FC Emmen houdt zicht op play-offs na winst op Helmond Sport

FC Emmen - Helmond Sport

Na de winst op Telstar is FC Emmen er op gebrand om dat vanavond een vervolg te geven in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Beide clubs hebben een andere trainer aangesteld de laatste weken en bij beide leverde dat resultaat op want de Helmonders wonnen van ADO Den Haag en Jong Ajax. Wat brengt dat vanavond? Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen is maar één punt in het voordeel van FC Emmen. Bij winst van Helmond Sport gaan ze dus over FC Emmen heen en komt voor hun de play-offs dichterbij en voor FC Emmen is dus verder weg. Als FC Emmen wint komt men op een plaats te staan die recht geeft op de play-offs. Bij Helmond Sport twee oude bekende want Peter van Ooijen en Michael Chacón zitten daar op de bank.

De eerste schot op doel is van FC Emmen als Vicente Besuijen eenvoudig zijn tegenstander wegzet en kan schieten maar de hoek is te moeilijk. Durect daarna wijst scheidsrechter Marc Nagtegaal als Bradley van Hoeven aangetikt wordt in de zestien meter door Bram van Vlerken en Piotr Parzyszek ontfermt zich over de strafschop en hij stuurt doelman Wouter van der Steen de verkeerde kant op, 1-0. Direct daarna een kans voor de gasten maar Eric Oelschlägel kan redding brengen op een inzet van Anthony van den Hurk die Michael Heylen veel te gemakkelijk wegzet en dan kan schieten. Dan blijft het lang een wedstrijd met geen kansen tot de 41ste minuut als de bal zo ineens voor de voeten valt van Bradly van Hoeven en die kan geheel vrijstaand uithalen maar schiet zee zwak en de bal gaat ver naast. Drie minuten extra tijd komt er dan bij en in die extra tijd nog een kans voor FC Emmen Lucas Bernadou een bal achter de defensie geeft en Vicente Besuijen goed doorzet en de bal net naast prikt. Direct daarna nog een kans voor Helmond Sport als een lange bal van achteruit door Eric Oelschlägel verkeerd ingeschat wordt en Ioannis Foivos Botos de bal langs hem kan prikken maar ook naast het doel. Zo gaan beide ploegen met de 1-0 naar de kleedkamer.
Vanaf minuut één in de tweede helft neemt Helmond Sport de wedstrijd in handen en drukt FC Emmen terug zonder dat de ploeg veel grote kansen bij elkaar speelt. Toch komt de thuisploeg op 2-0 als Vicente Besuijen de bal diep geeft op Jeff Hardeveld en iedereen denkt dat die bal over de achterlijn gaat behalve Jeff Hardeveld want die gelooft nog in die bal en terecht want hij kan de bal voorkrijgen en de man die net een minuut in het veld staat Patrick Brouwer tikt dan de bal binnen. Hier deelt FC Emmen toch een tikkie uit en komt Helmond Sport die nog te boven? Helemaal niet mag je zeggen want in de 73ste minuut is weer Patrick Brouwer belangrijk want hij bezorgt de bal na goed doorzetten bij Jorrit Smeets en die past de bal achter de defensie op Vicente Besuijen en die kan alleen op Wouter van der Steen af en tikt de bal langs de doelman, 3-0. Nu lijkt de wedstrijd beslist en na ruim 90 minuten is dat ook zo en boeken Alfons Arts, Michel van Oostrum en Marc Hegeman hun tweede overwinning op rij en staan nu op een plaats waar ze willen staat. Op een play off plek. Prachtig moment nog in de wedstrijd als in de 87ste minuut Jorn Hekkert zijn debuut mag maken in het betaald voetbal. De speler die in de belangstelling staat van vele clubs mag zijn debuut maken op De Oude Meerdijk, hoe mooi is dat?

FC Emmen: Eric Oelschlägel, Mike te Wierik, Michael Heylen, Dennis Vos, Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld, Lucas Bernadou, Vicente Besuijen, Ben Scholte (Jorrit Smeets, Jorn Hekkert), Bradly van Hoeven (Patrick Brouwer), Piotr Parzyszek (Joey Konings)

Helmond Sport: Wouter van der Steen, Bram van Vlerken, Doke Schmidt (Mees Kreekels), Pius Krätschmer, Bryan van Hove, Michel Ludwig (Enrik Ostrc), Arno van Keilegom, Ioannis Foivos Botos, Joseph Amuzu (Hakon Lorentzen), Martijn Kaars (Mohamed Mallahi), Anthony van den Hurk (Alvaro Marin)

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal
Gele kaart(en) FC Emmen: Maikel Kieftenbeld
Gele kaart(en) Helmond Sport: Bram van Vlerken