Fan van F.C. Emmen
Nieuws

FC Emmen laat 2 punten liggen in Almere

Screenshot_20220211-203124_Instagram

De mannen van Dick Lukkien mogen vanavond aantreden in de polder tegen Almere City. De ploeg die op de laatste plaats staat in de stand maar dat zegt niks natuurlijk. Onder de nieuwe trainer Alex Pastoor zijn er wat nieuwe accenten bij de tegenstander aangebracht. FC Emmen mist vanavond door een corona besmetting Reda Kharchouch. Toch apart de regel dat je bij een positieve test in quarantaine moet want Reda heeft nergens last van. Mart Lieder zal hem vaanvond vervangen.

Opstelling Almere City:

Nordin Bakker

Bram van Vlerken, Ramon Leeuwin, Joey Jacobs, Thomas Poll

Marcelencio Esajas, Tim Receveur, Jorrit Smeets

Jeffrey Puriel, Tijmen Wildeboer, Bradley van Hoeven

Wissels : Stijn Keller, Frederik helstrup, Danny Post, Maarten Pouwels, Jonas Arweiler, Oussama Bouyaghlafen, Guillermo Gauna, Joshua Zimmerman, Ezra Hoogenboom, Jordy Rullens, Thijs van Leeuwen

Opstelling FC Emmen :

Michael Brouwer

Keziah Veendorp, Miguel Araujo, Jeroen Veldmate, Jeff Hardeveld

Oussama el Azouzzi, Jari Vlak

Ole Romeny, Peter van Ooijen, Jassin Assehnoun

Mart Lieder

Wissels: Indy Groothuizen, Kyan van Dorp, Arnaud Luzayadio, Mitch Apau, Leonel Miguel, Joel van Kaam, Lucas Bernadou, Azzeddine Toufiqui, Kian Slor, Mehmet Güclü, Rui Mendes

In de 4e minuut gaat spits Mart Lieder met zo te zien heel veel pijn naar de grond en Rui Mendes gaat zich warm lopen. Inmiddels staat Lieder weer en hij lijkt verder te kunnen. De thuisploeg verstopt zich in het begin niet want komen dreigend in de 16 door Thomas Poll en Tijmen Wildeboer.

In de 9e minuut is het eerste wapenfeit van de wedstrijd voor de thuisploeg als Bradly van Hoeven een voorzet geeft die afgeslagen wordt en Tijmen Wildeboer wil de bal dan ineens op de slof nemen maar zijn poging gaat ruim over.

Direct daarna is Almere City weer gevaarlijk als een een aanval via Bram van Vlerken, Jeffrey Puriel en Tijmen Wildeboer bij Tim Receveur komt maar die schiet in kansrijke naast.

In de 20ste minuut krijgt Almere City twee corners achter elkaar maar die kunnen door de Emmer verdediging weggewerkt worden. In de 28ste minuut is het FC Emmen dat weer eens doorkomt en dat via de rechterkant via Ole Romeny maar zijn voorzet kan niet door Peter van Ooijen onder controle gebracht worden en weg is de kans.

Direct daarna probeert Jari Vlak het met een schot van een meter of 16 maar het schot verdwijnt via een verdediger in de handen van de keeper.

In de 30ste minuut schreeuwt iedereen van Almere City dat er hands gemaakt is door een Emmenaar na een vrije trap van Tim Receveur maar de scheids wuift het weg.

Vijf minuten later is het Jassin Assehnoun die een afvallende bal ineens op de pantoffel neemt maar het schot treft geen doel. Daarna is de thuisploeg weer dreigend en wordt een corner bij de eerste paal weggehaald en direct daarna is het Miguel Araujo die een gevaarlijke vrije trap weghaalt. Jorrit Smeets is dan gevaarlijk maar zijn schot gaat over en daarna zijn het Tijmen Wildeboer en Jeffrey Puriel die het net niet vinden en een vermeende overtreding op Ramon Leeuwin wordt weggewuifd. FC Emmen heeft het heel moeilijk in Almere tegen een goed spelend Almere City. Er zal iets moeten gebeuren in de 2e helft willen de mannen van Dick Lukkien de drie punten mee terug nemen naar Drenthe.

20220211_205614

Bij de thuisploeg zien we na rust Bradley van Hoeven niet terug en zijn plaats wordt ingenomen door Thijs van Leeuwen.

De eerste dreiging in de 2e helft is van FC Emmen als Mart Lieder het met een omhaal probeert na een vrije trap van Peter van Ooijen maar de omhaal gaat naast. Een minuut of 5 later is het Jassin Assehnoun die vanaf links naar binnen snijd en schiet maar de bal beland in de keeper zijn handen. FC Emmen komt goed uit de kleedkamer.

In de 53ste minuut moet Jorrit Smeets met een blessure het veld verlaten en voor hem in de plaats komt Danny Post. In de 56ste minuut is het Michael Brouwer die de 1-0 voorkomt als hij prachtig redding brengt op een gevaarlijke inzet van Thijs van Leeuwen die de diepte ingaat en naar binnen kapt maar gelukkig voor FC Emmen is daar Michael Brouwer.

In de 59ste minuut is het Mart Lieder die goed druk zet op de tegenstander en de bak veroverd en een voorzet geeft en Jassin Assehnoun nu met een omhaal de bal niet goed raakt en zo gaat de bal over. Direct daarna een dubbele wissel aan Emmer zijde en gaan Peter van Ooijen en Jassin Assehnoun naar de kant en komen Rui Mendes en Azzeddine Toufiqui in de ploeg. FC Emmen zet dan aan en Ole Romeny die aan de linkerkant is gaan spelen komt in de 63ste minuut naar binnen en schiet maar het schot gaat net naast.

In de 68ste minuut komt bij Almere City Jonas Arweiler in de ploeg voor Tijmen Wildeboer. Een paar minuten later wisselt ook Dick Lukkien nog 2x en komen debutant Mehmet Güclü en Arnaud Luzayadio in de ploeg voor Mart Lieder en Keziah Veendorp.

In de 73ste lijkt FC Emmen op voorsprong te komen als Mehmet Güclü een voorzet van Jeff Hardeveld naar de kruising kopt maar de keeper red. Een minuut later is het Jeroen Veldmate een bal inkopt na een corner maar weer red de keeper. Mehmet Güclü kopt een corner van Azzeddine Toufiqui nog naast en de bal wil er niet in. Mitch Apau komt dan nog voor Jeff Hardeveld en dan komen er nog 4 minuten blessuretijd bij en daarin wordt niet gescoord en zo laat FC Emmen 2 punten liggen in Almere.