Nieuws

FC Emmen kan geen resultaat meenemen uit Utrecht

utrecht emmen

Vanmiddag speelde FC Emmen de laatste competitiewedstrijd in Stadion Nieuw Galgenwaard tegen FC Utrecht. Met de wetenschap dat woensdagavond de uitwedstrijd in de play-offs voor promotie/degradatie tegen NAC Breda wacht kon de ploeg vertrouwen tanken door een resultaat te halen.

Al binnen twee minuten moest Mickey van der Hart al vissen. Hij werkte een afstandschot van Can Bozdogan tot hoekschop maar uit de hoekschop van Jens Toornstra kopte Mike van der Hoorn raak, 1-0. De thuisploeg ging op zoek naar de tweede goal maar FC Emmen gaf niet op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Mark Diemers was dichtbij met een volley die net geblokt werd en schoten van Jasin Assehnoun en Ben Scholte van afstand gingen net naast. Twee minuten voor de rust kreeg FC Emmen loon naar werken als Mike te Wierik op rechts doorkomt en de bal krijgt van Ben Scholte en de bal terugkopt op Ole Romey geeft en die tikt de 1-1 binnen.

Met Richairo Živković en Arnaud Luzayadio in de ploeg voor Ole Romeny en Mike te Wierik begonnen de Emmenaren aan de tweede helft. Invaller Richairo Živković liet zich direct gelden en geeft een prima voorzet maar zowel Arnaud Luzayadio als Mark Diemers kunnen de bal niet binnen werken. Vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak als Anastasios Douvikas na een hoekschop van dichtbij de 2-1 binnentikt. Dat was een klap voor FC Emmen en ze waren het even kwijt en de thuisploeg kreeg kansen op meer. Anastasios Douvikas kreeg binnen enkele minuten meerdere kansen op de 3-1. Hij raakte echter de lat met een kopbal en tikte op aangeven van Bart Ramselaar net naast.

Opnieuw gaven de mannen van vertrekkende trainer Dick Lukkien niet op. Jari Vlak bracht doelman Vasilis Barkas na een mooie actie in de problemen met een schot, waarna Mark Diemers de rebound binnenkopte: 2-2.

In de 63ste minuut kreeg FC Utrecht verdediger Mike van der Hoorn een rode kaart nadat hij op het been van Jassin Assehnoun ging staan. In de 74ste minuut kwam er bij FC Emmen een debutant in het veld als de negentienjarige Maurilio de Lannoy voor Julius Dirksen binnen de lijnen komt. Julius Dirksen moest met een blessure eruit. In de slotfase moesten de Emmenaren toch nog een tegentreffer slikken. De goal viel opnieuw na een standaardsituatie, ditmaal was het Nick Viergever die uit een corner raak kopte.

Voor de derde keer deze middag ging FC Emmen op zoek naar de gelijkmaker maar een schot van Jassin Assehnoun raakte geen doel en een schot van Mohamed Bouchouari raakte de paal. Daar bleef het dan bij en kon FC Emmen met nul punten terug naar Drenthe.

Woensdagavond beginnen de play-offs, dan gaan we op bezoek bij NAC Breda om alles te geven voor handhaving in de Eredivisie!

FC Utrecht: Vasilas Barkas; Sean Klaiber, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Mark van der Maarel (Hidde ter Avest); Can Bozdogan, Jens Toornstra ( Rocco Robert Shein); Othman Boussaid ( Naoki  Maeda), Sander van de Streek (Viktor Jensen), Bart Ramselaar (Ruben Kluivert); Anastasios Douvikas.

FC Emmen: Mickey van der Hart; Mike te Wierik (Arnaud Luzayadio), Michael Heylen, Julius Dirksen (Maurilio de Lannoy), Dennis Vos; Jari Vlak ( Miguel Araujo), Ben Scholte; Mohamed Bouchouari, Mark Diemers (Azzeddine Toufiqui), Jassin Assehnoun; Ole Romeny (Richairo Živković).

Scheidsrechter: Richard Martens

Gele kaart(en) FC Emmen: Richairo Živković

Rode kaart: FC Utrecht: Mike van der Hoorn