FC Emmen houdt na moeizame winst in Den Bosch nog kans op play-offs

FC Den Bosch - FC Emmen

Een reisje naar het schone Brabantse land wachtte voor FC Emmen als men op bezoek moet in Stadion De Vliert waar FC Den Bosch de tegenstander zal zijn. Winst was natuurlijk geboden want FC Emmen is nog steeds in de race voor een play-off ticket. Het werd een zeer spannende avond voor de Emmenaren maar de drie punten gingen wel mee terug naar het schone Drentse land.

De thuisploeg begon beter aan de wedstrijd en kreeg via Rik Mulders en Salah Oulad M’Hand goede kansen maar toch was het FC Emmen dat het eerst scoorde. In de 34ste minuut kreeg Piotr Parzyszek, na wat geklungel achterin bij FC Den Bosch, plotseling de bal en oog in oog met doelman Krisztián Hegyi bleef hij koel: 0-1. Direct daarna was het weer Oulad M’Hand die gevaarlijk werd maar Eric Oelschlägel kon redding brengen en zo gingen we rusten met een kleine voorsprong. In de rust kreeg men door dat in Wijdewormer MVV Maastricht op voorsprong stond bij rust dus FC Emmen moest winnen bij deze stand.

Na een kwartier in de tweede helft breide FC Emmen de voorsprong uit als Bradly van Hoeven vanaf de linkerkant voorgaf en voorbij de tweede paal tikte Vicente Besuijen de bal in het doel. Hij wist daarmee voor de vierde wedstrijd op rij het net te vinden. Deze goal hakte er wel in bij de thuisploeg en men kon lange tijd geen gevaar meer stichten. Tot een kwartier voor tijd want toen kwam FC Den Bosch terug in de wedstrijd toen Ricardo Henning een bal vanaf de zijkant via via wat gelukkig voor zijn voeten kreeg. De invaller schoot de bal hoog in het doel en bracht zo de spanning helemaal terug in stadion De Vliert, 1-2. De thuisploeg ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en het was alle hens aan dek voor de mannen van Alfons Arts. Met frisse spelers erin en een aantal goede reddingen van Eric Oelschlägel en het geluk dat het aluminium een goal in de weg stond hielden de rood-witten stand, zelfs na acht minuten extra tijd. Het leidde tot veel vreugde bij spelers, staf en natuurlijk de 229 meegereisde supporters. Maar het ticket voor de play-offs is nog niet binnen, omdat MVV (dat bijna de hele tweede helft met tien man speelde) vlak voor tijd op een 2-3 voorsprong kwam bij Jong AZ en de wedstrijd winnend afsloot.
FC Emmen staat nu op plaats acht en die plaats geeft recht op het spelen in de play-offs. MVV staat op plaats negen met een punt minder. Op plaats zeven staat dan NAC Breda en die hebben een punt meer als FC Emmen. Op plaats zes staat dan De Graafschap maar die is niet meer in te halen. De laatste twee tickets voor de play-offs worden vrijdag verdeeld en het programma daarvoor is als volgt: