan te vullen met vier spelers uit de eigen jeugdopleiding.”

“We hebben de afgelopen tijd de nodige lijntjes uitgegooid naar spelers die mogelijk interessant zijn. Die namen komen vanuit onze scouting of worden aangeboden door zaakwaarnemers. We kijken vervolgens naar data en wedstrijdbeelden en gaan daarna kennismaken, zodat we weten of een mogelijke aanwinst bij onze club past”, aldus Haak, die ook op zoek moet naar een nieuwe hoofdtrainer. “We zijn in een vergevorderd stadium met een hoofdtrainer wiens voetbalvisie perfect aansluit bij de voetbalvisie van onze club. Bij de beoogde hoofdtrainer is dat het belangrijkste, in de rest van de staf zien we graag cultuurbewakers.”

Ambitie
“De ambitie is altijd om te promoveren, maar de doelstelling is in ieder geval om de play-offs te halen”, constateert de technisch manager. “Dat zijn we aan de statuur van de club verplicht. En dat willen we doen met het voetbal dat de mensen in deze regio graag zien. Dus hoge intensiteit, hoog druk zetten en ver van onze goal spelen. Aan die werkwijze mag de nieuwe trainer gaan sleutelen. Daarnaast moet hij oog hebben voor het ontwikkelen van jonge spelers.”

Haak is optimistisch over de toekomst: “We geloven erin dat we met een stabiele visie voor meerdere jaren de beste resultaten kunnen halen. Daar zijn we op meerdere vlakken mee bezig. Onze algemeen directeur Rinse Bleeker ontfermt zich over het ontwikkelen van de club in de breedste zin van het woord, met een nieuw stadion, het ontwikkelen van de kantoororganisatie, de jeugdopleiding positioneren en verbinding zoeken met commerciële partners. Dat moet er uiteindelijk toe leiden dat we een stabiele Eredivisie-club worden. Dat is de stip aan de horizon.”