FC Emmen krijgt klop van AZ op De Oude Meerdijk

Op een zonovergoten De Oude Meerdijk heeft FC Emmen met 0-3 verloren van AZ. De Alkmaarders namen voor rust een voorsprong die na de pauze niet te repareren bleek.

In de eerste helft ging het qua spel gelijk op, al had FC Emmen meer de bal. Af en toe werden beide ploegen wel gevaarlijk, maar kansen waren schaars. De eerste echte kans van de wedstrijd was wel meteen raak; na twintig minuten zette Jordy Clasie met een goede pass en enig fortuin Jens Odgaard alleen voor Emmer doelman Eric Oelschlägel. De Deense spits faalde niet en opende de score: 0-1.

Een paar minuten later was ook de tweede kans van de wedstrijd raak – opnieuw van AZ. Oelschlägel wist een inzet van Odgaard uit een moeilijke hoek nog te keren, maar de rebound werd benut door Dani de Wit.

Daar bleef het niet bij, want even later was het opnieuw raak voor de Alkmaarders. Hakon Evjen legde de bal terug op Tijjani Reijnders, die vanaf randje raak schoot: 0-3. Vlak voor rust leek het even zelfs nog 0-4 te worden, maar Milos Kerkez schoot vanaf links over het doel van Oelschlägel.

Geen goals na rust
Na rust maakte Julius Dirksen zijn officiële debuut voor onze club, hij verving Jeroen Veldmate en maakte een goede indruk. Kort na de pauze volgde ook de eerste grote Drentse kans. Lorenzo Burnet gaf laag voor vanaf links, Richairo Živković maakte een overstapje en bood daarmee de kans aan Ole Romeny. Die raakte de bal echter verkeerd en schoot over het doel van AZ-keeper Hobie Verhulst.

Nadat Odgaard een vrije trap van AZ nog bovenop de lat van ons doel schoot, maakte ook Ahmed El Messaoudi zijn debuut in het rood-wit van Emmen als vervanger van Jari Vlak. Hij was in de slotfase nog dichtbij een treffer, toen hij dichtbij het doel een vrije trap van de ingevallen Jasin Assehnoun kon inwerken maar net de bal miste. Fernando Pacheco (ingevallen voor Mark Diemers) was nóg dichterbij; hij kon een voorzet van Jeff Hardeveld nét niet tussen de palen krijgen met een soort karatetrap.

Verdedigend kwam de ploeg van Dick Lukkien behoudens een aanval die eindigde met een wippertje van Reijnders in het zijnet niet echt meer in de problemen. Daardoor bleef het bij 0-3 op De Oude Meerdijk.

Volgende week zaterdag gaan we op bezoek bij Excelsior, dat eerder op de zondag met 5-2 verloor van RKC Waalwijk. Klik hier voor tickets en steun onze mannen in deze strijd tegen een directe concurrent!

FC Emmen – AZ: 0-3
21. Odgaard 0-1
27. De Wit 0-2
34. Reijnders 0-3