FC Emmen maakt geen fout en wint van Jong FC Utrecht

Hedenavond op De Oude Meerdijk de wedstrijd FC Emmen – Jong FC Utrecht. Kan de thuisploeg een vervolg geven op de winstpartij van afgelopen maandag in Eindhoven tegen Jong PSV? Met ook in het achterhoofd dat koploper FC Volendam vanavond Excelsior treft is winst wel heel belangrijk voor de mannen van Dick Lukkien en dan uiteraard maandag a.s. de topper FC Emmen – FC Volendam.

Opstellingen beide teams
20220311_235522

Rob Dieperink is de leidsman vanavond en om de klok van 8 uur in de avond gaf hij de wedstrijd vrij en mocht FC Emmen de wedstrijd in gang zetten. Wel eerst naar de fanatiek aanhang toe maar dat deert de thuisploeg niet want men gaat goed fel van start en dringt FC Utrecht direct terug en in de 2e minuut krijgen ze al de eerste mogelijkheid als Reda Kharchouch de bal doorkopt op Ole Romeny en die kan uit een moeilijke hoek schieten en de keeper kan de bal pakken en een minuut later stoomt Miguel Araujo op en haalt uit van een meter of 20 maar weer kan de keeper de bal stoppen.

In de 8e minuut een kans uit een voorzet vanaf rechts van Keziah Veendorp en de bal wordt door Jeroen Veldmate weer voor de goal gekopt maar Miguel Araujo kan de bal niet binnen krijgen. Het is bijna wachten op de voorsprong van FC Emmen dat vandaag weer in een 4-4-2- systeem speelt met Ole Romeny en Reda Kharchouch voorop.

In de 20e minuut krijgt Lorenzo Burnet een goede schietkans van een meter of 18 maar weer is keeper Thijmen Nijhuis paraat.

FC Emmen houd veel balbezit en de gasten komen er maar sporadisch uit en in de 19e minuut dan eindelijk de voorsprong voor de thuisploeg als FC Utrecht balverlies leid en Jassin Assehoun weg wordt gestuurd op links en de bal de bal meegeeft aan Ole Romeny en die legt de bal keurig breed en bij de 2e paal is het Rui Mendes die de bal binnen kan schieten, 1-0.

Dan zakt het aanvalspel even in en dat is logisch want je kunt het niet 90 minuten volhouden en het is wachten tot de 27ste minuut voor het volgende gevaar van FC Emmen kant en hoe. Na een overtreding krijgt de ploeg een vrije trap en Jassin Assehnoun neemt die en schiet vanaf een meter of 20 de bal stijf in het kruis, 2-0.

Bij FC Utrecht moet dan Derenseli Fernandes met een blessure het veld verlaten en komt Aurelio Oehlers binnen de lijnen in de 34ste minuut en direct daarna het eerste schot op goal van de bezoekers maar Michael Brouwer is paraat en keert het schot van Sylian Mokono.

Direct daarna nog een kans voor FC Emmen als Jassin Assehnoun vanaf links de bal voorgeeft en Ole Romeny kan uithalen maar recht op de keeper af. Er komen dan 2 minuten extra tijd bij in de eerste helft en daarin gebeurt niets meer en zo gaan beide ploegen met de dik verdiende 2-0 voorsprong voor FC Emmen rusten en dat terwijl Excelsior met maar liefst 4-1 voorstaat bij FC Volendam.

Bij FC Utrecht zien we een wissel in de tweede helft en heeft Sylian Mokono het veld verlaten en is Juliani Eersteling erin gekomen.

In de 49ste minuut de eerste kans in de tweede helft en die is voor Ole Romey, hij kan in kansrijke positie in de 16 meter uithalen maar de keeper kan redden.

In de 54sate minuut weer een gevaarlijke aanval via Reda Kharchouch die Ole Romeny de diepte instuurt en die trekt naar binnen en haalt uit in de korte hoek maar weer ligt daar de Utrecht keeper.

In de 64ste minuut moet Ole Romeny de voorsprong vergroten na een snelle aanval over rechts maar hij wipt de bal over de keeper maar ook gaat de bal voorlangs. Bij FC Utrecht komt dan Ruben Kluivert in het veld, zoon van, en gaat Ivar Jenner eruit.

In de 67ste minuut zien we weer eens wat van de bezoekers na een snelle aanval is het aanvoerder Yuya Ikeshita die van een meter of 18 kan schieten maar recht op Michael Brouwer af.

Dick Lukkien gaat dan ook wisselen en brengt maar liefst 3 frisse spelers en gaan Rui Mendes, Jari Vlak en Keziah Veendorp het veld verlaten en komen Metehan Güçlü, Arnaud Luzayadio en Lucas Bernadou binnen de lijnen.

Lorenzo Burnet komt dan even later zo maar ineens geheel vrij in de zestien meter maar kan de bak niet goed onder controle houden en daarom gaat een goede kans verloren. Direct daarna een snelle aanval van de gasten over de rechterkant want Burnet is daar weg en kan Aijman Sellouf uithalen maar Michael Brouwer is wederom paraat.

Metehan Güçlü krijgt in de 76ste minuut een goede schietkans en hij schiet in de korte hoek maar de keeper tikt de bal naast en direct daarna uit de corner kan Ole Romeny uithalen maar zijn schot gaat net naast. Reda Kharchouch wordt dan bedankt voor bewezen diensten en mag gaan douchen en hij wordt vervangen door Peter van Ooijen. In de 80ste minuut krijgt Lucas Bernadou de eerste gele kaart in de wedstrijd als hij op het middenveld een tegenstander neerlegt. FC Utrecht gaat dan nog eens wisselen en haalt Raymond Huizing en Albert Lottin naar de kant ten faveure van Imanuel Bonsun en Rafik el Arguioui.

Er komen dan 3 minuten extra tijd bij en in die extra tijd gebeurt niets meer en zo wint FC Emmen deze belangrijke wedstrijd. FC Volendam verliest thuis van Excelsior met maar liefst 2-5 em komen maandag naar De Oude Meerdijk en dat gaan een wedstrijd worden om de koppositie in de KKD. FC Emmen staat 2 punten achter, wat een prachtige affiche.

Stoppen de films tijdens het kijken klik dan op het icoon YouTube en daar kunt u de film helemaal bekijken