FC Emmen gaat op bezoek in Limburg voor de punten

Zaterdagavond staat onze dertiende competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. Om 18.45 uur is Fortuna Sittard de tegenstander. Fortuna Sittard staat twaalfde, FC Emmen bezet de zeventiende plek. Bij winst vinden we aansluiting met de middenmoot. Samen met hoofdtrainer Dick Lukkien blikken we vooruit op de wedstrijd.

Gelijkspel waar meer in had gezeten
FC Emmen speelde vorige week tegen FC Groningen voor de vierde keer dit seizoen gelijk. Weer waren er veel kansen en was het spel in grote delen van de wedstrijd prima, maar wisten we helaas niet te winnen.

Lukkien: ”De eerste helft geef ik onszelf een ruime voldoende. We hebben veel kansen gecreëerd, maar na 70 minuten spelen werd het wat slordig van beide kanten. Toch kregen we in de slotfase nog een aantal kansen via Mohamed Bouchouari, Richairo Živković en Miguel Araujo.” Achterin gaf FC Emmen, op de kans van Cyril Ngonge na, niks weg. “Dat is goed nieuws. We hebben ver vooruit gespeeld en gingen voor de winst. Dat is helaas niet gelukt, maar ik heb ook afgelopen zondag weer genoeg goede dingen gezien.”

Lukkien kan zaterdag geen beroep doen op Jeff Hardeveld, Mart Lieder, Maikel Kieftenbeld, Ahmed El Messaoudi en Ben Scholte. Lukkien hoopt El Messaoudi en Scholte volgende week weer bij de groep te hebben. Metehan Güçlü is ook fit genoeg voor zaterdag.

Stroeve start, goed vervolg
Fortuna begon de competitie met vijf achtereenvolgende nederlagen tegen Ajax, Twente, Cambuur, Heerenveen en Utrecht. Daarna volgde winstpartijen tegen Excelsior, Volendam en Vitesse. Ook speelden de Fortunezen gelijk tegen NEC, RKC Waalwijk en Feyenoord. Vorige week verloor de ploeg van trainer Julio Velázquez met 3-1 bij Sparta.

Fortuna schoot die wedstrijd uit de startblokken en kwam binnen twintig minuten op een 0-1 voorsprong door een goal van Tijjani Noslin. Ze konden de voorsprong echter niet vasthouden en Arno Verschueren maakte al snel de gelijkmaker. Na rust zorgde Vito van Crooij vanaf de stip voor de 2-1 en even later schoot Verschueren zijn tweede van de middag binnen. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 3-1.