Voor de 9e keer in de historie treedt FC Emmen aan tegen Feyenoord en nog nooit wist de ploeg te winnen in De Kuip. Zou het Dick Lukkien en zijn mannen vanavond wel lukken of houden de mannen van Arne Slot de punten in Rotterdam?

20220827_194314

Opstelling Feyenoord                                           Opstelling FC Emmen
Screenshot_20220827-191335_Twitter   Screenshot_20220827-191250_Twitter

Bas Nijhuis is de leidsman vanavond en om de klok van 20.00 gaf hij het startsein voor de wedstrijd. Nadat er afscheid is genomen van Jens Toornstra mag Feyenoord huurling Mark Diemers mag de wedstrijd in gang zetten en vanaf seconde één zet de thuisploeg de gasten uit Drenthe vast en zet de ploeg vol onder druk. In het eerste kwartier is FC Emmen niet of nauwelijks de middencirkel over geweest. Echte grote kansen heeft het de thuisploeg nog niet opgeleverd, een schotje van Orkun Kökçü in het zijnet is de gevaarlijkste actie.

20220827_195612

Vanaf minuut 16 gaat FC Emmen ook meevoetballen en is een paar minuten aardig lang in balbezit op de helft van de tegenstander en krijgt het zelfs mogelijkheden om te schieten via Mark Diemers.

In de 26ste minuut een gevaarlijke aanval van de kant van Emmen als Rui Mendes er op rechts vandoor gaat en de bal goed breed legt op de ingekomen Mark Diemers en die kan uithalen ware het niet dat Richairo Zivković hem in de weg loopt en de bal dan nog terug caramboleert voor de voeten van Rui Mendes en die schiet net naast. FC Emmen bijt van zich af.

De tot dan toe gevaarlijkste actie van de thuisploeg zien we in de 30ste minuut als Patrik Wålemark naar binnen trekt vanaf rechts en uithaalt met links en de bal vliegt net over de kruising. In de 42ste minuut krijgt Javairô Dilrosun op rechts heel gemakkelijk aan Jeff Hardeveld voorbij en bijna vanaf de achterlijn wil hij scoren maar dat laat Eric Oelschlägel niet toe en vanuit de rebound kan nieuwkomer Dávid Hancko uithalen maar weer red de Emmer doelman. Vlak voor de rust schreeuwt de Kuip om aan strafschop als Danilo de zestien eter in gaat en een heel licht duwtje in de rug krijgt van Jari Vlak en dan over het been van Miguel Araujo duikt maar van een strafschop is geen sprake. Vooral niet bij Bas Nijhuis. Er komt dan een minuut bij en daarin gebeurt niets en zo gaan beide ploegen met de brilstand naar de kleedkamer, 0-0. Feyenoord de betere ploeg maar echte kansen zijn schaars.

Screenshot_20220827-205133_Twitter

Bij FC Emmen komt na rust Lorenzo Burnet in de ploeg voor Jeff Hardeveld. In minuut 54 een grote kans aan Rotterdamse zijde als Dávid Hancko de bal goed voor geeft op Marcus Pedersen en die haalt ineens uit maar een prima redding van Eric Oelschlägel houd de 0-0 op het bord. Twee minuten later wil Feyenoord een strafschop als Quinten Timber licht aangetikt wordt door Jari Vlak maar Bas Nijhuis zegt wederom (en terecht) geen strafschop. In de 60ste minuut is het dan wel raak als nieuweling Dávid Hancko aan de basis staat door de bal prima door te hakken op Quinten Timber en die haalt net binnen de zestien hard en droog uit en de bal gaat binnen, 1-0. Eric Oelschlägel is kansloos.

Feyenoord wisselt dan en haalt Danilo naar de kant en brengt Santiago Giménez en direct daarna komt bij FC Emmen Jassin Assehnoun voor Jari Vlak.

In minuut 72 haalt Arne Slot Orkun Kökçü en Patrick Wålemark naar de kant en brengt hij Oussama Idrissi en Sebastian Szymański binnen de lijnen.

In de 80ste minuut weer wat dreiging van Drentse kans als invaller Jassin Assehnoun de bal ingeeft op links en Richairo Zivković kan uithalen maar de bal niet goed raakt en via Jacob Rasmussen gaat de bal over de achterlijn en dat was voor Feyenoord maar goed want anders was de bal bij Ole Romeny gekomen en die had vrij voor Justin Bijlow gestaan dan.

In de 83ste minuut moet Miguel Araujo blijkbaar aangeslagen naar de kant en hij wordt vervangen door Michael Heylen en bij de thuisploeg gaan Dávid Hancko en Javairô Dilrosun naar de kant en komen Alireza Jahanbakhsh en Quilindschy Hartman binnen de lijnen en een minuut later staat het 0-2 als Sebastian Szymański de bal dwars door de Drentse verdediging speelt op Santiago Giménez en die schiet de bal langs de Drenste keeper.

Bij FC Emmen komt dan Fernando Pacheco voor Richairo Zivković en direct daarna moet de VAR de lijnen trekken nadat Jacob Rasmussen de 3-0 heeft gemaakt want de VAR moest eerst kijken of het geen buitenspel was, dus niet. Er komen dan vier minuten extra tijd bij en in de eerste minuut daarvan wordt het leed voor de Emmenaren nog erger als uit een voorzet van Alireza Jahanbahksk invaller Sebastian Szymański de 4-0 maakt, uit een rebound van hemzelf. Zo wordt het toch een grote uitslag voor een kansloos FC Emmen tegen een nog niet imponerende en nog zoekende Feyenoord maar dat is logisch met zoveel nieuwe spelers. FC Emmen dat goed stand hield tot de 85ste minuut en toen erdoorheen zakte.