FC Emmen laat dure punten liggen tegen angstgegner Helmond Sport

DSC_1099    IMG-20220227-WA0041

Voor de 34ste keer spelen FC Emmen en Helmond Sport tegen elkaar in Emmen. De thuisploeg won van de voorgaande 33 er 14 van en de gasten wonnen er 9 van. De laatste thuisoverwinning van de Emmenaren dateert alweer uit 2007 dus er is werk aan de winkel voor de mannen van Dick Lukkien. De trainer van FC Emmen voerde één wijziging door in de basis in vergelijking van de wedstrijd tegen Jong Ajax. Rui Mendes keert terug in de basis en dat gaat ten koste van Peter van Ooijen.

Screenshot_20220301-190348_Twitter   Screenshot_20220301-190328_Twitter

De talentvolle jonge Alex Bos is vanavond de scheidsrechter in Emmen en om 20.00 uur gaf hij het sein dat Helmond Sport de wedstrijd mocht aftrappen, nadat de spelers een statement hadden gemaakt voor de oorlog in Oekraïne.

20220301_201537   20220301_195842 20220301_200443

Helmond Sport zette direct vanaf het begin van de wedstrijd hoog druk op de Emmer verdediging en moesten de mannen onderuit voetballen en in de 8este minuut kwam men erdoor na een lange trap van Michael Brouwer en dan verlengde Rede Kharchouch de bal op Ole Romeny en die had veel vrijheid om op de keeper af te gaan maar kreeg de bal net niet genoeg mee om echt gevaarlijk te worden. Een minuut of 2 later de grootste kans als zo maar ineens Reda Kharchouch de bal voor de voeten kreeg op randje 16 meter en direct uithaalde maar de vingertoppen van keeper Mike Havekotte tikten de bal naast.

Het eerste gedeelte van de eerste helft was FC Emmen de bovenliggende partij maar tot veel kansen kwam de ploeg nog niet en hield Helmond Sport nog stand.

Na een minuut of 20 stokte de dadendrang van de thuisploeg ook een beetje en hadden de gasten ook wat meer balbezit zonder ook tot kansen te komen.

In de laatste 10 minuten van de eerste helft zette FC Emmen nog maar eens om toch met de voorsprong de rust in te gaan maar ook in de laatste minuten kwam de ploeg van Dick Lukkien niet tot echte kansen en als Jeroen Veldmate dan in de extra tijd gigantisch in de fout gaat door de bal veel te zacht terug te koppen op Michael Brouwer is het Jellert van Landschot die er tussen komt en de bakl kalm langs de Emmen goalie schiet en zo staat het uit het niets en tegen de verhouding in maar zo 0-1. Zo gaan beide ploegen naar de kleedkamer en liep FC Emmen weer achter de feiten aan en moest het wederom een achterstand weg werken.

De FC Emmen trainer grijpt wel in na de rust want hij brengt Lucas Bernadou voor Ole Romeny. De eerste mogelijkheid na rust is er een kans voor Helmond Sport maar Jelle Goselink raakt de bal verkeerd na balverlies van Keziah Veendorp waardoor de bal ver naast gaat.

In de 55ste minuut het eerste schot na rust op goal van FC Emmen als Keziah Veendorp de bal voorgeeft vanaf rechts en Reda Kharchouch kan schieten maar het schot is te makkelijk voor de keeper.

In de 57ste minuut gaat eerst Helmond Sport wisselen en die brengen Aaron Bastiaans voor Dylan Seys en FC Emmen brengt Arnaud Luzayadio en Metehan Güçlü voor Keziah Veendorp en Jari Vlak. In de 60ste minuut krijgt FC Emmen een vrije trap die door Jassin Assehnoun snel wordt genomen en bij de tweede paal neergelegd en door Reda Kharchouch kan schieten maar de keeper red en direct daarna een mooie aanval die eindigt bij Metehan Güçlü en die scoort maar dan gaat de vlag omhoog en is het buitenspel. Maar of dat zo is dat is heel twijfelachtig. Als hier een VAR was geweest had het maar zo een goal kunnen zijn want het leek geen buitenspel.

FC Emmen heeft de druk er nu vol op staan en een goal lijkt in de maak maar hij moet er wel even in. Helmond Sport wisselt dan nog twee keer, mede om het tempo even uit de wedstrijd te halen en zij brengen Arno van Keilegom en Sander Vereijken voor Jelle Goselink en Thomas Beekman,

In de 67ste minuut een voorzet van Jassin Assehnoun die net over de kruin gaat van Oussama el Azouzzi bij de tweede paal.

FC Emmen wisselt in de 72ste minuut nog maar eens en komt Azzeddine Toufiqui in de ploeg voor Jassin Assehnoun. De omsingeling van FC Emmen duurt voort maar tot echte grote kansen komt de ploeg ook niet mede omdat Helmond Sport met 10 man achter de bal blijft en daar is heel moeilijk door te komen vooral omdat FC Emmen ook veel door het centrum speelt en bijna niets dat over de flanken gaat.

In de 82ste minuut krijgt FC Emmen dan loon naar werken als een corner van Azzeddine Toufiqui op het hoofd komt van Miguel Araujo en die de bal via de grond binnenkopt, de dik verdiende 1-1. Zit er nog meer in het vat?

Aaron Bastiaans was invaller bij Helmond Sport en gaat nu weer naar de kant en wordt vervangen door Ilias Breugelmans in de 84ste minuut.

De Oude Meerdijk stuwt de ploeg van Dick Lukkien naar voren om toch nog maar de winnende te maken en de ploeg gaat er nog vol voor. Er komen dan 6 minuten extra tijd bij en daarin gaat het wederom mis. Nu wel door een fout van scheidsrechter Alex Bos die een 100% overtreding op Lucas Bernadou op het middenveld door laat gaan en dan kan Helmond Sport vanaf de rechterkant de bal voorgeven en dan staat Arnaud Luzayadio te slapen en scoort Jellert van Landschot zijn tweede goal en dus de 1-2. Dit was de genadeklap voor FC Emmen en dieze goal kwam de ploeg niet meer te boven en zo laat FC Emmen kostbare punten liggen. Onvoorstelbaar eigenlijk dat de ploeg die niet kwam opdagen in de wedstrijd die eerder gespeeld had moeten worden nu beloond wordt daarvoor. Zo blijft Helmond Sport een echte angstgegner voor FC Emmen. Twee doelpunten in blessuretijd, ééntje in de eerste helft en ééntje in de tweede helft en persoonlijke fouten doet FC Emmen de das om vanavond. Volgende week maandag wacht in Eindhoven Jong PSV voor FC Emmen.