Fan van F.C. Emmen
Nieuws

FC Emmen geeft SC Cambuur een mokerslag en wint in Leeuwarden

Cambuur - Emmen

Een degradatiekraker pur sang in het Cambuur stadion als nummer 18 SC Cambuur de nummer 16 FC Emmen ontvangt. Onderling verschil bedraagt vijf punten. Hoeveel zal dat na deze wedstrijd zijn?

De gasten uit Emmen beginnen beter aan de wedstrijd en krijgen in de 9e minuut een eerste mogelijkheid als Richairo Živković een voorzet van Mark Diemers vanaf links ineens op de slof neemt maar het schot gaat over. Een minuut of vier later is het wederom de Emmen spits die gevaarlijk is als hij na een vrije trap van Mark Diemers vanaf de rechterkant de bal net naast kopt. Het lijkt erop dat de zenuwen bij SC Cambuur vele malen groter zijn dan bij FC Emmen want er lukt de ploeg niets in het eerste kwartier.

In de 18e minuut is het dan eindelijk SC Cambuur dat eruit komt en is het Björn Johnson die weggestoken wordt door Mitchell Paulissen achter de Emmen defensie en Micky van der Hart omspeelt en op het laatste moment is het Miguel Araujo die met een geweldige tackle de bal net voor zijn voeten vandaan kan tikken. De corner die de ploeg dan krijgt levert niets op maar wat een redding van Araujo zeg, risicovol dat wel maar subliem uitgevoerd.

In de 23ste minuut is FC Emmen weer dichtbij als een vrije trap van wederom Mark Diemers voor de goal komt en Ole Romeny de bal niet goed kan raken om hem tot goal te promoveren. Misschien had hij de bal moeten laten lopen voor de achter hem staande Miguel Araujo.

De wedstrijd komt dan meer in evenwicht en het lijkt dat de thuisploeg de schroom van zich af heeft geworpen. In de 27ste minuut weer een aanval van de thuisploeg maar Björn Johnson mist weer een mogelijkheid.

In de 34ste minuut is FC Emmen dichtbij een goal als Keziah Veendorp ineens uithaalt van een meter of 20, na een aanval via vele schijven, en de bal via de binnenkant van de paal terug het veld in stuit. Een minuut of vier later denkt FC Emmen op voorsprong te komen als Richairo Živković de bal op het middenveld krijgt en Ole Romeny wegstuurt en die geeft direct voor en dan is het Jeremy Antonisse die de bal binnenschiet ……………….. maar dan gaat de vlag omhoog en na bestudering van de VAR stond Ole Romey buitenspel en gaat de treffer niet door.

Een minuut of drie voor rust is het wederom FC Emmen dat gevaarlijk is als Ole Romey naar binnen trekt en dan met links schiet en moet Robbin Ruiter redding brengen. FC Emmen is de gevaarlijkste ploeg in deze eerste helft maar kan het nog niet in de score tot uiting brengen en zo blijft het bij rust 0-0.

SC Cambuur komt in de vierde minuut van de 2e helft goed weg na weifelend optreden in de defensie en de gasten kunnen daarvan niet profiteren. Als SC Cambuur weer een beetje op gang is gekomen krijgt het in de 55ste minuut een grote kans als Alex Bangura de val voorgeeft en krijgt Björn Johnson een riante kopkans als hij voor Jeroen Veldmate kruipt maar de kopbal gaat over en een paar minuten later wederom een kopkans voor hem en nu kopt hij naast. Voorzetten op de Cambuur spits leveren veel gevaar op.

Een paar minuten later zit het FC Emmen weer niet mee als een lang bal van Achmed el Messaoudi komt bij Jeremy Antonisse en hij naar binnen trekt en Doke Schmidt totaal niet ingrijpt en alleen maar achteruit loopt en Antonisse alle ruimte geeft om te schieten en zijn schot beland op de paal.

In de 68ste minuut is het dan raak als vanaf de rechterkant Daniël van Kaam met zijn verkeerde been de bal voorgeeft en daar staat dan Mitchell Paulissen en die kopt de bal achter Micky van der Hart, 1-0.

In de 78ste minuut komt FC Emmen dan op gelijke hoogte als een voorzet van rechts eerst weggewerkt wordt maar voor de voeten komt van Achmed el Messaoudi en die haalt prima uit,1-1. Een minuut of twee later is het Robbin Ruiter die de thuisploeg in de wedstrijd houd als Julius Dirksen een prima voorzet geeft op Ole Romeny en die lijkt de bal bij de tweede paal binnen te kunnen koppen maar met een prachtige safe red Robbin Ruiter. In de 86ste minuut is het weer Robbin Ruiter die moet redden op een hard schot van Julius Dirksen.

Drie minuten extra tijd komen er dan bij en in de 2e minuut daarvan een domme overtreding van Mees Hoedemakers op Jassin Assehnoun en FC Emmen mag dan nog een vrije trap nemen en die wordt uiteraard genomen door Leeuwarder Mark Diemers en die geeft hem bij de eerste paal op de inkomende Jeroen Veldmate en die kopt de bal prima binnen en zo gaat FC Emmen er dan toch nog met de winst vandoor, een terechte winst mag je concluderen, 1-2.

Het gat tussen SC Cambuur en FC Emmen is nu acht punten en hoe moet men die nog inlopen. FC Emmen doet prima zaken en is voor nu uit de gevarenzone want is over Excelsior heen gewipt en staat op plaats 15.  Niet te hard juichen want FC Emmen heeft nog wel een heel zwaar programma voor de boeg. De zwaarste van allemaal dus het zal nog hard werken worden.

 

Opstelling SC Cambuur: Robbin Ruiter, Doke Schmidt (Milan Smit), Marco Tol, Floris Smand, Alex Bangura, Daniël van Kaam, Mees Hodemakers, Navarone Foor (Jamie Jacobs), Michael Breij (Remco Balk), Björn Johnson, Mitchell Paulissen

Opstelling FC Emmen: Mickey van der Hart, Mike te Wierik, Miguel Araujo, Jeroen Veldmate, Lorenzo Burnet (Julius Dirksen), Ahmed el Messaoudi. Keziah Veendorp, Ole Romeny (Mohamed Bouchouari), Mark Diemers, Jeremy Antonisse (Oussama Darfalou), Richairo Živković (Jassin Assehnoun)

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Gele kaart(en) SC Cambuur: Marco Tol, Navarone Foor, Jamie Jacobs

Gele kaart(en) FC Emmen: Mark Diemers, Jassin Assehnoun