Fan van F.C. Emmen
Nieuws

FC Emmen kan niet stunten in de Johan Cruijff Arena

Een loodzware wedstrijd vanavond voor de mannen van Dick Lukkien als in de Johan Cruijff Arena Ajax wacht. Kunnen de Emmenaren net als FC Volendam en GA Eagles voor een stunt zorgen door minimaal een punt mee terug te nemen?

De eerste kans in de wedstrijd is voor FC Emmen die heel brutaal aan de wedstrijd beginnen en het is Mark Diemers die Jeremy Antonisse met een mooie steekpass wegstuurt en die speelt de bal door op Richairo Živković maar die komt net tekort om binnen te schieten en Guillermo Rulli kan de bal pakken. Het eerste schot op doel van de thuisploeg is in de 12e minuut pas en moet Mickey van der Hart redden op een schot van Jurriën Timber en twee minuten later moet de Emmen goalie redden op een schot van Steven Berghuis en weer twee minuten later is het wederom Mickey van der Hart die red op een schot van Jorge Sánchez maar drie minuten later is de Emmen goalie kansloos als na een corner van Ajax Edson Álvarez de bal voor de voeten komt van Jorge Sánchez en die haalt hard uit en dan staat het 1-0. Miguel Araujo krijgt dan een gele kaart wegens protesteren want volgens hem had Edson Álvarez een arm bij hem op de schouder liggen en daarom kon hij de bal niet wegwerken.

In minuut 35 wederom een kans voor de gasten als weer Jeremy Antonisse een pass geeft op Richairo Živković en die lijkt uit balans te zijn net als hij wil uithalen en zo vliegt de bal over. Direct daarna staat het 2-0 als Jurriën Timber rechtsback Jorge Sánchez wegstuurt en die geeft voor op de vrijstaande Steven Bergwijn en die tikt binnen. Een minuut voor rust een corner voor FC Emmen en krijgt Mike te Wierik de bal ineens voor de voeten.

Binnen vijf minuten in de tweede helft moet Julius Dirksen de bal wegkoppen na een goed schot van Steven Bergwijn die wel eens de hoek in had kunnen gaan. Aan de andere kant een vrije trap van Mark Diemers die de Ajax goalie over tikt en uit die corner schiet Ahmed el Messaoudi naast. Zo bijt FC Emmen even van zich af.

In minuut 56 komt FC Emmen goed weg als een mooie combinatie van de Amsterdammers via Steven berghuis komt bij Steven Bergwijn en de laatste krijgt de bal net een beetje achter zich maar kan dan toch schieten en via een Emmenaar gaat de bal over. Vanuit die corner komt de bak voor de voeten van Kenneth Taylor en zijn schot gaat maar net naast.

Drie minuten later een prachtige aanval van FC Emmen en Keziah Veendorp de bal geeft op Ole Romeny en die geeft de bal voor en Richairo Živković gaat onder de bal door maar dan is het Jeremy Antonisse die goed voor zijn man komt de 2-1 binnenschieten. De eerste goal in de eredivisie voor de man die overkwam van PSV en de eerste assist dit seizoen voor Ole Romeny. Veel gebeurde er niet in deze tweede helft en kansen zag men ook nauwelijks en in de 80ste minuut beslist Ajax de wedstrijd als na een aanval van FC Emmen de bal weggekopt kan worden door Edson Álvarez en vervolgens door Francisco Conceição doorgekopt wordt op Steven Berghuis. Francisco Conceição is dan snel doorgelopen en krijgt de bal achter de Emmen defensie aangespeeld en bedient dan Dušan Tadić en die schiet de 3-1 binnen.

Er komen dan vijf minuten extra tijd bij en krijgt FC Emmen nog een kansje als Miguel Araujo kan koppen en Gerónimo Rulli de bal niet kan klemmen en Ole Romeny dan net te laat is om gevaarlijk te worden. Daar blijft het dan bij en blijven de punten in Amsterdam.

Opstelling Ajax: Gerónimo Rulli, Jorge Sánchez (Youri Regeer). Jurriën Timber, Edson Álvarez, Jorrel Hato (Youri Baas), Davy Klaassen (Silvano Vos), Florian Grillitsch, Kenneth Taylor (Francisco Conceição), Steven Berghuis, Dušan Tadić, Steven Bergwijn (Brian Brobbey)

Opstelling FC Emmen: Mickey van der Hart, Mike te Wierik, Miguel Araujo, Julius Dirksen, Lorenzo Burnet (Mohamed Bouchouari), Ole Romeny, Keziah Veendorp (Jari Vlak), Ahmed el Messaoudi (Lucas Bernadou), Jeremy Antonisse (Oussama Darfalou), Mark Diemers, Richairo Živković (Jassin Assehnoun)

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal

Gele kaart(en) Ajax: Edson Álvarez, Kenneth Taylor

Gele kaart(en) FC Emmen: Miguel Araujo