FC Emmen geeft in slotfase de winst weg tegen RKC

download _1_

Na de van te voren ingecalculeerde nederlaag in Eindhoven staat er voor de mannen van Dick Lukkien een heel andere wedstrijd op het spel. Een wedstrijd waar makkelijker punten te pakken zal zijn als op De Oude Meerdijk de ploeg van Emmenaar Joseph Oosting, RKC Waalwijk te gast is. Te gast vanavond ook Maikel Kieftenbeld, nu al de pechvogel van het seizoen maar super dat hij bij de wedstrijd is.

20220813_193417  20220813_193357

De vraag is ook welke ploeg kan beter tegen de hoge temperaturen vanavond.

De namen van Dick Lukkien:                             en van Joseph Oosting
Screenshot_20220813-191422_Twitter  Screenshot_20220813-191216_Twitter

20220813_193642   20220813_194119

Dennis Higler is de leidsman vanavond en om klokslag 20.00 uur geeft hij het sein dat de gasten uit Waalwijk de wedstrijd in gang mogen zetten.

In de 2e minuut krijgt FC Emmen een vrije trap en die wordt heel snel genomen door Jari Vlak en zo wordt Rui Mendes de diepte ingestuurd en hij kan de bal voorgeven op Jassin Assehnoun maar die tikt de bal naast. In de 9e minuut krijgt Jassin Assehnoun de bal aangespeeld net in de zestien meter en draait naar binnen en haalt uit en de bal lijkt gemakkelijk te pakken voor keeper Etienne Vaessen maar hij heeft er wel moeite mee en via zijn handen gaat de bal corner. FC Emmen zet de toon tot dan toe in de wedstrijd.

Michiel Kramer heeft de eer om in de 12e minuut de eerste gele kaart te ontvangen na een pittige tackle op de benen van Jari Vlak. De gasten krijgen rond de 15e minuut een paar keer de kans om via een corner of vrije trap een voorzet te geven maar iedere keer kan een Emmenaar weg werken voor de rest zakt RKC heel ver in bij Emmer balbezit en is het zoeken voor de Emmenaren om een gaatje te vinden. Keziah Veendrop stuurt Rui Mendes diep maar de voorzet is niet goed genoeg van de Portugeese Duitser zodat deze mogelijkheid weer verloren gaat. Beide coaches kunnen dan hun spelers bijpraten als er een drinkpauze wordt ingelast.

Wel opvallend aan de wedstrijd is dat vele spelers moeite hebben om op de been te blijven want het veld lijkt erg glad of men heeft verkeerde schoeisel aan want er waren al een aantal glijpartijen te zien. Ook ligt het spel geregeld omdat er een speler geblesseerd op de grond licht de dat haalt wel het tempo uit de wedstrijd. In de 35ste minuut eindelijk weer een serieuze kans in de wedstrijd als Jeff Hardeveld vanaf links een voorzet geeft op Richairo Zivković maar de bal is net te hoog voor de spits om goed op doel te kunnen koppen. Drie minuten extra tijd komen er in de eerste helft bij en in de laatste seconden een gele kaart voor Miguel Araujo na een merkwaardige actie tegen de keeper Etienne Vaessen. Het blijft dan bij 0-0 na een teleurstellende eerste helft waar FC Emmen wel goed begon.

Screenshot_20220813-210024_Instagram

Mark Diemers komt direct na rust in de ploeg bij FC Emmen en vervangt Jassin Assehnoun. Zal er meer voetbal in de ploeg komen nu? In de 2e minuut na rust kan Ole Romeny er vandoor en moet een lange weg afleggen naar de goal en Mark Diemers en Richairo Zivković gaan mee maar hij probeert zelf zijn man uit te kappen i.p.v. de bal breed te leggen. Lucas Bernadou krijgt dan geel na een tackle op de benen van Dario van den Buijs.

Het eerste echte schot op doel van RK zien we in de 51ste minuut als Yassin Oukili eens uithaalt van een meter of 10 maar het schot is geen probleem voor Eric Oelschlägel.

Joseph Oosting gaat dan in de 56ste minuut wisselen en brengt Vernon Anita en Florian Jozefzoon en gaan Lennerd Daneels en Ilias bel Hassani naar de kant. Twee minuten later kan het publiek op de Oude Meerdijk juichen als Lucas Bernadou de bal veroverd op de eigen helft en het halve veld oversteekt en de bal breed legt op Ole Romey en die geeft de bal voor en die wordt geblokt en de bal valt dan voor de voeten van Lucas Bernadou en die haalt uit met links en de bal vliegt snoeihard binnen, 1-0. Een verdiende voorsprong voor FC Emmen.

In de 67ste moet FC Emmen de voorsprong verdubbelen als Rui Mendes op rechts de bal ontfutselt bij Thierry Lutonda en de bal perfect voorgeeft op de geheel vrijstaande Mark Diemers en die moet scoren maar hij schiet recht op Etienne Vaessen op, wat een kans zeg.

RKC gaat dan weer wisselen en brengt Julian Lobete en Pelle Clement en haalt Michiel Kramer en Thierry Lutonda naar de kant.

FC Emmen gaat dan in de 75ste wisselen en brengt Fernando Pacheo voor Richairo Zivković waardoor Rui Mendes naar de linkerkant verhuist en de invaller op rechts gaat spelen en Ole Romey in de spits.

Roy Kuijpers komt dan bij de gasten in de ploeg voor Yassin Oukili in de 80ste minuut, kan hij wat uitrichten aan Waalwijkse kant want het is heel pover wat de ploeg van Joseph Oosting laat zien.

RKC zet nog eens in de laatste minuten en FC Emmen zou daarvan kunnen profiteren als men wat beter en nauwkeuriger in balbezit is want men levert de bal te snel is als men er eens uitkomt. Na een overtreding van Miguel Araujo krijgt RKC een vrije trap en die komt bij Florian Jozefzoon en die passeert een paar spelers van FC Emmen en steekt dan de bal op Julen Lobete en die tikt dan de 1-1 binnen. De eerste kans in de wedstrijd voor RK en direct raakt. Totaal tegen de verhouding in maar dat telt niet. Direct daarna weer een aanval van RKC en dan grijpt Jeroen Veldmate in ten koste van een gele kaart. Een vrije trap is het gevolg maar die wordt hoog over geschoten door Florian Jozefzoon. Daar blijft het dan bij en zal de deceptie groot zijn in het Emmer kamp want één kans weggeven en één schot tussen de palen en dan een goal incasseren terwijl men zelf kansen genoeg heeft gekregen voor een tweede goal. Deze 1-1 zal bij de Emmenaren voelen als verlies.