FC EMMEN G1 WINT EERSTE WEDSTRIJD IN TWEEDE SEIZOENSHELFT

Na een lange winterstop speelde FC Emmen G1 op zaterdag 2 maart haar eerste competitiewedstrijd in de tweede seizoenshelft. In stadion De Oude Meerdijk ontvingen de Emmenaren ONR G2 uit Roden. Dankzij een 4-2 overwinning pakte de ploeg meteen drie punten.

Met een uitgedunde selectie begon FC Emmen G1 aan de wedstrijd. Eerste keeper Julian Castaing lag ziek op bed en tweede keeper Matthijs Schiere was afwezig. Daardoor verdedigde derde keeper Bart Blonk het doel. De Drenten begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen via Bas Boissevain op een 1-0 voorsprong. Niet veel later lag de 2-0 al tegen de touwen. Met een fantastisch doelpunt verdubbelde Sven Mink de marge.

Onze G-voetballers dachten dat het wellicht een gemakkelijke wedstrijd werd en onderschatting lag op de loer. ONR maakte de aansluitingstreffer en nog voor rust kwam de ploeg uit Roden ook nog langszij. Zo stond het bij rust plots 2-2 en moesten trainers Jan Dijkgraaf en Bram Jakobs een plan verzinnen om alsnog voor de overwinning te gaan.

Inzet loont
Met de gezichten weer de juiste kant op nam FC Emmen G1 weer het initiatief in de tweede helft. Het regende kansen voor Emmen, maar de keepster van ONR bleek een sta in de weg. Uiteindelijk wist Bas met zijn tweede van de middag de ban toch te breken door de 3-2 binnen te schieten.

Het slotakkoord was voor de goed spelende Khalid Boughaleb. Hij besliste de wedstrijd door de 4-2 te maken en zichzelf terug te vinden op het scoreformulier. Na het laatste fluitsignaal was de blijdschap groot. En dat bleek niet voor niets, want dankzij de overwinning staat FC Emmen G1 (op doelsaldo) bovenaan!

Op zaterdag 9 maart speelt FC Emmen G1 de uitwedstrijd in en tegen Zuidhorn. De aftrap is om 14.30 uur. Ook dan zullen onze spelers vastberaden zijn om met drie punten weer richting huis te keren.