FC Emmen kan in het oranje niet winnen van MVV Maastricht

FC Emmen - MVV

Na een best wel een roerige week op De Oude Meerdijk met het ontslag van Fred Grim en Erwin van Breugel moest FC Emmen vanavond thuis aantreden tegen MVV Maastricht. Een hele belangrijke wedstrijd voor beide ploegen i.v.m. het halen van de play-offs.
Bij FC Emmen op de bank Marc Hegeman en die gunde o.a. Piotr Parzyszek weer een basisplaats.

De Emmenaren zochten vanaf het eerste fluitsignaal de weg naar voren. Piotr Parzyszek zag al gauw een kans toen Jeff Hardeveld vanaf links voorgaf, maar hij kon zijn hoofd net niet tegen de bal krijgen. Het publiek op De Oude Meerdijk ging vol achter de ploeg staan en dat kon je merken aan het spel. Ben Scholte kreeg twee schotkansen en Vicente Besuijen vond na een corner de handen van MVV-doelman Romain Matthys.

Na een half uur spelen was Vicente Besuijen wél trefzeker – en hoe. Hij ontving de bal op de middellijn, zag dat de keeper ver voor z’n doel stond en schoot vanaf ruim veertig meter raak. Een wereldgoal! Kort daarna was Lucas Bernadou met een poging van randje zestien nog dichtbij de 2-0, maar hij schoot net naast. Zo stond het bij rust 1-0 op De Oude Meerdijk en ging het goed voor de thuisploeg terwijl de Limburgers nog niets hadden laten zien.
Na rust kwam MVV voor het eerst gevaarlijk dichtbij het doel toen Dailon Livramento een lage voorzet naast tikte. Aan de andere kant kon Jorrit Smeets bijna de 2-0 binnentikken na afleggen van Piotr Parzyszek.
In de 58ste minuut was het dan raak aan de verkeerde kant want Mart Remans schoot van afstand en de bal werd dusdanig van richting veranderd dat Eric Oelschlägel er niet meer bij kon: 1-1. Drie minuten later was het weer raak en wederom van buiten de zestien. Dit keer was het Dailon Livramento die het Drentse doel onder vuur nam en hij schoot raak in de verre hoek, 1-2. Zo draait MVV de wedstrijd in een tijdbestek van drie minuten volledig om.
FC Emmen gaat dan volle bak voor de gelijkmaker maar de Maastrichtse defensie gaf nog geen krimp. In de slotfase zochten de Emmenaren een doelpunt met o.a. de ingevallen Maarten Pouwels, terwijl ook Michael Heylen voorin bleef om de duels aan te gaan. Daardoor werd FC Emmen achterin kwetsbaarder, maar in de slotminuten kwamen er nog genoeg kansen op de gelijkmaker. Dennis Vos vond de handen van Romain Matthys op aangeven van Maarten Pouwels en even later kregen ook Ben Scholte en Joey Konings schietkansen. Die gingen er allemaal helaas niet in en in de slotseconden was het via een supersnelle counter opnieuw raak voor MVV. Nicky Souren besliste de wedstrijd met een stiftje: 1-3. Bij deze 1-3 bleef het dan en gaat weer een wedstrijd verloren voor FC Emmen. Nu is de vraag kunnen Alfons Arts en Michel van Oostrum het nog omdraaien en zorgen dat de Drenten de play-offs nog gaan halen?

FC Emmen: Eric Oelschlägel; Mike te Wierik, Michael Heylen, Julius Dirksen, Jeff Hardeveld; Lucas Bernadou, Jorrit Smeets (Dennis Vos); Vicente Besuijen (Maarten Pouwels), Ben Scholte, Desley Ubbink (Patrick Brouwer); Piotr Parzyszek (Joey Konings).

MVV Maastricht: Romain Matthys; Andrea Librici, Ozgur Aktas, Bryant Nieling, Lars Schenk; Nicky Souren, Marko Kleinen; Ferre Slegers, Nabil el Basri, Mart Remans (Rayan Buifrahi); Dailon Livramento (Camil Mmaee)

Scheidsrechter: Clay Ruperti

Gele kaart(en) FC Emmen: Michael Heylen

Gele kaart(en) MVV Maastricht: Mart Remans