FC Emmen geeft een voorsprong in blessuretijd weg en verliest 3-2.

roda - emmen

Na acht wedstrijden op rij niet gewonnen te hebben snakt de ploeg van FC Emmen naar een overwinning en dan wacht vanavond de uitwedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion tegen de nummer drie van de ranglijst Roda JC op ze. Kunnen de punten nu mee terug naar Drenthe? Voor FC Emmen doelman Jan Hoekstra en Roda JC verdediger Teun Bijleveld, trainer Bas Sibum en aanvaller Metehan Güçlü een weerzien met hun oude clubs vanavond. Bij FC Emmen mag Piotr Parzyszek op de bank plaatsnemen en mag Joey Konings het in de spits proberen.

In de 15e minuut de eerste echt kans in de wedstrijd en die is voor de thuisploeg als Arjen van der Heide in de zestien meter wordt aangespeeld door Enrique Peña Zauner en hij kan uithalen maar schiet op Jan Hoekstra en in de rebound kan hij nog eens uithalen maar dan haat Jeff Hardeveld de bal voor de lijn weg. Een minuut of zes later een hele mooie pass van Enrique Peña Zauner die net over Jeff Hardeveld heen valt maar Arjen van der Heide kan hem net niet binnen tikken. De thuisploeg is in de eerste deel van de eerste helft de bovenliggende partij en FC Emmen is nog niet in de buurt van de goal van Roda JC geweest.

In de 29ste minuut verslikt Robin Schouten zich in een duel met Walid Old-Chikh en de bal komt dan bij Enrique Peña Zauner en die geeft de bal bij de tweede paal voor waar Rodney Kongolo net te laat komt om de bal binnen te werken en een tweetal minuten later komt spits Václav Sejk alleen voor Jan Hoekstra maar doordat de goalie snel zijn doel uit kwam kan hij redding brengen op de inzet van de Roda spits. Uit de daarop volgende corner werkt de Emmen goalie de bal bijna in eigen doel.
In de 40ste minuut kan FC Emmen dan even dreigend zijn als Vicente Besuijen eindelijk eens in de zestien meter komt en de bal breed kan leggen maar vind geen medespeler. In de 42ste minuut dan de verdiende voorsprong voor de thuisploeg als Arjen van der Heide de bal in de zestien meter krijgt aangespeeld en dan uithaalt en via een been gaat de bal binnen, 1-0. Er komt dan één minuut extra tijd bij en in die extra tijd komt FC Emmen tegen alle verhoudingen in op gelijke hoogte en is het Mike te Wierik die een voorzet van Jeff Hardeveld, na een mooi overstapje van Vicente Besuijen, binnenschiet, 1-1. Daar blijft het dan bij in de eerste helft.

Het eerste schot op doel in de tweede helft is van FC Emmen kant als Robin Schouten eens uithaalt en de Roda goalie moeite heeft de bal weg te werken en in de tegenaanval komt FC Emmen goed weg als Boyd Reith op rechts ervandoor gaat en de bal breed legt op Arjen van der Heide en die schiet de bal tegen de paal en in de rebound kan Václav Sejk de bal niet in het lege doel krijgen. In de 53ste minuut weer een kans voor FC Emmen, zoveel heeft het in de hele eerste helft niet gehad, als Chardi Landu een vrije schietkans krijgt maar hij schiet de bal over. Roda JC neemt dan het heft weer in handen en af en toe komt FC Emmen er eens uit.

In de 64 ste minuut komt FC Emmen er weer eens uit en zijn het de invallers aan Emmen kant die gevaarlijk zijn als Ben Scholte de bal speelt op Bradly van Hoeven en die zijn schot kan ternauwernood gered worden door Calvin Raatsie. In de 67ste minuut weer een aanval van FC Emmen en zijn het weer de invallers die belangrijk zijn als nu Bradly van Hoeven de bal speelt op Ben Scholte en die schiet snoeihard met links de bal in het dak van het doel, 1-2. FC Emmen maar zo op voorsprong, wat gezien de kansen niet verdiend is maar niemand die daarom maalt bij de Drenten.

Na deze voorsprong van FC Emmen is de thuisploeg het even kwijt en is het slordig en dat vooral in de eindpass. In de 77ste minuut toch weer een kans voor de thuisploeg maar gaat de bal via de schoen van Boyd Reith net voorlangs gaat.

De thuisploeg neemt dan alle risico’s en wisselt heel aanvallend om toch maar een punt te pakken. De thuisploeg dringt wel aan maar FC Emmen verdedigd heel scherp en het zal voor de thuisploeg dan moeten gebeuren in de zes extra minuten die erbij komen. Die zelfde thuisploeg krijgt dan loon naar werken als eerst Jan Hoekstra helemaal mis zit en dan krijgt Roda JC een hoekschop en die word binnen gekopt door de geheel vrijstaande Saydou Bagura, 2-2. Hoe kan hij zo vrij staan. In de laatste minuut van de extra helft dringt de thuisploeg nog eens aan en geeft Boyd Reith de bal voor en Mike te Wierik kan hem nog wegkoppen maar precies voor de voeten van oud Emmenaar Teun Bijleveld en die knalt de bal hard en hoog via een volley in de touwen en staat het toch nog 3-2. Dan geeft FC Emmen het toch nog weg en dat in de blessuretijd en bij deze 3-2 blijft het.

Roda JC: Calvin Raatsie, Boyd Reith, Matisse Didden, Lucas Beerten (Maximilian Schmid), Teun Bijleveld, Rodney Kongolo (Metehan Güçlü), Walid Old-Chikh, Wesley Spieringhs (Joey Muller), Arjen van der Heide (Lennart Daneels), Václav Sejk (Saydou Bangura), Enrique Peña Zauner

FC Emmen: Jan Hoekstra, Robin Schouten, Mike te Wierik, Julius Dirksen (Dennis Vos), Jeff Hardeveld, Lucas Bernadou (Faris Hammouti), Desley Ubbink (Bradly van Hoeven), Maikel Kieftenbeld, Chardi Landu (Patrick Brouwer), Joey Konings, Vicente Besuijen (Ben Scholte)

Scheidsrechter: Wouter Piersma

Gele kaart(en) Roda JC: Matisse Didden

Gele kaart(en) FC Emmen: Lucas Bernadou, Mike te Wierik