Fan van F.C. Emmen
Nieuws

FC Emmen gaat voor een Duitse trainer.

FC Emmen gaat voor een Duitse trainer want men staat op het punt om de 36 jarige Robin Peter als nieuwe trainer aan te trekken. Peter is afkomstig uit de Red Bull school maar trainde nog nooit een seniorenelftal.
De onderhandelingen zouden in een zeer ver gevorderd stadium zijn en hij zou een meerjarig overeenkomt gaan teken op De Oude Meerdijk.
 

Robin Peter

Het afgelopen seizoen was Peter clubloos, daarvoor had hij in de tweede helft van het seizoen 22/23 het Onder 19-eftal van Red Bull Leipzig onder zijn hoede. De Duitser was per januari 2023 doorgestroomd vanuit de Onder 17-ploeg. Dat elftal had hij sinds 1 juli 2021 onder zijn hoede. Sinds zijn 24e was Robin Peter als jeugdtrainer bij RB Leipzig actief. Afgelopen seizoen was hij in dienst bij de Duitse voetbalbond waar hij als assistent van de Onder 18-ploeg bondscoach Hanno Ballitsch ondersteunde.

Emmen wordt zijn eerste klus als trainer van een eerste elftal in het profvoetbal. Emmen bereikte onder leiding van interim-trainer Alfons Arts nog de play-offs waarin het sneuvelde tegen de latere winnaar NAC Breda. Arts volgde de ontslagen Fred Grim op. Onder Grim kon de degradant het afgelopen seizoen weinig potten breken.


Peter gaf een inkijkje in zijn verleden als trainer toen hij door Red Bull Leipzig werd doorgeschoven naar de Onder 19-ploeg. 'Ik ben bij Leipzig ooit als stagiair begonnen en heb naast het assistent-schap bij verschillende trainers hoofdzakelijk als hoofdtrainer bij ploegen tussen de Onder-12 en Onder-19 mogen werken. Ik heb mee kunnen groeien met de club, heb van veel collega’s mogen leren en heb met veel enthousiasme de Red Bull-filosofie tot mij genomen. Ik ben Leipzig zeer dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Spelers opleiden voor het eerste elftal en voor het profvoetbal in zijn algemeenheid is altijd de insteek geweest.'

 

Bron: www.vi.nl