FC Emmen komt tot twee keer toe terg van een achterstand tegen de Eagles.

Vitesse - Ajax

Vanmiddag op de Oude Meerdijk een belangrijke wedstrijd voor zowel FC Emmen als GA Eagles. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen is acht punten en dat is best groot. Nadat FC Groningen gistermiddag het gat met FC Emmen gedicht had is het zaak voor de thuisploeg om te winnen en het gat weer naar drie punten te brengen.

Beide ploegen geven direct gas vanaf minuut één en het spel gaat op en neer en binnen tien minuten staat het dan ook al 0-1 als vanuit een corner en een scrimmage de bal in de zestien meter voor de voeten komt van Jay Idzes en die haalt uit en de bal vliegt binnen, 0-1.

Veel kansen worden er niet gecreëerd door beide ploeg in de eerste 25 minuten al is het bijna Mark Diemers die met een fout de gasten de kans geeft de voorsprong te verdubbelen maar het schot daarna van Finn Stokkers is recht op de Emmen goalie en makkelijk te pakken derhalve. FC Emmen heeft het meeste balbezit maar doet er niets meer en de meeste dreiging komt toch van GA Eagles. In de 28ste minuut zijn ze weer gevaarlijk als de val rechts voorkomt en Bobby Adekanye in kansrijke positie de bal naast schiet. In de 30ste minuut moet Keziah Veendorp redding brengen voordat Mats Deijl de voorsprong kan verdubbelen.

In minuut 38ste de eerste echte kans voor de thuisploeg als na een duel tussen Fredrik Oppegård en Ole Romeny de laatste gaat liggen en scheidsrechter Jochem Kamphuis legt de bal op de stip. De VAR moet nog wel naar de situatie kijken want het zou buitenspel kunnen zijn van Ole Romeny en de VAR beslist strafschop. Jeroen Veldmate, oud speler van GA Eagles, ontfermt zich over de bal en zo staat het 1-1 en dat nadat FC Emmen in de eerste 40 minuten helemaal niets heeft laten zien en het eerste schot op goal gaat erin. De eerste strafschop die FC Emmen dit seizoen krijgt was dit

Twee minuten later een mooie schot van Mark Diemers dat net naast de kruising gaat, het lijkt erop dat de thuisploeg door de strafschop iets van vertrouwen heeft gekregen. Of dat iets oplevert zien we in de tweede helft.

De eerste grote kans in de tweede helft is voor de bezoekers uit Deventer als Isac Idberg een sprintduel wint van Jeroen Veldmate en daarna de bal net over het doel tikt. Hij komt wel in botsing met Mickey van der Hart maar die kan door. FC Emmen begint beter aan de tweede helft maar na een uur spelen komt GA Eagles weer op voorsprong als Rashaan Fernandes op links Finn Stokkers diep stuurt en die geeft de bal direct voor waar Bobby Adekanye bij de eerste paal voor Keziah Veendorp komt de  1-2 binnen schiet. Ook hier moest de VAR kijken of het geen buitenspel was maar dat heft dezelfde Keziah Veendorp op.

Mickey van der Hart gaat even later bijna in de fout als hij een terugspeelbal van Julius Dirksen verkeerd beoordeelt en veel te zacht wegspeelt en dan moet Miguel Araujo. Met nog een minuut of tien te spelen (zonder toegevoegde) gaat FC Emmen trainer Dick Lukkien nog maar eens aanvallend wisselen om toch maar minimaal een punt te redden. Een minuut of vier voor tijd is Jari Vlak die een kopbal net voorlangs ziet gaan. In de laatste officiële minuut van de wedstrijd geeft Mark Diemers de bal vanaf links voor en is het Ole Romeny die op prima en spectaculaire wijze de 2-2 binnenschiet. Daar blijft het dan bij en is het eigenlijk GA Eagles die het minst tevreden zal zijn met dit gelijkspel want doordat FC Emmen op het laatst veel ruimte weggaf omdat het vol op de aanval speelde en de Eagles veel te min deed met de geboden ruimte. Kansen lagen er genoeg om er meer mee te doen.

Opstelling FC Emmen: Mickey van der Hart, Mohamed Bouchouari (Ben Scholte), Miguel Araujo, Jeroen Veldmate (Julius Dirksen), Keziah Veendorp, Lucas Bernadou, Jari Vlak, Mark Diemers, Ole Romeny, Danny Hoesen (Jassin Assehnoun), Richairo Živković (Jeremy Antonisse)

Opstelling GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Gerrit Nauber, Jamal Amofa (Frederico Mattiello), Fredrik Oppegård (Jose Fontán), Phillipe Rommens, Jay Idzes, Rashaan Fernandes (Evert Linthorst), Bobby Adekanye (Jahnoah Markelo), Isac Lidberg, Finn Stokkers (Sylla Sow)

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Gele kaart FC Emmen: Miguel Araujo, Keziah Veendorp, Richairo Živković

Gele kaart GA Eagles: Phillipe Rommens, Adekanye, Jay Idzes