FC Emmen herstelt zich in Eindhoven, 1-3 winst

Na de tik die FC Emmen kreeg van Helmond Sport moeten de mannen van Dick Lukkien zich herpakken en dat tegen Jong PSV. Altijd lastig om tegen een jong team te spelen want je weet nooit welke spelers mee doen. De wedstrijd werd gespeeld in het Jan Louwers Stadion omdat het veld op De Herdgang niet bespeelbaar is.

Jan-Louwers-Stadion

De namen van beide teams:

Screenshot_20220307-191838_Twitter   Screenshot_20220307-191902_Twitter

20220307_200027

Scheidrechter hedenavond is Mark Nagtegaal en nadat Michael Brouwer een bronzen schild kreeg als beste keeper van de 3e periode kon de wedstrijd beginnen.

20220307_200108    20220307_200132

In de 3e minuut stichtte PSV direct gevaar als linksback Fredrik Oppegard een voorzet kan afleveren bij Mohamed Nassoh en die schiet net naast. In de eerste tien minuten is de thuisploeg de iets gevaarlijke ploeg en is het oppassen voor FC Emmen.

In de 15e minuut krijgt de tot dan onzichtbare Johan Bakayoko de bal op rechts en stuurt aan de zijkant Mohames Nassoh weg en die geeft de bak voor en dan is het spits Simon Colyn die voor Oussama el Azouzzi komt en de 1-0 binnentikt. FC Emmen moet aan de bak.

In de aanval daarna is het Reda Kharchouch die in de 16 meter een bal voor wil geven en via een PSV been komt de bal voor de voeten van Oussama el Azouzzi en die kan schieten maar via een PSV been gaat de bal naast.

In de eerste 25 minuten heeft FC Emmen wel het meeste balbezit maar tot echte kansen komen de mannen nog niet. In de 26ste minuut is PSV wel weer gevaarlijk als Jeremy Antonisse die de bal voorgeeft en dan kan Johan Bakayoko schieten maar Michael Brouwer red en in de tegenaanval lijkt het of Ole Romey scoort maar zijn bal beland naast de goal en een paar minuten later is het weer Ole Romeny die kan schieten maar zijn schot kan gestopt worden door keeper Kjell Peersman. FC Emmen bijt meer en meer van zich af maar moet ook oppassen want PSV loert op de counter nu. In de 32ste minuut is Michael Brouwer boos op zijn verdedigers als ze teveel ruimte geven aan Fredrik Oppegard als die kan uithalen.

Bij iedere aanval van FC Emmen groepeert PSV zich met man en macht op eigen helft en dan is het moeilijk doorkomen voor FC Emmen wat in de 36ste minuut lukt als Keziah Veendorp vanaf rechts een voorzet geeft en dan is het heel ongelukkig Fedde Leysen die de bal in eigen doel werkt met een mooie boogbal en zo staat het 1-1.

FC Emmen begint ook steeds meer en sneller druk te zetten op de Eindhovense verdediging en daar hebben ze het moeilijk mee en in de 43ste minuut is het Rui Mendes die zich door de verdediging worstelt en dan komt de bal voor de voeten van Oussama el Azouzzi en die lijkt te kunnen scoren maar zijn inzet gaat net naast. Er komt geen extra tijd bij en zo gaan beide ploegen met de 1-1 rusten.

20220307_205539

Dick Lukkien gaat in de rust wisselen en brengt Metehan Güçlü en Arnaud Luzayadio voor Jari Vlak en Keziah Veendorp.

Binnen twee minuten is het FC Emmen dat door het druk zetten in balbezit komt en is het Rui Mendes die Ole Romeny wegstuurt en die schiet de 1-2 binnen. Prima start van de Emmenaren in de tweede helft. Een paar minuten later is PSV weer gevaarlijk als Johan Bakayoko naar binnen dribbelt en de bal voorgeeft en Ismael Saibari schiet maar zijn schot gaat net naast.

In de 60ste minuut gaat PSV trainer Ruud van Nistelrooij wisselen en brengt Nathan Markelo en Jenson Seelt voor Livano Comenencia en de ongelukkige Fedde Leysen.

PSV wisselt in de 65ste minuut nog eens en haalt Mathias Kjølø naar de kant en brengt het Mathijs Tielemans. In de 69ste minuut is het Ole Romeny die prima de bal speelt op Metehan Güçlü in de 16 meter en die lijkt te kunnen schieten maar net op het laatste moment is het een verdediger die er tussen kan komen en de bal blijft dan liggen voor Reda Kharchouch en zijn schot wordt net geblokt. Weer wat gevaar van de kant van FC Emmen. Dick Lukkien gaat in de 73ste minuut wisselen en haalt Reda Kharchouch naar de kant en brengt “de gladde pier” Jassin Assehnoun. Een minuut of 4 later lijkt FC Emmen de wedstrijd te beslissen als een voorzet van Ole Romey vanaf rechts eerst wordt weggewerkt door een verdediger maar via Oussama el Azouzzi die de bal kopt naar Rui Mendes en die haalt ineens vanuit de draai uit en dan is keeper Kjell Peersman kansloos en FC Emmen zit op rozen, 1-3.

PSV gaat dan nog maar eens wisselen en haalt Johan Bakayoko en Ismael Saibari naar de kant en brengt het Yunus Badahir en Nigel Thomas. In de 88ste minuut is het Jeroen Veldmate die een beetje als keeper speelt want het is Mathijs Tielemans die vrij kan uithalen en Veldmate gooit zich met zijn hele ziel en zaligheid voor de bal anders was de kans groot geweest op een goal. Ole Romeny gaat dan naar de kant en Ben Scholte mag nog een paar minuten maken.

Er komen dan minimaal 3 minuten extra tijd bij en in die extra tijd zet Jong PSV nog eens aan maar FC Emmen houd het hoofd koel en klaart de klus en behaalt het de verdiende 3 punten in Eindhoven. Het eerste kwartier had FC Emmen het lastig maar daarna had het de wedstrijd onder controle. Zo is het gat naar koploper FC Volendam terug gebracht naar 5 punten met eerst vrijdag de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht voor de boeg en dan volgende week maandag de kraker tegen FC Volendam.