FC Emmen krijgt te weinig tegen SC Heerenveen

Vanavond op De Oude Meerdijk de ontmoeting tussen rode lantaarndrager FC Emmen en de nummer 6 van de eredivisie SC Heerenveen. Bij winst van de bezoekers houden ze de aansluiting met de top vijf en bij winst van FC Emmen komt de ploeg van de laatste plaats af.

Opstelling FC Emmen                         Opstelling SC Heerenveen
Screenshot_20221002-203039_Twitter   Screenshot_20221002-203011_Twitter

Scheidsrechter is Allard Lindhout, waar SC Heerenveen geen goede herinneringen aan heeft want de laatste 6 wedstrijden onzer zijn leiding won men niet.

FC Emmen begint beter aan de wedstrijd en krijgt eerste kans in de 3e minuut als Rui Mendes een voorzet geeft op Mark Diemers en die kan uithalen en zijn uithaal beland recht in de handen van Andries Noppert en een minuut of drie later moet weer de Heerenveen goalie optreden na een schot van Jari Vlak.

De eerste de beste aanval van de bezoekers kijkt dan raak te zijn als Sydney van Hooijdonk binnenschiet maar de goal wordt afgekeurd omdat Milan van Ewijk buitenspel stond.

FC Emmen blijft de betere ploeg en in minuut 24 een schietkans voor Ole Romeny na een prima pass van Lorenzo Burnet maar zijn inzet gaat naast en twee minuten later een diepe bal van de met een masker spelende Lucas Bernadou op Rui Mendes en die geeft de bal laag voor op Richairo Zivković en die lijkt de bal binnen te kunnen glijden maar het is Pawel Bochiewicz die de bal net voor zijn voeten weg kan glijden. Een minuut of twee voor de rust de volgende kans voor de thuisploeg als Rui Mendes de bal in wil spelen op Richairo Zivković en de bal doorschiet en voor de voeten komt van Ole Romeny maar die schiet dan in kansrijke positie naast. Daar blijft dan bij en zo gaan beide ploegen met de 0-0 stand rusten. Een beter eerste helft van de thuisploeg en SC Heerenveen valt tegen in deze eerste helft.

Twee ongewijzigde teams betreden na rust het speelveld de tweede helft begint zoals het de eerste eindigde. Een aanvallend FC Emmen dat in de 4e minuut na rust de eerste mogelijkheid krijgt als Mark Diemers de bal speelt op Rui Mendes en die krijgt de bal niet lekker mee en daarom is de kans weg en een paar minuten later kan Jeroen Veldmate, die mee opkomt, net niet Mark Diemers goed aanspelen anders stond die vrij voor Andries Noppert en zo is deze kans ook weg. FC Emmen gooit het tempo ook omhoog om proberen de Friese defensie te ontregelen.

In minuut 58 pas het eerste gevaar van Friese kant maar met wat kunst en vliegwerk blijft de Emmer defensie overeind na een actie van o.a. Amin Sarr en Simon Olsson. Een paar minuten later moet Andreis Noppert ver uitkomen om een kans van Rui Mendes, na een prima pass van Miguel Araujo, onschadelijk te maken en de goalie is net op tijd.

In de 66ste minuut krijgt SC Heerenveen de eerste echt grote kans als Amin Sarr de bal krijgt net buiten de zestien meter en dribbelt de zestien binnen en geeft de bal dan breed bij de bij de tweede paal opkomende Milan van Ewijk en die heeft een vrije schietkans maar hij schuift de bal naast. In de tegenaanval krijgt Jari Vlak een schietkans op aangeven van Ole Romeny maar hij schiet te slap in om Noppert in verlegenheid te brengen.  FC Emmen zet dan weer aan en tot de 16 meter gaat het wel maar een vrije man vinden in een overvolle zestien meter is heel moeilijk. Mark Diemers krijgt in de 75ste minuut een gele kaart nadat hij verkeerd aangespeeld werd en met een sliding probeerde nog de bal naar een medespeler te tikken en daarbij Sven van Beek op de enkel raakt.

Bij SC Heerenveen komen in de 76ste minuut Tibor Halilović en Antione Colassin in de ploeg voor Sydney van Hooijdonk en Simon Olsson en direct daarna komt bij de thuisploeg Achmed el Messaoudi in de ploeg voor Mark Diemers.  FC Emmen trainer Dick Lukkien brengt in de 83ste minuut nog twee verse krachten en brengt Jassin Assehnoun en Mohamed Bouchouari voor Richairo Zivković en Ole Romeny. Mohamed Bouchouari laat bijna direct van zich spreken als hij met een mooie pass net niet Achmed el Messaoudi kan bereiken want een verdediger kan de bal weg werken.

Fernando Pacheco komt dan nog in de ploeg bij FC Emmen voor Lucas Bernadou, die kramp had. Direct daarna geeft Lorenzo Burnet de bal vanaf links voor en Fernando Pachco kan de bal terug koppen op Mohamed Bouchouari en die haalt uit maar produceert een afzwaaier. In de laatste minuut van de officiële speeltijd nog een schot van invaller Jassin Assehnoun maar die gaat net naast. Er komen dan drie minuten extra tijd bij en in die extra tijd gebeurt niets meer en zo blijft het bij 0-0. Als er één ploeg was die een overwinning had verdiend was het de thuisploeg want SC Heerenveen stelde teleur vanavond en speelde voor de vierde keer met 0-0 gelijk dit seizoen.